İşyeri Açılışı Hk.

Üyelik
27 Ocak 2014
Mesajlar
26
Konum
İzmir
Arkadaşlar öncellikle kolay gelsin , hepinize iyi çalışmalar. Benim sorum şununla ilgili, vinç kullanımı ile ilgili bir şahıs işyeri açılışı yapacağım. Fakat, mükellefim vinci başka bir şehirden gidip alacak. Birinci sorum, vincin alındığı gün açılışı vermek zorundamıyım yoksa 1-2 gün sarkabilir mi ? İkinci sorum ise bu açılışın faaliyet koduna veya faaliyetine ne yazacağım. Yardımcı olursanız sevinirim...
 
Mükellefiyet tesisi ikametgah adresinde tesis olunur. İşe başlama tarihinden itibaren 10 günlük yasal süreniz var. Başvuru evraklarına vincin alış faturası, noter satış sözleşmesi gibi vesikalarıda eklemeniz gerekir. Faaliyet koduda aşağıdaki gibidir.
439904 VİNÇ VE BENZERİ DİĞER İNŞAAT EKİPMANLARININ OPERATÖRÜ İLE BİRLİKTE KİRALANMASI (ÖZEL BİR İNŞAAT ÇEŞİDİNDE YER ALMAYAN)
 
Benimde vinçle ilgili bir sorum olacak ??
Kamyon üzeri vinç yaptırıyoruz...

50.000+ kdv kamyon aldık üzerine vinç yaptırmak için ve vinci üzerine montaj edilmesi için vinç firmasına gönderdik. Kamyon faturası EKİM 2014 kesildi ödemesi yapıldı.
200.000 + kdv vinç yaptırıyoruz vinç bedeli olan rakamın faturası KASIM 2014 ayında teslimde kesilecek...
Aracı ve vinci faklı firmalardan aldık.
kamyonun faturası kesildi ama vinç üretim aşamasında oldndan Kasım ayında faturası kesilecek,
muhasebe kaydı nasıl olacak ayrı ayrı mı kaydetmeliyim ikisini, birleştirip tek kalemde mi fatura etmeliyim, değerli görüşlerinizi rica ederim...
 
Sayın staskala,

Kamyon faturasını "Yapılmakta Olan Yatırımlar" hesabına kaydedin. Vinç montaj işlemi tamamlanıp faturası size ulaşınca onu da aynı hesaba alın. Toplam tutarı "Aktifleştirme Tarihi"nde yani kullanmaya başladığınız tarihte Demirbaş hesabınıza ( işinizin nevi nedeniyle Taşıt araçları olmaması gerektiğini tahmin ediyorum ) kaydedin. Amortisman oranı seçimi için biraz dikkatli davranın.
 

Benzer konular

Üst