İşyeri açılışı

arzuty

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Şub 2010
Mesajlar
171
Konum
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar,yeni büro açtım henüz mükellefim yok.Ama bir tanıdığım inşaat işleri yapmak için işyeri açmak istiyor. Başta limited şirket olarak düşündü fakat şimdi 1.sınıfta olabilir diye düşünüyor. Vergisel açıdan , masraf açısından banada 1.sınıf gerçek kişi olarak açması mantıklı geldi. Ama yinede yanlış bişiyler yapmak istemiyorum. Konuyla ilgili fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
Ynt: İşyeri açılışı

mükellefin kişisel tercihi aslında bazıları neredeyse 850-1000 tl masrafına katlanıp ltd kurdurmak ister imaj açısından veya başka niyetleri olabiliyor bizim açımızdan beyanlarda pek fark yok sadece geçici ve yıllıkta kurum beyanı oluyor..başka ne olabilir..ltd kuruluşunda siz uğraşırsınız gerçek daha kolay tabi..ben de fazla bilgili sayılmam ama son kurduğum ltd de öyle ikrah ettim ki mükellefin defterini bile almadım:)
ufak ayrıntılar var bilmeyince başına iş açıyor insanın...kolay gelsin..... aslında kişisel fikrim eğer mükellefte imaj istiyorsa, ortak bulabilecekse..masrafı karşılayacak durumda ise şirket kurma deneyimi yadsınamaz ama kapanış olayını da göz ardı etmemek gerek bazı mükellefler bunu duyunca vaz geçiyor tasfiye sürecinde boş beyanlara para vermek var:
 
Ynt: İşyeri açılışı

Teşekkür ederim Akara, aslında bu mükellefimin birkaç faaliyet konulu bir limited şirketi var, şimdi sadece inşaat işi yapmak için işyeri açmak istiyor, o yüzden zaten şu anda bir limited şirketi olduğu için 1.sınıf açmasının iyi olabileceğini ama yinede araştıracağımı söyledim. Tabi bu kurulan işyeri farklı bir kişiye ait olacak. Dediğiniz gibi şirket kurma yada kapatma tecrübesini yaşamadım ama zor olduğunuda biliyorum. Bu arada limited şirkette ufak ayrıntılardan bahsetmişsiniz, merak ettim ,o konuda bilgi alırsamda benim için iyi olur.
 
Ynt: İşyeri açılışı

evet mesela ilk konu ünvan muhakkak iyice araştırmalı benzer veya kabul edilmez olursa noter masrafı katlanıyor odadan dönen evraka düzeltme vereceğin için:)
sonra defterleri en geç odaya evrakı verdiğin tarihte tasdik ettirmen gerek çünkü o gün onaylanırsa defterler kuruluştan sonraya kalır..
oda beyannamesinde özellikle dışarıdan müdürün varsa sgklı işçi çalıştıracağım beyanı verirsen sgk ya işyeri bildirgesini oda yollar. yoksa ilk tescilde 1 ay süren var ..... adet sorunu var bir de toplamda anasözleşmeni 7 nüsha bastırmak iyi neden mi oda 4 nüsha istiyor 2 noter 1 bize fotokopisi kalır bazı arkadaşlar notere 3 nüsha onaylatıyor birçok evrakı 1 asıl 2 fotokopi koyuyor ama ben cesaret edemedim..odadan dönmemek için tabi masraf arttı o başka..bunlar şimdilik aklıma gelenler..
 
Ynt: İşyeri açılışı

-Defterler en geç şirketin tescil olduğu tarihte tasdik edilmiş olması lazım.
-Sgk işçi çalıştırmada odanın elinden iş beklemeyin, kendiniz müracat edin.Tescilden sonra müracat etmek en mantıklısıdır.
-Tescil ana sözleşmelerden 2 asıl 2 fotokopi alıyor.
 
Ynt: İşyeri açılışı

teşekkür ederim arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için.Kolay gelsin.
 
Ynt: İşyeri açılışı

mükellefin işyeri açılışını yaptım, bağkur kaydını ben yapabilir miyim yoksa illaki kendisinin gelmesi gerekli mi? formu alıp imzalatıp versem olur mu?
 
Ynt: İşyeri açılışı

arzuty merhaba,
Öncelikle büron hayırlı olsun şirket açılışı yaparken neler yaptın kısaca anlatabilimisin?
Tşkler...
 
Ynt: İşyeri açılışı

Arzuty büron hayırlı olsun, Allah inşallah bizlere de o günleri gösterir. Şirket kurmak gerçekten tecrübeniz yoksa çetrefilli bir iş. Hatta işyeri açılışları bile bilmedikten sonra tecrübe kazanana kadar bizleri baya bi zorluyor. Bende hazırlık olarak aşağıda sitesini verdiğim mali işlemler rehberi die bir kitap aldım. A dan Z ye bütün şirketlerin kuruluşlarının nasıl olacağı, nerelere ne zaman müracat edileceği ve hangi evrakların hazırlanması gerektiği adım adım yazıyor. İşinize yarayabileceğini düşündüm. Fiyatı 65 TL. İşinize yararsa ne mutlu bize. İyi çalışmalar, bol kazançlar...



http://www.**************/kitap/012/
 
Ynt: İşyeri açılışı

ama buraya sitenin adını yazamıyoruz herhalde. Reklam yasaktır die bir uyarı çıktı. İsteyen arkadaşlar özelden mesaj atarsa yollayabilirim. H.kalın.
 
Üst