personel maaş programı

İşyeri Açılışında Eksik Giriş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan selim28
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İş yerimiz nakil olduğunda stajyer başlangıç olarak 6 yazmış ancak biz 5 kişi giriş yaptık. Ve süresi de geçti. Bunun için ne kadar ceza yeriz? Ve fark etmeleri ne kadar sürer? 2 ay olmuş bu durum için.

Hiç böyle birşey yaşamadım. 1 kişi yazıp 5 kişi giriş yapabilirsiniz bunda sıkıntı yok ancak 6 kişi yazıp 5 kişi yaparsanız sgk 1 kişi daha giriş yapmanızı isteyebilir geriye dönük.

Şöyle birşey yapabilirsiniz. Bir dilekçe yazın sgk ya. Her ne kadar işyeri açılış bildirgesinde 6 kişi yazdıysakta 1 kişi çalışmaktan vazgeçmiştir. Yerine çalışacak başka birisi bulunamadığından dolayı 5 kişi giriş yapılmıştır.

Bu şekilde bir yazı verebilirsiniz. Belki kurtarır sizi. Zaten kurtarmazsa her türlü geriye dönük giriş yapmanız gerekecek.

Bu şekilde birşey ile karşılaşan varsa cevap verecektir.

Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için kaç kişi ilk açılış tarihi ile çalışacak olursa olsun 1 kişi yazmaktayım. Sorudaki gibi 6 yazıp 5 giriş yapıldığında da ceza kesileceğini sanmam. Ancak kurum inceleme yapar orada 5 değil 6 kişi çalıştığını tesbit eder o zaman cezalar kaçınılmazdır.

Aslında ben de 1 kişi olarak yazıp gönderdim. Ama memur bizim elemana kaç kişi çalıştığını sormuş oda 6 demiş açılışı da 6 yapmışlar. Ama 5 kişi doğru 6 kişi çalışmıyor. Direk memura durumu anlatsam mı yoksa hiç uyandırmasam mı?

İsterseniz "işyeri bildirgesi verilme tarihinde 6 kişi ile ön anlaşma yapılmasına rağmen 5 kişi işbaşı yaptığından 5 kişinin girişi yapılmıştır." şeklinde dilekçe verebilirsiniz.

Hiç böyle birşey yaşamadım. 1 kişi yazıp 5 kişi giriş yapabilirsiniz bunda sıkıntı yok ancak 6 kişi yazıp 5 kişi yaparsanız sgk 1 kişi daha giriş yapmanızı isteyebilir geriye dönük.

Şöyle birşey yapabilirsiniz. Bir dilekçe yazın sgk ya. Her ne kadar işyeri açılış bildirgesinde 6 kişi yazdıysakta 1 kişi çalışmaktan vazgeçmiştir. Yerine çalışacak başka birisi bulunamadığından dolayı 5 kişi giriş yapılmıştır.

Bu şekilde bir yazı verebilirsiniz. Belki kurtarır sizi. Zaten kurtarmazsa her türlü geriye dönük giriş yapmanız gerekecek.

Bu şekilde birşey ile karşılaşan varsa cevap verecektir.

Teşekkürler hocam dilekçe yazacağım.