fonradar

İşyeri açmak istiyorum.

Üyelik
18 Nis 2010
Mesajlar
2
elektronik cihazlar imal edeceğim bir imalathane açmayı düşünüyorum. yasal işlemler hakkında bilgi sahibi değilim. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Ynt: İşyeri açmak istiyorum.

Öncelikle bulunduğunuz ilde bir meslek mensubu ile anlaşacaksınız, bu noktaya kadar işyeri kiralamanız halinde kira kontratı, nufus cüzdanınızın fotokopisi, ikametgah, vb.... belgelerle açılış işlemleri başlatılabilir ama ola ki şirket şeklinde bir kuruluş düşünüyorsanız daha detay bilgiler gerekir ki bulunduğunuz ildeki meslek mensubu size yardımcı olacaktır.
 
Ynt: İşyeri açmak istiyorum.

Ltd, aş değil de şahıs şirketi açmayı düşünüyorum. Küçük bir işyeri. Elektronik imalat yapan işyerlerinden bilgi istediğimde "Biz muhasebecimize söylüyoruz, onlar hallediyorlar. Biz hiç karışmıyoruz" cevabını alıyorum.
Bir muhasebeci bulduğumda, benden ne kadar ücret talep eder bilgi verebilir misiniz.
Bir de "Serbest muhasebeci" yazan tabelalar görüyom etrafta. Onlar yardımcı olabilirmi. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Ynt: İşyeri açmak istiyorum.

Şahıs işletmesi açacaksınız.Serbest Muhasebeci olabileceği gibi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir tabelalı yerlerede başvurabilirsiniz.Masrafa gelince, noter ve muhtarlıktan alınan evraklar ve işin ayrıntısına göre değişmek ile birlikte çok fazla bir şey değildir, 200,00-/400,00- TL civarıdır.

Hayırlı olsun işyeriniz.
Kolay gelsin.
 
Ynt: İşyeri açmak istiyorum.

Talep edilen ücret ilden ile değişkenlik gösterir. Benim tarifemin yarısına defter tutanlar da var, benim tarifemin iki katına tutanlar da var. Ama tüm bunlardan bağımsız bu işin asgari ücreti var ve bu ücret altında iş kabulü yasaktır.
 

Benzer konular

Üst