İşyeri bildirgesi

TURKUVAZ

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Mar 2010
Mesajlar
174
Konum
BALIKESİR
arkadaşlar, yeni açılan bir işyeri ile ilgili tutulan yoklamada, yoklama memuru (sağolsun), mükellefin dediğinin aksine şu an bir kişininin 'merkezden 1 işçinin şube işyerinde çalıştığı' şeklinde not düşmüş.tabi ben işyeri bildirgesi verilirken gerekli evraklar içerisinde vergi levhası fotokopisi olması dolayısıyla daha önce yoklamanın tutulmasını bekledim.dolayısıyla da işyeri bildirgesini henüz vermemiştim.mükellefime bu durumu izah ettim ve düzeltme yaptırtmasını istedim.yoklama memuruyla görüşme neticesinde düzeltmenin olamayacağı, işyeri açılışlarında en bir kişinin çalışıyo görünmesi gerektiğini ısrarla söylemiş.şimdi merak ettiklerim,
-yoklama tutanaklarında hiç düzeltme yapılamaz mı ? ilgili yoklama memuru bulunmuş ve aynı gün olmasına rağmen
-işyeri bildirgesi verilirken bu tür durumlarla karşılaşmamak için ne yapmalıyız??
-işyeri açılışlarında illa en az bir kişinin çalışıyor görünmesi gerek mi ?
-ve en önemlisi bizim durumumuz ne olacak, ne tavsiye edersiniz?? sgk ya bu durumu izah mı etmeliyiz yoksa yoklamayı hiç göz önünde bulundurmadan yolumuza devam mı etmeliyiz??
 
Ynt: İşyeri bildirgesi

-Sonradan bir dilekçe ile bir kişi çalışıyor beyanının yanlış anlaşıldığını, memur gittikten sonra tutanağı okuyunca farkettiğini anlatan bir dilekçe yazın ve vergi dairesine verin.
-Memur ile tatlı dil ile konuşup, o işçiyi yazdırmamak lazım, yazıyorsa bile, tutanağa istinaden (V.Levhası olmadan) sskya işyeri bildirgesini verin, aynı gün.
-Merkez işyerinde ssklı olacak diye bir şart yok.Ancak şube işyerinde ssklı olmalı, ama bunuda işyerini açar açmaz çalıştıracağım diye bir şart yok.Yoklama memurunun art niyeti olabilir.
-Yukarda bahsettiğim dilekçenizi yazın.Normalde v.daireleri yoklamaları sskya yollamaz.Kaldıki sigortalı kişinin adı soyadı yazılmadı ise yoklamaya çok birşey çıkmaz.Ama siz yinede yoklama memurundan sigortaya gönderip göndermediklerini öğrenin, gardınızı ona göre alırsınız.Siz tutanak yokmuş gibi hareket edin.
 
Ynt: İşyeri bildirgesi

çalıştığı yazılan kişininin ad soyadını bıraktım, tc si bile yazılmış.ama sayın zindan çok teşekkür ederim.samimi düşüncelerinizi dikkate alacağım.

yinede arkadaşlar sizlerin de uygulamada karşılaştığınız bu durumla ilgili kıymetli görüşlerinizi aktarabilirseniz sevinirim.
 
Ynt: İşyeri bildirgesi

arkadaşlar malum 5510 sayılı kanunla işyeri bildirgesi 'en son işçi çalıştırılmaya başlandığı'tarihte verilmesi şeklinde değiştirildi ve işe başlayanların 1 aylık bildirilme süresi var.merak ettiğim şube işyeri açılışı ile ilgili vereceğim işyeri bildirgesinde de bunlar geçerlidir değil mi?? ve diyelim işyeri bildirgesini 01.11.2010 tarihli verdiğimde, 'sigortalı çalışmaya başlanılacak tarih'kısmınada aynı gün 01.11.2010 yapmam ipc gerektirir mi??
 
Ynt: İşyeri bildirgesi

Şubede ayrı bir işyeri gibi düşünülür.İpc gerektirmez.Doğrudur.
 
Ynt: İşyeri bildirgesi

ben şubeyi bırak yeni açılış bile olsa, ssk işyeri bildirgesini doldurup çalışacak işçi sayısını yazıp, olan evrakları ekleyip veriyorum. ssk da zaten bu durumda illaki şunu getir bunu getir demiyor, zaten deme şansıda yok, çünkü benim bir gün önce yada işe başladığım gün, vergi levhasını tasdik ettirme şansım yok.(kendimde daha yoklama tutulmadığı için tasdik etmem)
 
Ynt: İşyeri bildirgesi

sayın furkan6602, olması gereken sizin yaptığınız fakat anlayamadığım siz vergi levhasından bahsediyorsunuz ben en son işyeri bildirgesinde tüm evraklar olmasına rağmen belediye ruhsatı fotokopisi olmadığı için kabul etmediler.anlayamıyorum gerçekten ???
 
Ynt: İşyeri bildirgesi

TURKUVAZ ' Alıntı:
sayın furkan6602, olması gereken sizin yaptığınız fakat anlayamadığım siz vergi levhasından bahsediyorsunuz ben en son işyeri bildirgesinde tüm evraklar olmasına rağmen belediye ruhsatı fotokopisi olmadığı için kabul etmediler.anlayamıyorum gerçekten ???

:) Belediye ruhsatımı ?, ssk bunu istiyorsa yakında evlilik cüzdanını da isteyebilir.!!!
Dikkat edin arkadaşlar....
 
Ynt: İşyeri bildirgesi

biraz araştırdım, belediye ruhsatını iş kazaları ile ilgili durumlar için gerekli görüyorlarmış ama ne olursa olsun biz bu şekilde işin içinden nasıl çıkacağız?? yani mümkün mü bu şekilde işyeri yada şube açılış tarihiyle aynı gün işyeri bildirgesi verebilmek.vergi levhası derken bir de bunlar .. ??? ???
 
Ynt: İşyeri bildirgesi

Kaç tane işyerinin ruhsatı varmışki, yeni açılan firmanın ruhsatı olsun.Mantıksız ötesi.
 
Ynt: İşyeri bildirgesi

İşlem yönetmeliğinde hangi eklerin olacağı açık açık yazılı bunların dışında bir şey istenemez.
 
Ynt: İşyeri bildirgesi

sayın mzhr, bahsettiğiniz yönetmeliğe baktım ve diğer arkadaşlara da yardımcı olabileceği düşüncesiyele ;
İşyeri bildirgesi ile birlikte verilecek diğer belgeler
MADDE 29 ? (1) İşveren, işyeri bildirgesi ekinde Kuruma vermesi gereken;
a) Daimi mahiyetteki işyerlerinde, işyerinin adresini gösterir yerleşim belgesini,
b) Gerçek kişi işverenler yönünden kendilerinin, tüzel kişi işverenler yönünden ise tüzel kişiliği temsile yetkili kişilerin imza sirkülerini,
bir ay içinde Kuruma, elden vermekle veya posta yoluyla göndermekle yükümlüdür. İmza sirküleri Kuruma verilmesi gereken kişilerin, Üniteye bizzat müracaat ederek kimliklerinin tespitiyle birlikte imza beyanlarının alınmasını sağlamaları halinde, (b) bendinde istenilen imza sirküleri artık istenilmez.
(2) İşverenden iş alan alt işverenler, Kanundan doğan yükümlülükleri başlamadan önce, işyeri bildirgesi hariç, birinci fıkranın (b) bendinde belirtilen belgeyi ve asıl işverenle yapmış olduğu sözleşmenin bir örneğini, Kuruma elden verir veya posta yoluyla gönderirler.
(3) Birinci fıkrada belirtilen belgelerin yanı sıra;
a) Tüzel kişiler; hükmi şahsiyetin tescil edildiği Ticaret Sicil Gazetesini,
b) Adi ortaklıklar; noter onaylı ortaklık sözleşmesini,
c) İhale konusu işlerde; işin sözleşmesi veya işin üstlenildiğini gösterir idarenin yazısı,
ç) İnşaat işyerlerinde; yapı ruhsatının fotokopisi, varsa arsa sahibi ile müteahhit arasındaki inşaat yapım sözleşmesi,
birinci fıkrada belirtilen sürede ve usulle verilir.
(4) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı çalıştırılan işyerlerinin tescilinde, işyeri bildirgesi yeterli olup eki belgeler ihtiyaç olması hâlinde ünitece istenir.
(5) Bu madde de verilmesi istenen belgelerden ilgili kurumlardan elektronik ortamda alınanlar Kurumca istenmez.


ne bir vergi levhası fotokopisi,ne meslek odalarından belgeler,ne ruhsat fotokopisi. şaşılacak şey, bi haki başvurumda bu yönetmeliği kendilerine hatırlatacam :mad:
 
Ynt: İşyeri bildirgesi

Maalesef resmi dairede çalışanlara bizler güncel kanun/yönetmelik vs öğretmedikce öğrenecekleri yok.
 

Benzer konular

Üst