fonradar

İşyeri Değişikliği ve Dosya Kapatma

Üyelik
17 May 2011
Mesajlar
90
Konum
ANKARA
Merhaba;
Tehlike sınıflarının farklı olması nedeni ile teknik serviste çalışan personeller için ayrı dosyalar açılmıştı. Fakat artık ayrım yapılmadığı için teknik servisteki personelleri merkez dosyalara taşıdık. Dolayısyla o dosyalarda işiçi kalmadı. SSK ya kapanış dilekçesi verilmesi gerekiyor mu? Verilekcse kapanış sebebi belirtmek gerekir mi? Şimdiden teşekkürler
 
İşçileri çıkardığınız tarihi yazarak dosyanın kapatılmasını istediğinizi belirten bir dilekçe verebilirsiniz.Sebep olarak birşey yazmanıza gerek yok.İlgili dosyada artık işçi çalıştırmayacağınızı yazmanız yeterli.Ya da kapanış için dilekçe vermeyin , E-Bildirge menüsünden "işçi çalıştırmaya ara verme" menüsünü kullanarak dosyaya ara verin.2 yıl boyunca hiç işçi giriş çıkışı yapmadığınız takdirde otomatik olarak kapatılıyor dosya.

2 yol söyledim istediğinizi tercih edebilirsiniz.
 
Merhaba;
Tehlike sınıflarının farklı olması nedeni ile teknik serviste çalışan personeller için ayrı dosyalar açılmıştı. Fakat artık ayrım yapılmadığı için teknik servisteki personelleri merkez dosyalara taşıdık.

Olayın net anlaşılması bakımından,"...fakat ayrım yapılmadığı için..."derken,hangi yönden nasıl bir "ayrım yapılmadığı için"noktasına açıklık getirebilirmisiniz?
 
Normalde 1 den 12 ye kadar tehlike sınıfları vardı bildiğiniz gibi.Aynı işyerinde farklı derecedeki tehlike sınıfları için farklı dosyalar açılabiliyordu.Eylül 2013 döneminden itibaren %2 olarak sabitlendi tüm tehlike sınıfları için prim oranları.Arkadaş ayrım yapılmıyor derken bunu kastetmiş sanırım.
 
Sn.Emrah bey dediğiniz gibi de olabilir ama 2 ayrı işyeri sicil numaraları var ve tehlike sınıfları aynı ama faaliyetler bu iki ayrı işyerlerinde devam ederken, bu "nakil"işleminin neden yapıldığı!
 
İki ayrı işyeri yok zaten.Tek işyeri var aynı adreste ve bu tek işyerinde birden fazla dosya açıkmış farklı tehlike sınıflarında olduğu için.Artık tehlike sınıfı sabitlendiğinden dolayı diğer dosyaları kapatıp tek dosyada işleme devam etmek istiyor arkadaş.
 
Adres aynı olsada yapılan faaliyet farklı olduğu için işe göre olan kodların kullanılması dolayısı ile işv. dosyalarının ayrı olması gerekir. Sizin tek dosya altında toplamanız hatadır. Yapılacak bir denetimde başınız ağrıyabilir.
 
Dediğiniz gibi faaliyet farklı ise kapatılmaması gerekir.Ancak tüm dosyalarda faaliyet aynıysa ve sadece tehlike sınıfları için açılmışlarsa o zaman tek dosyada toplayabilir.

Neyse soruyu soran arkadaş okusun yazdıklarımızı ona göre düzgün bir açıklama yapar.
 
Adres aynı olsada yapılan faaliyet farklı olduğu için işe göre olan kodların kullanılması dolayısı ile işv. dosyalarının ayrı olması gerekir. Sizin tek dosya altında toplamanız hatadır. Yapılacak bir denetimde başınız ağrıyabilir.

Prim oranlarının eşitlenmesinin ötesinde ,iş sağlığı ve güvenliği(6331 sayılı kanun)yönünden olması gereken bu.
(Tabiki ileti sahibi cevap verirse daha net anlaşılacak)
 
Günaydın;
Sn. Emrah bey' in dediği gibi. Tehlike sınıfı oranları eşitlendiği için bu şekilde yaptık. Yapılan iş farklı değil. Teşekkür ederim ilginize.
 
SGK işveren nodaki 4 hane işkolu kodu ve buna bağlı 6 hane nace kodu aynı ise sorun olmaması gerekir.
 
Üst