İşyeri Hekimi Kıdem Tazminatı

Üyelik
16 Haz 2005
Mesajlar
31
İŞyeri hekimi sözleşmelerinin yapısı mucibi işverenlerle işyeri hkimleri arasında yapılan sözleşmeler genel olarak;

1- sözleşmeler belirli süreli olmakta ve 1 yıllığına karşılıklı olarak imzalanmaktadır

2 - her sözleşme bitiminde tekrar yenilenmektedir.

Bunlara göre;
a) İHBAR TAZMINATI AÇISINDAN; sözleşme süresinden önce sözleşmenin tasfiyesi halinde İHBAR ödenir mi? Sözleşme süresinin bitiminde yani yıl sonunda sözleşme yenilenmez ise ihbar ödenir mi?

b) KIDEM TAZMINATI AÇISINDAN; işçi işveren arasındaki hükümlere tabi olup her yııl yenilendiği için BELİRSİZ SÜRELİ statü kazandığından dolayı KIDEM TAZMINATI HÜKÜMLERİ Mİ UYGULANIR? Yoksa belirli süreli olduğu ve sene sonunda kendiliğinden biteceği için kıdem tazminatı hükümlerine tabi değil midir?

Bu konuda herhangi bir yargı kararı vb elinde olan var mı?
 
sorduğum bu değildi...

Sayın Dinçer Kum,

Önceki alıntılara da baktım sorduğumun tam karşılığını alamadım. Çok farklı bir konuyu konuşuyoruz. İşyeri hekimi ile yapılan sözleşmeleri...

Sözleşmeleri yenilemek zorundayız bu bir.

İşyeri hekimini biz değil kanun zorluyor iki

diyelim ki 4 yıl aynı doktorla yenilediniz.. sene sonu geldi.. yenilemediniz... kıdem tazminatı ödenir mi ? ödenmez mi? ihbar tazminatında durum ne? 4 kere yenilendi diye belirsiz süreli mi olur? işyeri hekimi olunca farklılık kazan mıyor mu?... herhangibir yargı kararı var mı bu konuya ışık tutacak.. bir çok işvereni zorlayan bir konu olduğunu düşünüyorum.. yok mu yardımcı olacak?
 
İşyeri hekimi sözleşmesinin belirli süreli iş sözleşmesi gibi değerlendirilmesi yanlıştır.
 
Öncelikle belirli süreli sözleşmede ihbar tazminatı bulunmamaktadır.Kıdem tazminatı alınabilmesi için 1 yıl olması ve işveren tarafından çıkarılması veya yenilenmemesi gerekir.
Ancak sizin hekim veya doktorunuz sürekli işyerinde durmamaktadır.(sanırım belirli saatler için gelmektedir örn: haftada 1-2 saat)Zorunluluk kapsamında olduğundan belirli süreli sözleşme kapsamına almamak gerekir.Kısmı süreli kapsamında olması gerekir ve Kısmî süreli çalışan işçinin ücret ve paraya ilişkin bölünebilir menfaatleri tam süreli emsal işçiye göre çalıştığı süreye orantılı olarak ödenir.
 

Benzer konular

Üst