İşyeri Hekimi Sigorta

ceres

Tanınmış Üye
Üyelik
18 Mar 2007
Mesajlar
1,129
Konum
istanbul
Merhaba,

işyeri hekimimiz aynı zamanda sağlık ocağında doktor.
emekli oldu.
kendisi için bordroda sadece vergi kesintisi yapıyordum.
şu durumda sgdp li olarak tekrar işe giriş yapmam gerekiyor sanırım değil mi ? normal emekli çalışan prim kesintilerine tabi olacak
 
Siz daha önceden ilgili kişinin sigorta girişini yaptınız mı ? Kendisi adına en az 1 gün prim ödemesi yapıyor musunuz ?
 
emekli sandığına bağlı çalıştığı için ücreti üzerinden sadece gelir vergisi ve damga vergisi ödüyordum.
prim kesintisi yapmıyordum.
emekli olmuş yeni.
 
Eğer emekli olduysa o zaman artık emekli sandığına bağlı olarak çalışmıyor. O yüzden ilgili kişinin sgdp olarak sigortalı işe giriş bildirgesini vermeniz gerekiyor internetten. Ayrıca isg katip sisteminden tekrar sözleşme yapılarak onaylanması gerekiyor. Sistemde çıkacak çalışma süresine göre her ay kaç gün olması gerekiyorsa o kadar gün primini ödeyeceksiniz, geri kalan günleri 06-kısmi istihdam kodu ile eksik gün bildireceksiniz. Gelir ve damga vergisi kesintileri de yine devam edecek. Ayrıca eğer 9 kişi ve altında çalışanınız varsa her ay sgk ya eksik gün bildirim formu vereceksiniz.
 
Ek;
işi mahiyeti ve isg katip üzerinden yapılan işlemden de anlaşılacağı üzere,sözleşme türü açıısından hekim ile işverenlik arasında kısmi süreli sözleşme sözkonusu,bu durum isg katip üzerinden yapılan işlemin çıktısı üzerinde, başta ücret konusu olmak üzere ilave hükümler düzenlenebilir,ayrıca kısmi süreli sözleşme de düzenlenebilir.
 
Son düzenleme:
Üst