İşyeri-Yan daire sorunu

Üyelik
13 Ara 2011
Mesajlar
48
Konum
Ankara
Arkadaşlar öncelikle herkese kolay gelsin. Benim sormak isteğim önemli bir sorun var.
Defrerini yeni almış olduğum mükellefim faaliyetinin devam ettiği dairenin yanındaki daireyi 1997 yılında kiralıyor ve aradan bir kapı açarak işyerini genişletiyor. Bunun için ne vergi dairesine başvuru yapılıyor ne de işyeri ruhsatı için belediye ye başvuruyorlar. Dün belediyeden geldiler ve yan dairenin ruhsatı için başvurda bulunmamız gerektiğini söylediler. Bir karar alın ve başvuruda bulunun dediler, ya da yoklama fişi ile gelin dediler. Tabi biz de yoklama tutanağı yok vergi dairesine başvuruda bulunulmadığı için. Yan dairenin kiralanıp kullanıma açılması ile ilgili vergi dairesine başvuruda bulunulması gerekiyor mu? Ya da sadece karar alıp vergi dairesine başvurmayalım işyeri ruhsatını alalım mı? Eğer gerekiyorsa biz şimdi başvurursak ne kadar ceza öderiz. Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
 
Ynt: İşyeri-Yan daire sorunu

Yan daire için hem hem vergi dairesine bildirim yapmanız gerek, hem de belediyeye. Bu durumda size VUK md.352/II-4 uyarınca ikinci derece usulsüzlük cezası kesilecektir ki, bu da 2012 yılı için 58.-TL'dir.
 
Ynt: İşyeri-Yan daire sorunu

Koray bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Sadece II.derece usulsuzluk cezası kesilecek ise 58 TL ile konu halledilebiliyorsa çok iyi. Tekrar teşekkürler.
 

Benzer konular

Üst