fonradar

İşyerinden Alınan Primleri Bordrolanması

Üyelik
21 May 2012
Mesajlar
1
Danışmak istediğim bir konu var. Maaş + prim sistemiyle çalışıyorum özel bir şirkette. Yaptığım satış üzerinde yılda 2 kere prim alıyorum ve bu bordro yapılıyor ve kesintiler oluyor. Ancak toplamda benden kesilen %35'i buluyor. Acaba bı normal mi? İçinde sadece gelir vergisi değil ayrı zamanda Ssk payı, asgari geçim indirimi gibi kalemler de var. Bunun dısında her ay ayrıca zaten maaşım için bordro imzalıyorum.
Ancak prim ödemesi kesintilerinde bir yanlışlık mı var yoksa bilmediğim başka birşey mi var yardımcı olursanız cok sevinirim.
Saygılarımla
 
Ynt: İşyerinden Alınan Primleri Bordrolanması

Gelir Vergisi Kanunun 61'nci maddesinin ikinci fıkrasına göre ödenek, tazminat, kasa tazminatı (Mali sorumluluk tazminatı), tahsisat, zam, avans, aidat, huzur hakkı, prim, ikramiye, gider karşılığı veya başka adlar altında ödenen tüm tutarlar vergisel açıdan ücret niteliğindedir. Dolayısıyla elinize geçen net prim, brüt prim tutarınızdan SGK kesintileri ve gelir vergisi düşüldükten sonra kalan tutardır. Bu nedenle yapıla %35 kesinti gayet normal ve mevzuata uygundur.
 
Üst