İşyerine Ait Bilgisayar,İnternet ve Telefon Kullanımında İşverenin Denetim Hakkı

Ynt: İşyerine Ait Bilgisayar,İnternet ve Telefon Kullanımında İşverenin Denetim Hakkı

Konu basit gibi görünse de önemli,hatta "fesih"hakkı doğuracak kadar.
Üstad çok güzel izah etmiş ,ifade ettiği üzere, bu olayda önce işverenin yapması, sonra işgörenlerin uyması gereken hususlar sözkonusudur.
Kanımızca bu konu hakkında MUTLAKA önce sözleşmede,yok ise eki niteliğinde ki kaynaklarda GEREKLİ HÜKÜMLER belirtilmeli,işgörenler bilgi sahibi edinilmeli,bu kaynaklarda da ükümler yok ise AYRICA HÜKÜM ALTINA ALINMALI işgörenlere yazılı olarak TEBLİĞ OLUNMALI ,aykırı davranışlarda bulunanlara önce disiplin( sözlü-yazılı uyarı,ihtar,gerektiğinde ücret kesintisi)cezaları verilmeli,herbir olay içinde işcinin ve mümkünse tanıkların beyanı ile tespit tutanakları objektif olarak imza altına alınmalı,işci özlük dosyasında saklanmalı,
Bu konu bağlamında işverence tüm hukuk yolları tüketildikten ve son çare ilkesi sonrasında "FESİH" yoluna gidilmelidir.Neden? Hem hukuki süreçler ,hemde "fesih"işleminin sonuçları itibariyle yapılması gereken bunlar olsa gerektir.
İşveren yönünden amaç;
a. "geçerli nedenle"fesih yapılacaksa, feshin geçersiz sayılmaması,(olmaması)
b."haklı nedenle"fesih" yapılacaksa ,haksız fesih sayılmaması(olmaması)
İşci yönünden yapılması geren;
a.sözleşme ve eki niteliğindek kaynaklarda bertilen-belirlenen-tebliğ olunan hükümlere riayet etmek,aykırı davranmamak,
b.İşveren tarafından yapılacak fesih işlemine karşın,şikayet veya yargı yoluna başvurmak olacaktır,(buna engel bir durum da yoktur.)
 
Üst