fonradar

"İşyerlerinde Hekim Bulundurma Zorunlu Olacak"

ebru şener

Tanınmış Üye
Üyelik
6 Eyl 2005
Mesajlar
1,802
Konum
İstanbul
BURSA - Avukat Mehmet Ümit Yalçın, yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile işyerlerinde hekim çalıştırma zorunluluğunun getirildiğini söyledi.

BESDAB firması yetkilileri BUGİAD üyesi Avukat Mehmet Ümit Yalçın ve Dr. Gökhan Şahin tarafından verilen seminerde, 6331 sayılı yeni Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, yönetmelikler ve risk değerlendirmesi konularında detaylı bilgiler aktarıldı.

Seminerde, 2013 Ocak’ta 80 bin liraya varabilen cezai yaptırımları başlayan yeni kanunla, 50’den az çalışanı olan işletmelerde mutlaka profesyonel iş yeri hekimi ve iş guvenlik uzmanının çalışma süresince yer alması, 50’den fazla çalışanı varsa özel oda temin edilmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, "50’den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli işletmeler için Temmuz 2013, az tehlikeli sınıfında olan işletmeler içinse Temmuz 2014’e kadar süre mevcut. Kanunla birlikte işletmelerde artık risk analizleri yapılarak çalışanlar belli aralıklarla sağlık gözetiminden geçecek." dedi.

Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun temel amacı, sağlıklı ve güvenli bir iş hayatına geçiş yapmak olduğunu vurgulayan Yalçın, ayrıca 10’dan az çalışanı olan firmalarda iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin devlet tarafından destekleneceğini de belirtti.

Seminerin ardından BUGİAD üyelerinin yeni kanunla ilgili soruları cevaplandırıldı.

Kaynak: Cihan Haber Ajansı
 
Üst