İthal Edilen Ürünün Yurtdışına İadesi

neslisah

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Eki 2006
Mesajlar
456
Konum
izmir
merhaba..firma y.dışından Türkiyeye fuarda tanıtım amaçlı olarak ürün getirdi ve bunun gümrük vergisini ödedi bunu indirim konusu yaptık....şimdi bu ürünü y.dışına iade ettik ve faturaya gerekli açıklama yazılıp gümrükçü iade diye yazdırdı...biz bu malı alırken gümrük kdv sni ödedik şimdi kdv siz fatura kesildi...bunu ihracat olarak düşünüp v.dairesinden kdv iade talebinde bulunabilirmiyiz veya başkaca nasıl işleme tabi tutabilirim.teşekkür ederim.
 
Sayın neslisah,
Soruda sanki eksiklik var iki aşamalı cevaplamaya çalışayım.

1. Ürünü ithal ettiniz ve Gümrük vergisi ve KDV ödediyseniz geri gönderiminiz iade değil ihraçtır, yüklenilen vergini iadesi de mümkündür tabi belirli şartlar dahilinde.

2. Ürünü Fuar için getirdiğinizde ithal işlemini "Fuar İçin Geçici İthal" olarak gerçekleştirseydiniz sadece teminat öder fuar sonrasında da iade işlemi yapar ve teminatınızı geri alırdınız. Herhangi bir vergi ödemeniz de olmazdı.

bu çerçevede yaptığınız işlemi yeniden incelemenizi öneririm.

Saygılar,
Kevork
 
ilginize teşekkür ederim.....firmanın kdv ödemesi olmasın diye gerekli olan belgeyi y.dışındaki frmadan aksamalar yüzünden alamamış.... fuar için getirdiği bu ürünün kdv sini maalesef ödemiş..ith gçb de bedelsiz diye yazıyor bende bunu stoklara veya diğer stoklara almamıştım henüz ...şimdi bu ürünün iadesinde fatura kdv siz kesildi ihracat olmadığı için kdv iadesi olmayacağına görede kesilen faturayı hangi hesapta göstermem uygun olur...girişindede tutar yok gçb de yazan tutarı 157 hesapta göstersem çıkışda aynı hesapta göstersem uygun olurmu.
 

Benzer konular

Üst