fonradar

İzin ücretinin ödenmesi

Üyelik
23 Kas 2009
Mesajlar
13
Merhaba;

İşyerimizde cumartesi ve pazar günleri çalışmıyoruz. Yönetmeliğimiz gereği çalışanlarımıza 15 işgünü izin kullandırıyoruz. Bu da 3 hafta anlamına geliyor.

Bir çalışanımız yılda 10 ay çalışıyor ve 2 ay kendisine ücret ödemiyoruz. Ancak anlaşmamız gereği bu kişiye diğer çalışanlarla aynı şekilde 15 iş günü izin veriyoruz. Çalışanda iznini bu iki ay çalışmadığı sürede kullanmak ve bu sürede maaş almak istiyor.

Buna göre mantıklı olan bu kişinin 15 işgünü izni karşılığında maaş/30*15 mi ödemeliyiz yoksa 15 işgününe denk gelen 21 gün olarak maaş/30*21 mi ödemeliyiz?

Desteğiniz için teşekkür ederim.
 
Ynt: İzin ücretinin ödenmesi

Merhaba,

Anladığım kadarıyla cevaplamak istiyorum.

Öncelikle belirttiğiniz durumuda ne tür bir iş sözleşmesi kullanıyorsunuz. (tam, kısmi, belirli, belirsiz, çağrı üzerine iş sözleşmesi vs)

Haftalık çalışma süresi EN ÇOK 45 saattir. (İK Mad.63) Siz Cumartesi ve Pazar günleri çalışmıyor veya çalıştırmıyor olabilirsiniz diğer günlerde günlük en fazla 11 saat (haftalık 45 saati geçemez).

Yıllık ücretli izin hakkından vazgeçilemez. İK md. 53. Bu durum ileride yüklü tazminatlar ödemenize sebep olabilir.
Gerçi yazınızda 10 çalışıyor demişsiniz bu 12 çalışıyor 2 ay ücret ödemiyoruz olabilir mi? kusura bakmayın tekrar yanlış anlamış olabilirm.

Birde 15 iş gününe denk gelen tatil sayısı 3 gün olduğunu düşünürsek (ki sizde Cumartesi ve pazar hafta tatili)

maaş/30*21 şeklinde hesaplama yaparım.
 
Üst