fonradar

K Belgesi Cezaları

TLHOMR

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Eki 2012
Mesajlar
106
Konum
İSTANBUL
Arkadaşlar merhaba;

Gıda toptan satış ve pazarlaması yapan şirketimizin (yıldızlı) K2 belgesi mevcur.. 3.5 Ton ve altındaki araçlar için geçerli..
Geçen sene 4 adet panelvan araç almıştık.. Ama herhangi bir bildirimde bulunmamıştık.. Oysa şirkete ait K belgesi kapsamında ayrıca araç plakaları bildirilmeliymiş..
Bu gün trafik çevirmesinde 2 aracımıza 2426 'şar TL ceza kesmişler.. Ceza K belgesi yok diye.. Oysa belge var.. Sadece araçlar ayrıca bildirilmemiş..

Bu ceza için nasıl ve nereye itiraz edebiliriz ?

Bilgisi olan arkadaşlardan acil bilgi rica ediyorum.. Bu sıkıntıda 5.000 TL ceza şok etti bizi.. :(

Saygılar..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
K belgeleri kapsamına giren araç alındığında ulaştırma bakanlığına müracaat edip K2 belgesine ilave ettirilmesi gerekir. Maalesef yapılacak bir şey yok.
 
Merhaba ;

Yemiş olduğunuz ceza içn yapacak bi şeyiniz yok. Tek yapmanız gereken ceza geldikten sonraki 15 gün içerisinde cezayı yatırmak ve %25 indirimli ödemek. Ancak bundan sonra ceza yememek için belgenizi hemen çıkartmanızı tavsiye ederim. Konuyla ilgili destek almak için 0216 466 94 76 .. Telefonundan bilgi alabilirsiniz.
 
Değerli arkadaşlar teşekkür ederim..
Ama çok saçma değil mi .. K Belgesi şirket için çıkıyor ve alınmış... Araçlar bildirilmemiş... Bu durumda hiç belgeyi almayandan farkımız ne ki..!
 
Arkadaşlar tekrar merhaba;
Kuruma ödeme için gidildiğinde, ilgili memur ekrandan birçok dosya (işlem) göstermiş ve mehkemeye gidin genelde kazanıyorlar demiş.. Başından böyle bir olay geçen bir arkadaş var mı.. Yardımlarınızı bekliyoruz.. Mahkeme için Süremiz bitmek üzere..
Bu vesile ile hayır'lı bayramlar..
 

Benzer konular

Üst