Kaçağa ve Korsana hayır

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan iturlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Piyasada belgesiz bilgili kişi sayısı çok fazla doğrudur çünkü onlar bizler gibi sınav stresi çekmeden bu yollardan geçmeden kestimeden hayatı beleşe getirmeye çalışan üstüne bir de ben senden daha tecrübeliyim ben mektepli değilim alaylıyım senden daha üstünüm havasında olanlar kusura bakmasınlar benim gözümde emek vermeyen bu belge için alın teri dökmeyen cebindeki son kuruşu harcamayan başkalarının üzerinde parazit gibi yaşayan kurumların cahil patronlarını ve yöneticilerini kullananan kişilere saygım yok belgeli kişilerin altında çalışmaya alışsınlar nasıl diplomasız doktorluk yapılmıyosa mahkemede avukatlık yapılmıyosa belgesiz muhasebe müdürlüğü veya büro sahibi de olunmaz belgesi olup büro açıp aç kalan eşine çocuğuna ekmek götüremeyen insanlar tanıyorum ama belgesiz kaçak korsan şerefsizce başkalarının düşkünlüğünden yararlanıp senin belgeni kullanalım ben sana para vereyim sende beni idare et diyen bir çok kişi tanıyorum şikayet edildiği halde sonuçta alınmıyo maalesef mesleğimize sahip çıkalım meslektaşlarımızı haklarımızı bir kaç çapulcunun eline bırakmayalım 3 kuruş fazla kazanmak için mesleği sadece ve sadece emek verip belge alanların icra etmesi için odalara baskı yapalım mükelleflerimizi bu konuda bilinçlendirelim ve bu ben belgesizim ama işi biliyorum diyenlerin duygu sömürüsüne kapılmayalım daha fazla saygınlık ve kazanç için belgelilere evet kaçağa korsana hayır !!!

Ynt: Kaçağa ve Korsana hayır

baya kızdırmışlar seni

bu konuda odaların birşey yapması gerekiyor ama onlarda gezmekten tatile çıkmaktan
kokteylere gitmek gibi önemli işler varken

böyle gereksiz işlerle niye uğraşsınlar

iyi diyosun güzel diosun ama boş diyosun be meslektaşım .
bu melskete kaç kişi hakıyla şuan bulunduğu konumda yer alıyor ve haksız rekabet etmeyıp pastanın tamamını yemeye çalışmıyorkı bende belgeyı yenı bırı almış bırı olarak varsayılan talepler aldım ancak ınan kulandırmamak ıcın zor tutuyoruz kendimizi yanı adam akıllı bır işle gerçekleşse oda muklef dağılımını adıl yapsa her meslek mensubuna bellı mukelef tutma kotası koysa herkese iş var ama kımınde 200 muklef kımınde beş on kımınde hıç yok bırde senın parazit diye tabır ettıklerın varkı onlar muklef tutmada kral olmuş gelde bu işin içinden çık Allah yanlış yaptırmaısn ne dıyeyım bakma ben yazıyorum herkes bu şekılde yazmaz açık ve seçik şekilde herkes üç maymunu oynar genelde bılmıyorum duymadım gormedım mevzu bu velhasıl bu mevzu uzun iş bak dalgana ve işine kafanı yorma.

Vallahi acayip kızdım bildiğiniz gibi değil kimsenin ekmeğinde gözüm yok ama insanı kullanmaya çalışanlar var ya allah yüzlerini güldürmesin daha yeni alıcaz belgeyi başladılar pislik yapmaya en azından herkesin bu konuda görüşünü paylaşmasını istiyorum bir çözüm yolu bulmak lazım bu işlere eninde sonunda burada oluşacak fikir bir şekilde tepedekilere ulaşacaktır ...

Kişinin kendi vicdanı dışında ki yaptırımlar yine bir noktada tıkanıp kalacaktır.

Stajımı başlatmak için ilk yer arayışı tecrübemde bana da SMMM'nin kendisi teklif etmişti.

"Kendine mükellef bul, burada defterlerini kendin tut benim imza yetkimi kullan, defter parasını bölüşürüz" demişti.
Kabul etmemiştim. Zaten defter getirebileceğim yeterli çevremde yoktu ama bulursun demişti.
Yanında bu şekilde birisi de vardı. Şirkette çalışıyordu ve yeterlilik sınavlarına giriyordu. Boş zamanlarında da büroya uğruyordu. Ek gelir olarak şimdiden de bu şekilde kazanç sağlıyordu. Sınavı verince ayrılacağını da söylemişlerdi. Ayrılırken getirdiği mükellefleri de götürüyor tabi.

Etrafta farklı farklı bir çok örnek vardır eminim ama anlatanı pek bulamazsınız.

muhasebecinin kazandığı para yetmiyor.Mecburen bu yollara sapan insanlar oluyor.Buna resmi bir çözüm bulmak lazım.Hatta bu konuda müfettişler bile çalışabilir

Artık onlar da mali müşavir olabilecek
Casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olanların muhasebeci ve mali müşavir olmasının önünde engel kalmadı
20 Mayıs 2011 Cuma, 08:53:39
Tweet Anayasa Mahkemesi, ?milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk? suçlarından hüküm giyenlerin affa uğrasalar dahi serbest muhasebeci ve mali müşavirlik yapamayacaklarına ilişkin yasa hükmünü iptal etti. Anayasa Mahkemesi, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Kanunu?nda 2008 yılında yapılan değişikliklere ilişkin CHP?nin yaptığı iptal başvurusunu önceki gün sonuçlandırarak, üç maddeyi iptal etti.

Mahkemenin iptal ettiği düzenlemeler arasında, serbest muhasebeci vemali müşavir olacak kişilerde aranan genel şartları düzenleyen 4. maddeye 2008 yılında yapılan ekleme de bulunuyor. Söz konusu maddeye göre, bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına çarptırılanlar ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olanlar serbest muhasebeci ve mali müşavir olamıyor. Yeni mahkeme kararıyla, bu suçlardan mahkûmiyeti bulunanların serbest muhasebeci ve mali müşavir olmasının önünde bir engel kalmadı.

ODALARDA SEÇİM YASAĞI DA İPTAL
Anayasa Mahkemesi, 1 Nisan 2008?den sonraki seçimlerden itibaren üst üste iki seçim döneminde iki defa oda veya birlik başkanlığına seçilmiş olanların aradan iki seçim dönemi geçmedikçe yönetim kurulu üyesi olamayacaklarına ilişkin geçici madde hükmünü de iptal etti. 10 Temmuz 2008 tarihinden önce vergi inceleme yetkisini almış ve mesleki yeterlilik sınavını vermiş olan ancak 10 yıl serbest muhasebeci mali müşavirlik yapmamış olanlara yeminli mali müşavir unvanı verilebileceği öngörüldü.

YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ BİR YIL SONRAYA KALDI
Mahkeme kararıyla gelen değişiklik için bir süre beklenecek. Çünkü yasal boşluk doğmaması için iptal kararının Resmi Gazete?de yayımlanmasını izleyen bir yıl sonra yürürlüğe girmesine karar verildi.

AHMET KIVANÇ- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

alıntıdır