fonradar

Kahvehane Tarzı Satışta Yapan Dernekler

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ara 2013
Mesajlar
1,485
Konum
istanbul
Merhaba arkadaşlar
Dernek(Dernekte çay kahve meşrubat satışı olacak) ile şahıs (Kahve - Cafe) işletmesi açısından fark nedir?
Dernek kurmak için neler gerekir ve hangi mükellefiyetler olur? Şahıs işletmesinden ne farkı olur?
Dernekte yapılan satışlar ne olur? Özellikle şatış yapan derneklerde sistem nasıldır Örneğin Erzincan ... köyü yaşatma derneği gibi
Teşekkürler
 
Sayın SerhanSerhan;

**Dernek(Dernekte çay kahve meşrubat satışı olacak) ile şahıs (Kahve - Cafe) işletmesi açısından fark nedir?

--Vergisel anlamda bir fark olmaz. Dernekte o zaman vergi mükkellefiyeti açmak zorunda . KDV, Muhtahsar v.b. Yalnız bu çay dernekte yapılıp dışarıya satılmazsa sorun olmaz. Dışarıya satış yapılırsa o zaman mükellefiyet olur.

**Dernek kurmak için neler gerekir ve hangi mükellefiyetler olur? Şahıs işletmesinden ne farkı olur?

--Dernek kurmak için enaz 7 kişi lazım, Dernek bir tüzük hazırlamalı, Kira kontratı , Tapu fotokopisi (Derneğin ikametgahındaki yer) , Eğer tapu mesken olarak geçiyorsa kat maliklerinin oy birliğinin izni gerekli, Mülki idare dosya teslim edilir , Dernekler masasına kayıt olduktan sonra defter tasdiki ister noter , ister dernekler masasında yaptırılır.

**Dernekte yapılan satışlar ne olur? Özellikle şatış yapan derneklerde sistem nasıldır Örneğin Erzincan ... köyü yaşatma derneği gibi

-- Dernek satış yapmaz,yapamaz yaparsa ticari işletme olur adı da dernek olmaz. Dernekler derneğe giriş aidatı ve bağış toplarlar. Topladıkları bağışın en az 3/2' sini amaçlarını gerçekleştirmek için harcarlar.
 
Üst