fonradar

Kalan Mirasının Varisler Üzerindeki Sorumlukları.

  • Konbuyu başlatan demiral
  • Başlangıç tarihi
D

demiral

Ziyaretçi
Arkadaşlar öncelikle formadaki tüm arkadaşların geçmiş kurban bayramınızı kutlarım.

Forum'da şuan da başlık olarak açmış olduğum konuyu araştırdım fakat bir sonuca ulaşamadım, sorumun cevabını verecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Bir kişi 2001 yılında vefat etmiş, 7 çocuğu bulunmaktadır. Vefat eden kişinin üzerine mahsül veren bir bahçe bulunmaktadır. Vefat eden kişi sağlığında herkesin yerini çocuklarına göstermiş ve çocuklarda razı gelmişler, fakat tapu halen vefat eden üzerine kayıtlı. (çocuklarına göstermiş olduları yerler tek bir tapu üzerinde vefat edenin üzerinde her bir varis için ayrı ayrı tapu yok)
Eski tapu iptal edilerek her bir varis'in hakkı olan yerler için tapu nasıl çıkarılacak sağlığında vefat eden kişi her bir varisine göstermiş olduğu yerin tapusunu alabilir mi?
Şuanda varislerden biri tapu değiştirilmeden kendi hakkı olan yeri diğer varislerden birisine satmak istiyor bunu yapabilir mi? Yapabilir ise satışı nasıl yapacak şuan da tapu vefat eden kişinin üzerinde.

İlgili miras'ın vergisi var ise nasıl ödenmeli veraseler arasında.

Saygılarımla,
 
Ynt: Kalan Mirasının Varisler Üzerindeki Sorumlukları.

Mirasçılar tamamı kendi aralarında anlaşıp bir MİRAS TAKSİM SÖZLEŞMESİ yaparlarsa tapu tescili buna dayanarak yapılır.
Bu sözleşme noterden yapılır geri dönüşü yoktur.
Bu sözleşme sırasında bir varis diğeri lehine hakkından vaz geçebilir yani satabilir.
 
Ynt: Kalan Mirasının Varisler Üzerindeki Sorumlukları.

Veraset ilamı alındıktan sonra yetkili vergi dai,resine beyanda bulunulacak, vukuatlı nufıs kayıt örneğ eklenecek, istisnalar dışında vergi çıkarsa ödenecek, daireden temiz kağıdı alınıp, tapu tescili yapılacak.
 
Üst