fonradar

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan Yeni Hamle

örgün öğretim ile ilgili yazdıklarınıza katılmakla birlikte

50 yaş üstü için yaptığınız yorumların fazla zorlama olduğunu düşünüyorum.
 
Yeni yılın tüm meslektaşlarıma sağlık, huzur mutluluk ve başarı getirmesini temenni ederim. Üstatlarımız imtiyaz peşinde koşacaklarına dik durmasını öğrenebilselerdi yaşlarıyla ! tecrübeleriyle ! bu yılın kazananı olurduk, kaybedeni değil. Hadi yapın bakalım denetim, uygulayın TMS/TFRS'yi şimdi, firma bulabilirseniz tabi. Diğer meslek odaları mesleki dayanışma içindeyken biz kendimizi baltalamaya çalışmaktan koca bir yılı 10 yıl,15 yıl, SPK vs.uğraşıp ne hale getirdik.
 
Son düzenleme:
sayın gokhanuy temel olarak yazdıklarınızdan niyetinizi çözmüş bulunmaktayım. siz pastanın çoğuna sahip olmak arzusuyla,
kısıtlamalar yaratarak, imtiyazlı bir sınıf yaratmak peşindesiniz. bu hırs o kadar kör etmiş ki sizi, ne yazık ki almış olduğunuz örgün öğretimi (eğitim değil), gerçekleri gölgelemek, kendi çıkarlarınıza uygun hale getirmek için kullandığınızın farkında değilsiniz. Adım adım söylediklerinizden yola çıkalım;
Neden 50 yaş? Öyle ya 65 yaş olsun o zaman :) Matematik-geometri-içtihat üçgeninden yorumluyorum. 50 yaş için yapılmış
bir bilimsel çalışma var mı? bu çalışma ışığında mı söylüyorunuz? bu konudaki uzman bilim insanlarının bu çalışmayı daha da ileri götürerek muhasebe mesleği hususunda sizin görüşlerinizi destekleyen çalışmalarını bize de bahseder misiniz? Öyle ya muhasebe mesleğinin en önemli kaidelerinden biri kayıtlarımızı oluşturan herşeyin geçerli belgelere dayandırılması değil midir?
Öyleyse bu düşüncelerinizin kaynağı bilimsel çalışmalar mı, yoksa farkına varamadığınız hırslarınız mı?
Hukuk fakültesinin neden AÖF yok? Avukatların ile Muhasebecilerin tarfife ücretlerini karşılaştırın lütfen. Bir avukata birşey sormanın bedeli ile, bir şirketin muhasebesini tutmanın bedelini karşılaştırın lütfen. Ve bu ülkenin tüm TBMM milletvekillerinin
çoğunun avukat olduğu gerçeğini görünüz. Buradan direk geometrik bir bağlantı kurarak, yasama erkini elinde tutanların, ki sizin de dünya görüşünüz aynı, çıkardıkları yasalarla muhasebecilerin imtiyazlarına nasıl ortak olduklarını hatırlayın, kendi imtiyazlarının ellerinden alınmaması için herşeyi yapabileceklerini de görün lütfen.
tabi yaşınız 50 yaş üstü olduğunuz için ihtiraslarınız yok, pardon madem yok neden ayrımcılık yapıyor, kendinizden olmayanları küçük görüyorsunuz? kendinizle çelişmiş olmuyor musunuz?
evrensel hukuğa dayananan her görüşü desteklerim.şuanki ülkemizde sizin düşünceniz evrensel hukuk ilkelerine uyuyorsa sizi de desteklerim.
lütfen perdelerin indirelim, sağdan soldan topladığınız verileri kendi ihtiraslarınız için kullanmayalım açık yüreklilikle söyleyim,
" ben aöf lüleri istemiyorum " mümkünse kapatılsın, ellerinde diplomaları olanların diplomaları iptal edilsin, SMMM ruhsatları iptal edilsin deyin, lütfen deyin. dürüst davranmış olursunuz.

Saygılarımla...
 
bence ülkemizde muhasebe, denetim mesleğinin olması gereken yerlere varması için TBMM birçok meslekdaş milletvekillerine ihtiyacımız var. sayın gökhanuy adaylığınızı koyun sizi destekleyeceğime söz veriyorum:)
 
sayın gokhanuy, bu tür yazılar bıkkın verdi artık, pastanın adaletli dağıtımı ile ilgili düşüncen projen var mı onu söyle, ayrıca yaş şartın çok komik 30 lu yaşlarda bakan olunabiliyor ama denetçi olunamasın öyle mi?
 
:):) SPK lılar muafiyet diye oraya buraya dilekçe yazarken iyi şimdi elimde hem smmm hemde spk belgem var denetim yapamıyorum derken kötü , siz test usulü sınava muafiyet isterseniz başkasıda çıkar bu işi sadece 50 yaş üstü yapsın der muafiyet ister, YMM si çıkar bunlar kör cahil bu iş bizim olmalı der muafiyet ister yani herkes birşey isterde ortada pasta yok artık mutlu mesut herkes muafiyetini alır 4 büyükler denetime devam eder bizim akıllı meslekdaşda belgeyi duvara asar müstahakmı müstahak herkesin burnu havada herkes muafiyet peşinde ama anlaşılmayan bu devirde bu düzende devlet babada güçlüyü daha güçlü zayıfı daha zayıf yapma peşinde.
Açıklanacak kriterlerde defteri olan yada orayı denetleyen zaten belli hangi 50 yaşında meslekdaş gidip 4 büyüklerden pasta alabilecek yada hangi SPK lı 4 büyüklerden müşteri kapabilecek koşun muafiyet peşine durmak yok devam devammm ha şimdi aklıma geldi benimde yıllar öncesinden 2 yıllık turizm otelcilik MYO diplomam vardı acep otel denetimleri için onada bi muafiyet verirlermi :):)
 
Sayın Soner KOCACI demiş ki;

"Evet zaman armutu olgunlaştırır. Ancak bir müddet sonra çürütür. Olgunlaşmadan çürümez.
Konuyu sürekli bir saptırma çabası içindesiniz.
Biz daha kendi içimizde bir değiliz ki devlete biriz diyelim."​


Armut konusunu ilk açan ben değilim.Olgunlaşmadan çürümez iddianız ise mesnetsizdir.Armut zamanla değil karpit ile olgunlaştırılır. :) Asetilen aynı zamanda domatesleri de olgunlaştırır,muzları da . Dalında olgunlaşma diye bir kavram pek yoktur.Zira kuşlar ve kargalar buna fırsat vermez :)
Bir meslek kuruluşunda en iyileri yukarıya çıkardığınız takdirde o meslek kurumu asilleşir.Turmob'un tüm üyelerinin bogaziçi-Odtü-siyasal mezunu kişilerden oluşması gerekir.En azında üst çıta bu olmalıdır.yurd dışı oxford-yale-cambrige gibi mezuniyeti olanları da Başkan yapmak gibi bir gelenek muhakkak oluşmalıdır.

Aquatim demiş ki;
sayın gokhanuy temel olarak yazdıklarınızdan niyetinizi çözmüş bulunmaktayım. siz pastanın çoğuna sahip olmak arzusuyla,
kısıtlamalar yaratarak, imtiyazlı bir sınıf yaratmak peşindesiniz. bu hırs o kadar kör etmiş ki sizi, ne yazık ki almış olduğunuz örgün öğretimi (eğitim değil), gerçekleri gölgelemek, kendi çıkarlarınıza uygun hale getirmek için kullandığınızın farkında değilsiniz. Adım adım söylediklerinizden yola çıkalım;​


Hadi bir yola çıkalım.
50 yaş sınırının üstü biyolojik olarak müthiş bir eforun merkezindedir. 50 yaş sınırının üstündeki tanıdıklarınıza bir sorun. Bu yaşın ne özellikleri var ? Cevaplar karşısında şaşkınlığa uğrayacaksınız emin olun.
Okuduğunu, bildiği tüm kanunlar ile çapraz değerlendirmeler yapabilecek bir hıza ulaştığını bilir.En büyük handikapı ise çabuk unutabilme zaafıdır.Bunu da sürekli not defteri taşımakla aşmıştır.
Çıkarları için, mesleki onurunu harcamaz. Çocuklarına karşı değil torunlarına karşı da sorumludur.Adalet kavramı yoğun tecrubelerden dolayı saflaşma merhalesindedir.Pişmanlık duyguları bu yaşlarda ortaya çıkar.Ondan dolayıdır ki pişman olabileceği adımları atmaz.

Sosyalleşme bu yaşlarda daha farklıdır.Dış dünyaya bakan penceresi daha büyüktür.
Yaşam ile olüm arasındaki çizgide olduğunu bilir.Maddiyat olarak hırsları sürekli azalmaktadır. Artık onun için işin yapılması değil kalitesi önemlidir. Bu işleri 65 yada 70 yaşına kadar yapması da mümkün değildir.en fazla 5 yada 7 yıl yapacaktır. Ama en güzeli için uğraşacaktır.

Senin yazdığından bir örnek vereyim.
"Öyle ya muhasebe mesleğinin en önemli kaidelerinden biri kayıtlarımızı oluşturan herşeyin geçerli belgelere dayandırılması değil midir?"
HAYIR DEĞİLDİR.kAYITLARI OLUŞTURAN BELGELERİN GERÇEĞİ YANSITMASIDIR.BELGELERİN GEÇERLİ OLMASI DEĞİL. Bir faturanın gerçek olması ile gerçeği yansıtması farklı şeylerdir.
Analitik düşünme bu işte :)

FERCEY demiş ki;
sayın gokhanuy, bu tür yazılar bıkkın verdi artık, pastanın adaletli dağıtımı ile ilgili düşüncen projen var mı onu söyle, ayrıca yaş şartın çok komik 30 lu yaşlarda bakan olunabiliyor ama denetçi olunamasın öyle mi?

Kesinlikle evet. Bu ülkede ilkokul mezunu milletvekillerinden devlet bakanı oluyordu.O halde devlet bakanı olandan niye Cumhurbaşkanı olmuyor? Dekan olmuyor? Vali olmuyor?
Pasta adaletli dağıtılacak ise bu dağıtımı SPK Yapacaktır.Ticaret bakanlığı-Maliye yapacaktır. Müşteri riski hem fiatları hemde kaliteyi dejenere eder. Tarafsızlık ilkesini zedeler. mesleki kuşkuculuğu bulandırır.


Sonuç olarak;
Bağımsız denetim,mesleğin zirvesidir.Onu ne kadar özel ve titiz kurar ve korur isek alta yansımaları da o kadar güçlü ve teknik olacaktır.B.Denetim yeni bir meslek üretimi değil,mesleğin katagorize edilmesidir. Onu Turmob'laştırarak bu işi çözemeyiz aksine yeni bir kurumun daha doğmasına sebebiyet veririz.
Saygılarımla,









 
Üstat öyle bir anlatmışki biride görse zannederki SMMM ler 50 yaşına geldimmi erenlere karışıyorlar :) üstat bırakın Allahaşkına bu 50 yaş üstü üstatlarımız o kadar temiz ve iyiyse, hayatlarının zirvelerindeyse, torun tombalak düşünüp çok muhteremlerse Muhasebeci denildiğinde büyük bir çoğunluğun aklına ilk gelen neden doğru, dürüst,güvenilir insan yerine isterseniz ne olduğunu siz söyleyin üstat.
 
sayın gökhanhuy hala aynı yerdesiniz :) (inanın kötü duygularla yazmıyorum düşüncelerimi, sadece samimi düşüncelerim.)

yazdıklarınıza cevaben, GERÇEĞİ yansıtan bir belge, GEÇERLİ bir belge değil midir? olaki ifademi yanlış kurgulamış olayım, niyetimi, anlatmak istediğim fikri
gölgeler mi? ben sizden sadece 50 yaş değerlendirmeniz, daha doğrusu yaş değerlendirmeniz için GEÇERLİ yada GERÇEK bir bilimsel çalışma varsa, bunu paylaşmanızı istemiştim.bu mu sizin içtihad yorumlama tecrübeniz, analitik düşünceniz? :)

daha önce de yazımda belirttiğim gibi, ama şuan da daha farklı bir şekilde ifade edersem, bilginizi, GERÇEĞE ulaşmak için değil, kendi fikrinizi hayata geçirmek için, kendinizce GEÇERLİ nedenlere ulaşmak için kullanıyorsunuz.

benim fikirlerinizde takıldığım örgün ayrımcılığınıza ilişkindi. bağımsız denetim için aranılan şartlar arasında, örgün eğitim şartı konulmuş olsaydı; konu yargıya
taşınır, o şart yasadan çıkartılırdı. çünkü hukuk ilkelerine aykırı bir madde olduğu için. en azından analitik düşünme, bu düşüncemin hukukta geçerliliği var mıdır' ı düşünmeyi gerektirmez mi?

65 yaşını öylesine söyledim, neden 51 yaş değil yada 49 yaş? bu yaşları da yazabilirdim.

50 yaş üstü için söylediğiniz her güzel söz,fikir her yaş grubu içinde söylenebilir.

tarihe baktığımızda 50 yaş üstünde olupta ülkeyi felakete götürmüş, şirketleri batırmış, ailesini çökertmiş nice insanları görürüz. bu durumun yaşla yüzde yüz alakası yok bence.

bence işi serbest piyasa koşullarına bırakalım. firma hangi yaş grubuyla çalışmak istediğine kendisi karar versin. çürük yada olgunlaşmamış armutları, piyasa eler zaten:)

kolay gelsin...
 
Sayın Gokhanuy,

Şuanda dört büyük denetim firmasında rapora imza atan şirket ortaklarının bir çoğu 50 yaşından daha genç ve çok uzun yıllardır bu görevdeler. Bazıları 35 yaşına gelmeden sorumlu ortak oluyorlar ve bu hakkı elde ediyorlar. Sizin bu yaş teorinize göre o zaman onların elinden tüm o hakları geri mi alınsın?
Bence hiç zorlamayalım o zaman tüm yetkiler yaşa göre verilsin :) tecrübe, bilgi, vs. bi kenara koyalım. 65yaş üstüne tüm şirketler, 50 - 65 yaş üstüne anonim şirketler, 40 - 50 arasına kobiler gibi ? :) bu sizi mutlu eder mi?
 
Sayın Gokhanuy,
Dalında olgunlaşma diye bir kavram artık kalmadı haklısınız. Aç gözlülük ve kazanma hırsı her şeyin önüne geçti.
Bu armut muhabbetinin sonu yok. Size en kısa sürede bir armut fidanı almanızı ve ekmenizi önericem. Böylelikle hangi evrelerden geçtiğini tespit edersiniz. Ama lütfen karpit kullanmayın. Sonuçta siz yiyeceksiniz. Sağlığınıza zararlı. Bu arada bırakın kargalar ve kuşlarda nasiplensin:).

Bu meslekte herkes hak ettiği noktadadır. Bir meslektaşın yanlışı diğerini batağa çekmez. Önemli olan sizin üzerinize düşeni yapmanızdır.
Kendinizi kaliteli iş yapıyor olarak görüyorsanız ve karşı tarafta sizi böyle görüyorsa devletten neden ayrıcalık bekliyorsunuz. Zaten siz ayrıcalığı kendiniz yaratmış olursunuz. Ama durum böyle değilse devletten ayrıcalık beklemek yerinde olur.
 
Denetçi İlanı

Sayın Soner KOCACI demiş ki;

"Evet zaman armutu olgunlaştırır. Ancak bir müddet sonra çürütür. Olgunlaşmadan çürümez.
Konuyu sürekli bir saptırma çabası içindesiniz.
Biz daha kendi içimizde bir değiliz ki devlete biriz diyelim."​


Armut konusunu ilk açan ben değilim.Olgunlaşmadan çürümez iddianız ise mesnetsizdir.Armut zamanla değil karpit ile olgunlaştırılır. :) Asetilen aynı zamanda domatesleri de olgunlaştırır,muzları da . Dalında olgunlaşma diye bir kavram pek yoktur.Zira kuşlar ve kargalar buna fırsat vermez :)
Bir meslek kuruluşunda en iyileri yukarıya çıkardığınız takdirde o meslek kurumu asilleşir.Turmob'un tüm üyelerinin bogaziçi-Odtü-siyasal mezunu kişilerden oluşması gerekir.En azında üst çıta bu olmalıdır.yurd dışı oxford-yale-cambrige gibi mezuniyeti olanları da Başkan yapmak gibi bir gelenek muhakkak oluşmalıdır.

Aquatim demiş ki;
sayın gokhanuy temel olarak yazdıklarınızdan niyetinizi çözmüş bulunmaktayım. siz pastanın çoğuna sahip olmak arzusuyla,
kısıtlamalar yaratarak, imtiyazlı bir sınıf yaratmak peşindesiniz. bu hırs o kadar kör etmiş ki sizi, ne yazık ki almış olduğunuz örgün öğretimi (eğitim değil), gerçekleri gölgelemek, kendi çıkarlarınıza uygun hale getirmek için kullandığınızın farkında değilsiniz. Adım adım söylediklerinizden yola çıkalım;​


Hadi bir yola çıkalım.
50 yaş sınırının üstü biyolojik olarak müthiş bir eforun merkezindedir. 50 yaş sınırının üstündeki tanıdıklarınıza bir sorun. Bu yaşın ne özellikleri var ? Cevaplar karşısında şaşkınlığa uğrayacaksınız emin olun.
Okuduğunu, bildiği tüm kanunlar ile çapraz değerlendirmeler yapabilecek bir hıza ulaştığını bilir.En büyük handikapı ise çabuk unutabilme zaafıdır.Bunu da sürekli not defteri taşımakla aşmıştır.
Çıkarları için, mesleki onurunu harcamaz. Çocuklarına karşı değil torunlarına karşı da sorumludur.Adalet kavramı yoğun tecrubelerden dolayı saflaşma merhalesindedir.Pişmanlık duyguları bu yaşlarda ortaya çıkar.Ondan dolayıdır ki pişman olabileceği adımları atmaz.

Sosyalleşme bu yaşlarda daha farklıdır.Dış dünyaya bakan penceresi daha büyüktür.
Yaşam ile olüm arasındaki çizgide olduğunu bilir.Maddiyat olarak hırsları sürekli azalmaktadır. Artık onun için işin yapılması değil kalitesi önemlidir. Bu işleri 65 yada 70 yaşına kadar yapması da mümkün değildir.en fazla 5 yada 7 yıl yapacaktır. Ama en güzeli için uğraşacaktır.

Senin yazdığından bir örnek vereyim.
"Öyle ya muhasebe mesleğinin en önemli kaidelerinden biri kayıtlarımızı oluşturan herşeyin geçerli belgelere dayandırılması değil midir?"
HAYIR DEĞİLDİR.kAYITLARI OLUŞTURAN BELGELERİN GERÇEĞİ YANSITMASIDIR.BELGELERİN GEÇERLİ OLMASI DEĞİL. Bir faturanın gerçek olması ile gerçeği yansıtması farklı şeylerdir.
Analitik düşünme bu işte :)

FERCEY demiş ki;
sayın gokhanuy, bu tür yazılar bıkkın verdi artık, pastanın adaletli dağıtımı ile ilgili düşüncen projen var mı onu söyle, ayrıca yaş şartın çok komik 30 lu yaşlarda bakan olunabiliyor ama denetçi olunamasın öyle mi?

Kesinlikle evet. Bu ülkede ilkokul mezunu milletvekillerinden devlet bakanı oluyordu.O halde devlet bakanı olandan niye Cumhurbaşkanı olmuyor? Dekan olmuyor? Vali olmuyor?
Pasta adaletli dağıtılacak ise bu dağıtımı SPK Yapacaktır.Ticaret bakanlığı-Maliye yapacaktır. Müşteri riski hem fiatları hemde kaliteyi dejenere eder. Tarafsızlık ilkesini zedeler. mesleki kuşkuculuğu bulandırır.


Sonuç olarak;
Bağımsız denetim,mesleğin zirvesidir.Onu ne kadar özel ve titiz kurar ve korur isek alta yansımaları da o kadar güçlü ve teknik olacaktır.B.Denetim yeni bir meslek üretimi değil,mesleğin katagorize edilmesidir. Onu Turmob'laştırarak bu işi çözemeyiz aksine yeni bir kurumun daha doğmasına sebebiyet veririz.
Saygılarımla,










50 yaşında denetçi aranıyor müracat : Mezarlıklar Genel Müdürlüğü
 
Sayın Engin YILMAZ demiş ki;
"50 yaşında denetçi aranıyor müracat : Mezarlıklar Genel Müdürlüğü" :)
Seviyesizlikte çığır açan bir yorum. Ne denilebilir ki?

Sayın Soner KOCACI demiş ki;
"Kendinizi kaliteli iş yapıyor olarak görüyorsanız ve karşı tarafta sizi böyle görüyorsa devletten neden ayrıcalık bekliyorsunuz."

Ne ayrıcalığı bekliyormuşum? Kelimeleri rasgele dizdiğiniz takdirde bir cümle kurmuş olmuyorsunuz. Anlaşılıyor ki ne İASB den ne 6102 den ne spk dan ne 3568 den ne de 660 dan haberiniz var?
Bu sistem, Uluslararası finans sisteminin bir dayatmasıdır.Bu sistem devletinde pek hoşuna giden birşey de değildir. Biraz okumayı deneyin.
Kaliteli iş filan da yapmıyorum. Bu ülkede mesleğini tamamı ile hayata geçiren bir muhasebecinin var olmasının mümkün olmadığını bile bilmiyorsunuz?

Sayın Alberti'nin yorumuna da katılmıyorum.Zira Bağımsız denetim şirketlerinin kurucuları 50 yaşın altındakiler filan da değildir.Kuruculara bir bakın lütfen.

Sayın Aquatim demiş ki;


"benim fikirlerinizde takıldığım örgün ayrımcılığınıza ilişkindi. bağımsız denetim için aranılan şartlar arasında, örgün eğitim şartı konulmuş olsaydı; konu yargıya
taşınır, o şart yasadan çıkartılırdı. çünkü hukuk ilkelerine aykırı bir madde olduğu için. en azından analitik düşünme, bu düşüncemin hukukta geçerliliği var mıdır' ı düşünmeyi gerektirmez mi?"

Sorun, hukukun yanlışlığıdır.Bir ülkenin üniversitelerinde işletme-iktisat-kamu yönetimi gibi bölümlere alınan tüm öğrencilerinin toplamından çok daha fazlasına en düşük puan ile 4 yıllık lisans diploması vermektir suç olan.Problem sistemin kendisidir.Mağdurları değil.Yarın 4 yıllık staj ile ilkokul mezunlarına da SMMM olma yetkisini kanunla uygun hale getirseler ne yapacaksınız ? Bu mümkün değil mi diyeceksiniz.
Adalet yüksek okulu mezunlarına avukatlık yetkisinin verilmesini bir teklif etsinler de görelim bakalım barolar ne yapacak???
Son sözüm şudur.
ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ ÜNİVERSİTE'de ALINIR.


 
"Adalet yüksek okulu mezunlarına avukatlık yetkisinin verilmesini bir teklif etsinler de görelim bakalım barolar ne yapacak??? ...
ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ ÜNİVERSİTE'de ALINIR."

Bu tespite katılıyorum.


Süreçte pasif kalan, ağırlıklı olarak YMM'lerin yönettiği TÜRMOB'un, lobi yapılarak YMM'lere imtiyaz tanınması için çıkartılan yönetmeliğin iptali için Başbakanlık makamından "geri çekin" talebi de manidardır.

Öte yandan, mesleki örgüt olan İstanbul Odası'nın (ki; eğitim-öğretimde 4+4+4 yasası gündemdeyken bir siyasi parti gibi hareket etmesini, hükümet aleyhtarı "gösteri" yapmasının ardından) şimdi siyasi otoriteden medet umması ne kadar inandırıcıdır ?
(Meslek örgütlerinin siyasi partilerin de üzerinde ve tarafsız olması gerektiği kanaatindeyim. Üyelerini de düşünmek zorunda olmalılar ki, üyeler zarar görmesin. Siyasetin yeri; üye olunabilen siyasi partilerdir)
 
Son düzenleme:
sayın gokanuy size karşı yapılmış seviyesizliklere bende sizin kadar üzüldüm. bunu belirtmek isterim. forumda "beğen" tuşunun yanında "kınama", "beğenmeme" tuşlarıda olmalı aslında. forum üyeleri tarafından ençok "kınama" alan yorum sahipleri ayrı bir yerde listelenmeli ki, böyle
seviyesizlikler yapamasınlar :)

sonuç olarak sizinle biryerlere geliyoruz. problem gördüklerimizin nedenlerine. bunları konuşursak, daha verimli sonuçlar alırız. aksi halde, nedenlerimizi
iyice sorgulamadan, üstüne koyduğumuz fikirler geniş topluluklar tarafından kabul görmez, fikir birliği sağlanmaz.

empati yapacak olursak, size sizin açınızdan hakveriyorum. ben üniversiteye gittim, aöflüler gitmedi, bir de üstüne üstlük para da aldılar, sigortaları da işledi,
takribi 4 yıllıkta iş tecrübesine sahip oldular :) biz daha iyi bir öğretim aldık (okulları kıyaslarsak, her işyeri değil ama bazı işyerleri okuldan bile daha öğretici yerler olabiliyor) diyorsunuz. bunun da sağladığı bir üstünlük olmadır, diyorsunuz.

evet, belki aöf olmamalıydı. ama oldu, bunda aöflülerin bir suçu, kabahati var mı? bir yanlışlık var ise, bunu aöf lilere yıkmak doğru mu?
olması gereken belki de aöf lülerin kapatılması. kapatılsa bile, mezun olmuş, bu mesleği seçmiş, kendini yetiştirmiş, sizinle her alanda ve konuda yarışabileceğini düşünen insanların bir hak ve hukukları yok mu?

ben ilkokul mezunlarına SMMM olma hakkı verilsin demiyorum ki. beni ve benim gibi düşünenleri, anlamanızı, empati yapmanızı rica ediyorum.
ne düşündüğümü, ne yazdığımı, hangi konumda olduğumu irdelemeden, "falanca şunu yaparsa ne olur? o yüzden aöflülerin hakkı yoktur" demenin
bir manası var mı? veya sizin haklılığınızı ispat eder mi?

az önce yazdığım gibi, en az sizin kadar yetkin ya da SMMM liği, bağımsiz denetçiliği yapabilecek kapasite de olan, aöflü SMMM leri yok göremezsiniz.
yani özgün SMMM liler, aöflü SMMM liler gibi bir ayrımın hukukta,mantıkta,vicdanda yeri yoktur.

buarada tabiki bu hususta siz karar merci değilsiniz, çok şükür. benim amacım sizin nezdinizde sizin gibi düşünenlere cevap verebilmekti.

Buarada atlamışım, Barolar elbetteki buna müsade etmez. Çünkü baro etkin,güçlü bir teşkilat. ama dikkat ederseniz, böyle bir teklif aşamasında baro
olaya müdahele eder ve yasallaşmasına izin vermez. TÜRMOB da zamanında müdahale etseydi de, aöflü baştan olmasaydı. nerdeydiniz o zaman?
aöflü olupta SMMM mesleğini icra edenler neredeyse sgk dan emekli olacaklar. siz daha yeni konuşuyorsunuz.

o zaman ne yapıyoruz ey TÜRMOB baro gibi ol. sorunlarımızı çöz, diyoruz. baskı oluşturuyoruz. forumda bir arkadaşımız, sanırım prof67, paramızı tahsil edemiyoruz, ama KDV sini peşin ödüyoruz, daha büyük sorunlarımız var diyor.

o zaman ne yapıyoruz AÖF lülere değil, önce kendimize iğneyi batıralım, çuvaldızı TÜRMOB. problemlerinizin nedeni AÖF lüler değil.
bundan sonrası için ne yapılması gerekiyorsa beraber yapalım, ama öncesi için yapılabilecek bir şey yok.

saygılarımla...
 
Seviyeli cevabınız için teşekkür ederim Sayın Aquatim .Biraz evvel şu istatistiklere ulaşabilirmiyim diye minik bir araştırma yaptım.Eskişehir Anadolu Üniversitesinden bir istatistiğe ulaştım.1982-2012 yılları arasında mezuniyet listesinin pdf dosyası

20 yıl içinde örgün eğitimden mezun olanların toplam sayısı = 85.307
20 yıl içinde AÖF iktisat mezunu =230.821
20 yıl içinde AÖF işletme mezunu =495.535

20 yıl içinde AÖF 'nin işletme ve iktisat bölüm mezunlarının toplam sayısı 726.356 sayısıdır ki bunu 20'ye böldüğünuz takdirde 36.318 rakamına ulaşırsınız.Rakamın tavan yaptığı yıllar 2002-2012 yılları

Bu politik olarak bir mesleğin katliamıdır.

saygılarımla
 
desenize iktisat ve işletme mezunları katıldığı bir referandum olsa, konusu da örgün smmm liler bağımsız denetçi olmasın olsa, güme gittiniz :)
tabi bu yazdıklarım şaka... :)
 
Seviyeli cevabınız için teşekkür ederim Sayın Aquatim .Biraz evvel şu istatistiklere ulaşabilirmiyim diye minik bir araştırma yaptım.Eskişehir Anadolu Üniversitesinden bir istatistiğe ulaştım.1982-2012 yılları arasında mezuniyet listesinin pdf dosyası

20 yıl içinde örgün eğitimden mezun olanların toplam sayısı = 85.307
20 yıl içinde AÖF iktisat mezunu =230.821
20 yıl içinde AÖF işletme mezunu =495.535

20 yıl içinde AÖF 'nin işletme ve iktisat bölüm mezunlarının toplam sayısı 726.356 sayısıdır ki bunu 20'ye böldüğünuz takdirde 36.318 rakamına ulaşırsınız.Rakamın tavan yaptığı yıllar 2002-2012 yılları

Bu politik olarak bir mesleğin katliamıdır.

saygılarımla

Sayıdaki artışın benim hocalarım da dahil olmak üzere ikinci üniversite olarak Açıköğretime kaydolun tavsiyeleri olabilir mi acaba. İ.Ü'yü bitirip de AÖF mezunu olmayan yok gibi benim çevremede. Ama tabi siz en iyisini bilirsiniz.
 
Yıl 2013 hala aöf örgün tartışması , 50 yaştan burayada gelindi ya vallahi bravo.
50 yaşındakiler çok dürüsttür uludur yücedir geçen hafta o elliliklerden hatta villası olan apraya doymuş zannedilen elli yaşında üstündeki bir SMMM nin mükelleflerin haberi olmadan firmalara ssk lı soktuğu ve giriş yaptığı adamlardan paraları topladığı ancak primleride mükelleflerine ödettirdiği ortaya çıktı bu vatandaş yüzünden istanbulun bir semti karıştı :):):)
Çok dürüst ve paraya doymuş meslekdaşımıza mükellefler senet imzalatmak ve defteri almak için sıraya girmiş durumda siz hala örgün aöf tartışadurun. Biz resmen çok yoğun bir şekilde çalıştığımız halde geçinemiyoruz millet mükelleflerin ssk sından villa dikiyor sonrada elli yaş üstü ermiş oluyor yahu şu güne kadar ne çektiysek biz o elli yaşların yüzünden çektik bu mesleğin adını yeni SMMM lermi hırsıza dolandırıcıya çıkardı yoksa zamanında mükelleflerin vergi ödemelerini iç edip bürosunu kapatıp kaçan büyüklerimizmi ahhh ahh denecek çok şey varda yok örgünmüş aöf miş millet 50 TL ye LTD tutar millet örgün aöf de pehhhhhh
 
bu kadar sorunları olan bir meslek, türmob' u zengin, ama bir hareket bile yok. gerçi olmaz tabi, sağolasın maliye her yıl yeni bir bildirim çıkartıyor, vakit
bulupta sokağa çıkmak mümkün olmuyor:) peki neden kimse birşey yapmıyor? neden birlik olunamıyorda, sesimiz yetkili kurumları, odamızı korkutmuyor?
 
Üst