Kanunen Kabul Edilmeyen Giderler

merhaba arkadaşlar

1)şirketimizde örneğin bir çalışanın şahsi cep telefon faturasının %50'sini şirket kendisi ödeyip,bu %50 yi kkeg lere
atılıyor.bu atılan kısım içinde bir belge düzenlenmiyor.normalde muhasebe kayıtlarına alınmamalı diye düşünüyorum,alınıyorsada %50 lik kısma bir gider makbuzu düzenlenip öyle kkeg e atılamlı ne dersiniz
2)Arkadaşlar şirket firmayla ilgili olsun veya olmasın veya aldığı belgeler şirket ünvannını tasısın veya taşımasın
önemli olan kendi kasasından filen para çıkışını resmi muhasebesine alma taraftarı:çoğu zamanda buna
gider makbuzu düzenlemeden kişinin şahsi adını taşıyan bu gider belgesini kkeg ye atıyor.

yani mesela bir personelle sözel anlaşması var diyelim.o personelin getirdiği vede o personelin adını tasıyan
belgenin tamamını veya bir kısmını genelde gider makbuzu düzenlemden kkegye atıyor

bu konuda görüşlerinizi rica edeiyorum.

Ynt: kanunen kabul edilmeyen giderler

sn.hasan güneş

1-firmayla ilgisi yoksa kayıtlara alamaz ( patronunuza izah edin )
2-telefon faturası kadar kısmı (yanlış bir iş de olsa ) fatura yada fiş alın işleyin.
3-gider makbubuzunu anlamadım.?

sayın aşkınbulduk

yani gider makbuzu demekle şunu kasdediyorum:yani firmayla ilgili olmayan giderlerinde telefon fatura örneğinde olduğu gibi,telefon gideri şirketin kendi gideri değil vede personelin adını taşıyan bir fatura,
sonucda bu personelin faturasını gider evrakı olarak kayda direk alıyorlar veya daha kitabına uysun
diye firma o kadarlık bir gider makbuzuz düzenliyerek bu telefon parasının kendi kasaından çıkdığını
ispatlıyarak kkeg olarak kayda alıyor.bence her iki türlüde kayıt olmamalı

fatura ödendiğinde makbuz veriliyor zaten . tekrar firmanın makbuz kesmesi ?

alınmamalı.mutabıkız:)

hasan güneş ' Alıntı:
sayın aşkınbulduk

yani gider makbuzu demekle şunu kasdediyorum:yani firmayla ilgili olmayan giderlerinde telefon fatura örneğinde olduğu gibi,telefon gideri şirketin kendi gideri değil vede personelin adını taşıyan bir fatura,
sonucda bu personelin faturasını gider evrakı olarak kayda direk alıyorlar veya daha kitabına uysun
diye firma o kadarlık bir gider makbuzuz düzenliyerek bu telefon parasının kendi kasaından çıkdığını
ispatlıyarak kkeg olarak kayda alıyor.bence her iki türlüde kayıt olmamalı
Tamamını KKEG atman lazım burda gider pusulası düzenlemen yanlış olur en fazla personele ödenen ücret gibi gösterip bodroya yansıtabilirsin o zaman da SSK pirimi GV ve DV ödersin

Sürekli olarak personele telefon faturası ödeniyorsa şirket adına telefon çıkartılıp personel verilmesi en temizi olacaktır.