fonradar

Kapanan Firmanın Daire Satışı

neslisah

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Eki 2006
Mesajlar
458
Konum
izmir
şahıs inşaat firması kapatırken kendisinde kalan daireyi kendine faturalandırdı kdv beyanı gelir vergisi hesaplanıp ödendi..3 ay sonra bu daire başkasına satıldı.. firma kapanırken kesilen fatura ile şimdiki satış fiyatı arasında çıkan fiyat farkı için kdv - gelir vergisi açısından bir işlem yapılması gerekir mi.
 
Kalan daire kendisine ft edildiğine göre artık mülk şahsi maldır. Herhangi (nihai tüketici durumundaki) bir mülk sahibinin ev satışında doğuyorsa beyan etmesi gereken gv haricinde bir beyan söz konusu değil.
 
şirket ortağı değer artış kazancı elde etmiş olur. eğer 2016 yılı için 11.000,00 TL yi aşan bir değer artış kazancı (satış bedeli ile maliyet bedeli arasındaki fark) söz konusu ise aşan kısım için gelir vergisi beyannamesi vermeniz gerekir. ancak yakalanır mıyız diye sorarsanız orasını kimse bilemez. şans, kader, kısmet....
 
üstat burada maliyet bedeli olarak o tarihteki bir dairenin emsal bedelini mi alacağız ?

çünkü alışta arsa değeri var...satış daire ?
 
Zaten şirket ortağına fatura kesilirken emsal bedelin dikkate alınması gerekirdi. onun için eğer doğru bir şekilde emsal bedel dikkate alınıp fatura edildiyse maliyet bedeli de bu fatura bedeli olacaktır.
 
cevaplarınız için teşekkür ederim.. fatura bedeli diğer satılan daire satışları ile aynı.. faturadaki bedel ile şimdiki satış bedeli arasındaki fark 17.000 tl bu durumda değer artış kazancını 2017 mart ayında beyan edilmesi gerekiyor sanırım.
 

Benzer konular

Üst