fonradar

Kapatılan İşyerinde E-bildirgede 10 Gün Rapor Unutulmuş, Ne Yapmak Lazım ?

yken

Katkı Sunan Üye
Üyelik
21 Ara 2012
Mesajlar
403
Konum
istanbul
İşyerimizin kapanış dilekçesini geçen ayın ortasında vermiştik. Her nedense bir çalışana ait 10 günlük rapor e-bildirgeye girmemiş.
Haliyle geçen ay tahakkuk yapıldı. Birşey yapmak gerekir mi?
E-Vizite sistemine raporun girişi yapılmışdı.
 
10 işçiden az çalışanınız var ise EK-10 APHB eksik günü gösterilmesi Gerekirdi.10 İşçiden fazla çalışanınız var ise sadece aphb eksik günü göstermeni yeterliydi.sonuç olarak siz aphb eksik gün göstermediğiniz için ceza yersiniz...
 
Çalışan , raporlu olsa dahi işveren isterse eksik gün göstermeyip primini tam ödeyebilir.Bir sorun olmaz.O şekilde kalsın.Vizite girişten rapora onay vermişsiniz zaten önemli olan oydu.Yanlız raporlu bir işçiyi tam gün gösterdiğiniz zaman bildirge üzerinde "istirahat sürelerinde çalışmamıştır" seçeneğini seçeneğini seçmeniz gerekiyordu.Bundan dolayı bir sorun yaşarmısınız onu bilmiyorum.
 
sn Emrah Gedik,
evet bundan dolayı sorun yaşar. ben yaşadım geçen hafta İPC kestiler. asg.ücr. yarısı kadar onuda 15 günde öderseniz 4/1 indirim yapılıyor.

blg....
 
Teşekkürler bilgilendirme için.Bizde Kasım ayında böyle bir hata yapmıştık.İstirahatli bir kişiyi tam gün gösterdik ancak bildirge üzerinde o seçeneği seçmeyi unuttuk.Şimdilik birşey yok ama ileriki dönemlerde bizede ipc kesilir o zaman.
 
Üst