fonradar

Kapıcı Sigortalılığı

stajer611

Katkı Sunan Üye
Üyelik
24 Ağu 2012
Mesajlar
261
Konum
ANKARA
Merhaba

"7103 sayılı Torba Kanunla bu konuda devrim gibi bir düzenleme yapıldı ve konut kapıcıları da ev hizmetlerinde çalışanlar için 2014 yılında Ek-9 uncu madde ile getirilen sigortalılık kapsamına" alınmışlardı.

Bunun ile ilgili yeni bir genelge vs. çıktımı acaba. Uygulama başladımı veya ne zaman başlayacak 2018 Mayısta çıkmıştı kanun....Teşekkürler.
 
Şu an bir değişiklik yok. Tek sefer işe giriş bildirgesi verilecek kuruma. Daha sonra aylık bildirge yollamaya gerek kalmadan her ay çıkan prim ödenecek. Uygulama başladı ve devam ediyor.
 
Ev hizmdetlerinde çalışanlar tamam bunlarlar ilgili sorun yok. ....Fakat Apartman yönetimleri ile ilgili (KAPICI-KALORİFERCİ) Eskiden aylık bildirge veren durumu nasıl olacak.? Bunlarla ilgili genelge olup olmadığını anlatmak istemiştim.
 
Son düzenleme:
Eğer sigorta dosyası var ise atıyorum 28.02.2019 tarihli kapıcının çıkışı yapılacak 01.03.2019 tarihli işe giriş belgesi verilecek kuruma form olarak ve apartman sigorta dosyası kapatılacak o şekilde yapılıyor.
 
Cevabınız için teşekkür ederim. Bununla ilgili bir genelge göremedik veya gözümüzden kaçtı, çıkmadımı acaba uygulama ile ilgili genelge.
 

Benzer konular

Üst