Kapıcıların İş Kolu Kodu

Üyelik
4 Ocak 2008
Mesajlar
78
kapıcıların 5130 olan iş kolu kodunda bir değişiklik mevcut mu? bu işyeri e-bildirge ile yollanmıyor.saygılarımla
 
Ynt: kapıcıların iş kolu kodu

Aylık bildirimi verirken yeni işkolu kodunuzu öğrenmeniz ve artık ona göre işlem yapmalısınız. Bu arada ayın 23'üne kadar yeni forma göre vermelisiniz.
 
Ynt: kapıcıların iş kolu kodu

Kapıcılık hizmetinde 5130 olan işkolu kodu 3530 olarak değişmiştir.
 
Ynt: kapıcıların iş kolu kodu

sayın sezer verdiğiniz bilgi için teşekkür ederım ama 3530 : buhar ve iklimlendirme temini ve prim nispeti 2,00. 1 olan prim nispeti 2 oluyor bu kodla ve iş kolu açıklamasıda uymuyor sanırım.bi yanlışlık olmasın.
 
Ynt: kapıcıların iş kolu kodu

8121 / 8129 / 8130 / 9609 (Bulabildiğim en yakın kodlar)
 
Ynt: Kapıcıların İş Kolu Kodu

SGK? nun işkolu kodlarında çok sağlıklı belirlemeler beklememek gerekir. Genelde çok işyerinin bundan şikayetçi olduğu yaygındır. 3530 işkolu karşılığı ?Buhar ve İklimlendirme Temini? dir. Mantıklı olduğu söylenemez. Eski kod ?5130-Isıtma ve Enerji Maksadıyla Buhar İstihsali ve Tevzi İşleri? kapıcılık hizmeti için çok mu mantıklı idi? Yeni tespit edilen 3530 işkolu kodu toplamda prim düşmesini önlemek için yakıştırılmış bir işkolu tespitinden başka bir şey değil. Genel olarak bazı SGK?ları bu kodu belirlemiş.
?8121- Binaların Genel Temizliği? şeklinde belirleyen kurumlar da var. Fakat kapıcılık hizmeti sadece temizlik değil, bazı apartmanlarda müşterek sistemle ısıtma hizmetini de kapsar. Olayı bu açıdan da değerlemek gerekir. Müstakil ısınma sistemi kullanan apartmanlarda kapıcının görevi ağırlıklı olarak temizliği kapsar. Hangi kurum bu durumu tespit edip 8121 kodunu verir? Ayrıca 8121 işkolu kodu tespit edilen apartmanlarda, toplamda prim düşmesi söz konusudur. 3530 tespit edilen apartmanlarda ise eskiye göre toplamda prim düşmesi söz konusu değil.
 
Ynt: Kapıcıların İş Kolu Kodu

Deveye boynun eğri demişler, oda nerem doğru ki demiş. SGK durumuda aynı.
 
Ynt: Kapıcıların İş Kolu Kodu

sayın sezer az önce sgk dan geldım. sizin dediğiniz gibi 3530 dedıler.bılgısını paylaşan arkadaşlara teşekkur ederım.
 

Benzer konular

Üst