Karar Defteri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan meduzam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meduzam

Katkı Sunan Üye
ltd şitmizde 2013 yılı için müdürler kurulu karar defteri 19.12.2012 den önce zorunlu olduğu için o defteri ve genel kurul defteri açılış tasdiki yaptırdık.
Ancak eski ortaklar kurulu karar defterinin de boş yaprakları çok Eski kara defterini kullnamya devam etsem olur mu kapanış tasdiki yaptırmasam eski karar defterine .
Bu durumda 2013 için tasdik ettidiğim müdürler kurlu karar defteri ve genel kurul defterine 2014 de kapanış tasdikine gerek var mı o defterleri ; eski karar defteri bitince kullanmaya devam etsem olur mu. Yoksa tasdik ettirdiğim için 2013 de karar alınırken kullanmak zorunda mıyım.
Kararları genel kurul defterine mi alacağım.
Bu arada yevmiye kapanış tasdik süre uzamadı mı

Bence yeni defteri yaptırdığınız andan itibaren eskisini kullanmamanız gerekiyor.Yeni defterleri 2013 yılı içinde kullanmanız gerekir.
Eski defteri bence hiç bir şekilde kullanamazsınız.Ancak isterseniz müdürleri kurulunu kapanış tastikini yaptırdıktan sonra yenisini yaptırmaz ve 2013 için yaptırdığınız G.K.M. Defterini her ikisi içinde bundan sonrası için kullanabilirsiniz.Bir daha da açılış ve kapanış tastikleri yaptırmazsınız bu deftere.

yani 2012 den kalan karar defteri kapanış tasdiki yaptıracağım. Peki bu karar defteri yerine 2013 de genel kurul defteri mi kullanılacak bütün kararlarda müdürler kurulu defteri nerde kullnaılıyor anlamadım hiç kullanamsam olur mu o defteri

Kararlar için müdürler kurulu defterini kullanmanız gerekiyor.
Genel Kurul işlemleri için G.K.M.Defterini kullanmanız gerekiyor.
Ancak Müdürler Kurulu Karar defteri yaptırmazsanız, bütün kararları G.K.M.Defterine yaptırabilirsiniz.

müdürler kurulu ve genel kurul defteri tasdik ettiridim ancak müdürler kurulu karar defterini kullanmasam bütün kararları genel kurul defetrine alsam sorun olur mu

Aslında olmaz, Müdürler Kurulu Karar Defteri yaptırıldıysa kullanılmak zorunludur.Bu deftere alınması gereken kararlar G.K.T.M.Defterine alınamaz diyordu tebliğ.
Ancak ben de bu tebliğ çıkmadan önce bütün defterleri yaptırmıştım.
Yanlış olmasına rağmen bende Müdürler Kurulu Defterini kullanmıyorum.Bütün kararları GKTMD' ne alıyorum.
Bundan sonrası için de yeni yaptırdığım bu GKTMD' lerini kullanacağım.