Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Karar Verdim Büro Açıyorum .Yardımlarınızı Bekliyorum;)
Tekrardan merhabalar
sizden aldığım tepkiler sonucunda bu ay sonu itibariyle büro açmaya karar verdim.
ama nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum. yeni büro açan arkadaşların bana yardımcı olabileceğini umut ediyorum.
1-büro açmak için ne yapmam lazım?
2-işlemlere hemen başlasam ne kadar kısa sürede aktif hale geçer?
3-atlamamam gereken aklıma gelmeyecek birşey olabilirmi
4-bağkura geçmek zorundamıyım hiç gün kaybetmeden geçsemde
şimdiden teşekkür ediyorum yardım ve destekleriniz için.
heycanla bekliyorum.
Ynt: karar verdim büro açıyorum yardımlarınızı bekliyorum
1-işyeri bul vergi dairesi ve oda ya başvur.
2-aynı gün başlayabilirsin beklemen gereken birşey yok.
3-unutulduğunda üstesinden gelinemeyecek birşey yok.
4-maalesef bağkur mecburi. (disiplin cezasını göze alıyorsan 4/a da kalabilirsin)
Ynt: Karar verdim büro açıyorum yardımlarınızı bekliyorum
merhabalar
ozaman birbirimize yardımcı olalım
el elden üstündür
bu ay sonu faaliyette olacak şekilde işlemlerimi halledeceğim.
bi arkadaşım forumda detaylı yazmış kopyalıyorum.
umarım işinize yarar
gazamız mübarek ola
BÜRO AÇMAYA HAZIRLIK
Öncelikle Kaşeniz yoksa odadan kaşe almak için odaya gidin kaşenin gelmesi uzun süreceği için önceden edinmeniz de fayda var.
1- Büro nerede olacak ona karar veriyorsunuz. Ve bir kira kontratı yapıyorsunuz.
Ve Notere giderek Bir serbest meslek defter i tastikletiyorsunuz ve bir imza beyannamesi yaptırıyorsunuz.
2-Odaya gidilerek oda kayıt sicil belgesi almalısınız.Bu vergi dairesinde Mükellefiyet kaydı için gerekli odaya gitmişken Çalışanlar listesine kayıt formu almayı unutmayın.
3-Muhtara giderek 2 şer adet Nufus cüzdan sureti(resimli) ile ikametgah belgesi alın.
Yukarıdaki belgeleri tamamladıysanız Kiraladığınız yerin ait olduğu vergi dairesine gitmeye hazırsınız demektir.
Bu evrakları sicil servisine verdikten sonra sizin kiraladığınız yeri görmek üzere sicilden bir yoklama memuru gelecek.
Sabah saat 9 civarlarında sicile giderseniz yoklama memuru arkadaşlar çıkmadan görür ve sizin yoklamanızın kim tarafından yapılacağını bilirsiniz.
Büro açarken şunu unutmayın SMMM odasında ki arkadaşlar ve üstatlar ile Vergi dairesinde ki arkadaşlar size son derece yardımcı oluyorlar.
Problem yaşamıyorsunuz.
(Buradan Oda Yönetiminden çalışanlarına ve vergi Dairesi çalışanlarına teşekkür ediyorum)
Yoklamanız yapıldıktan sonra Yoklama belgesinin bir fotokopisiyle birlikte Odaya gittiğinizde Çalışanlar listesi ne kayıt formu alın demiştim ya işte bu formla birlikte bir de Fotoğraf alıp odaya gitmelisiniz.
BÜRO TESCİL BELGESİ İÇİN ODAYA MÜRACAT
1-Vergi Dairesi Yoklama fotokopisi
2-Çalışanlar listesine kayıt formu
3-Fotoğraf
İle gittiğiniz de hemen belgenizi hazırlıyorlar.
Oda ya Gitmişken Müşterilerle yapacağınız sözleşmeler için sözleşme formlarını almayı unutmayın.
Bu arada Vergi dairesi de Mükellefiyet kaydını açmış oluyor.
E Beyanname gönderebilme şifrenizi alabilmek için tekrar vergi dairenize gitmek gerekiyor.
ŞİFRE ALMAK İÇİN
1-İnternetten indirdiğiniz e beyanname gönderme aracılık formunu doldurun
2-Kimliğiniz
5 Dakika içinde şifrenizi sicil servisinden veriyorlar
Bu arada hazır vergi dairesine gitmişken,
Kira kontratının Damga vergisini ödeyin
Damga vergisini ödemek için girişteki görevliden Damga vergisi beyannamesi alın ve doldurun bununla vergi numaranızın sorumlusu olan çalışana gidersiniz ve tahakukunu yapar onunla vezneye gider ve ödersiniz.
Diğer yandan Vergi levhanızı tastikletmek için bir dilekçe yazar ve Vergi levhası doldurup giderseniz Bu işide gitmişken yaparsınız.
Geriye sadece bunları yapmak kalıyor.
-Serbest meslek makbuzu Bastırmak
-Bağkur Kaydı
-Yapılan sözleşmelerle ilgili damga vergisini ödemek
Sadece büro tescilde hata yada arkadaşın oda anadoluda olduğundamıdır nedir büro tescil belgesini hemen hazırlamışlar. İsmmo da bütün evrakları verdim illa temsilci gelecek tescil belgenizi büronuzda verecek diye tutturdular. büroyu mayıs 2011 de açtım hala ne gelen var ne giden.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben de bu ayın sonuna kadar işlemleri tamamlamak istiyorum. Nereden başlasam diyordum, iyi oldu.
Hangi odaya bağlısınız?
Bizim piyasada ben şunu gördüm büyük çok büyük ama küçükde çok küçük ve küçükseniz ne kadar uğraşırsanız uğraşın milli piyango çıkacak kadar şansınız yoksa büyümeniz çok ama çok zor.
Gördüğümün en üst noktası mükellef muhasebecisi diyeyimde SMMM ünvanını lekelemeyelim tarafından resmen dolandırılıyor yatırılacak vergi paralarını muhasebeci iç etmiş, sonuçta muhasebeci büroyu bırakıp kaçıyor mükellef büronun kapısını kırıp içeri giriyor defterini kendi kız kardeşine verecek ve ne oluyor O dolandırıcı geri gelip borçlarını taksitlendirdim ödeyeceğim dediğinde defterini gene o dolandırıcıda tutuyor bana durumu anlattılar mükellefe sordum manyakmısın sen dedim nedne adamda bırakdın defteri dediğimde sebebide neymiş adam ucuza tutuyormuş. Yani ben bizim milletin mantığını çözemedim ölsemde herhalde çözemem ömrüm yetmez o yüzde artık uğraşmıyorum.
Stanhond kardeşim ne yazıkki piyasa böyle devrem. Bende gecen birinin defterini alacaktım attı tuttu benim vergilerimi yatırmamış muhasebeci yoık şöyle yok böyle diye neyse alacaktım defteri ona verdiğin ücreti bana öde tutayım dedim ve sordum kaça tutuyor diye 30 lira demesinmi ulan seninde senin gibi muhasebecininde dedim ben tutamam sınır 70 lira burda dedim ekledim 30 liraya defter tutturursan adam vergiyide yatırmaz yeri gelir vergi diye senide kazıklar diye neyse malum piyasa pek iyi değil böyle deftereleri almaktans ahiç almamak daha iyi. şu an 6 işletme ve 5 birinici sınıf yaptım 6 ayda çok şükür başabaş noktasını ikiye katladım anlayacağın sen ne yaptın nasıl gidiyor büroculuk
Allah' a şükür devrem benimde iyi ama öyle milletin dediği gibi 40-50 mükellef benim için bildiğin hayal şuan. allaha şükür şükretmesini biliyoruz ama piyasada öyle abuk subuk şeyler görüyorumki vallahi mesleğede işede lanet ediyorum 30 TL ye defter tutanında zihniyetine tüküreyim diyeceğim ama benim o dolandırıcı dediğim vatandaşda aylık 35 TL mi ne alıyormuş birde ayda 2 kerede mükellefe gidip adamın faturalarını falanda kesiyormuş yani adam diyorki kardeşim 35 TL ye adam ayda 2 kere bana geliyor sen ne yapacaksın sadece kolay size kolay gelsin diyeceğim sana o dolandırıcıyla mutluluklar dilerim dedim ne diyeyim.
Şu piyasada temizi yokmu var ama arkadaş onlarada YMM ler öyle bir çökmüşki üstlerinden kalkmıyorlar onlarda artık bizimle uğraşmayı bırakmışlar birbirlerinin müşterilerine saldırıyorlar.
aylık yaklaşık giderler
285 bağkur (belirli bi süre yatırılmayabilir) müşterileri toparlayıp kara geçene kadar
250 kira (bu ilden ile değişir) büroya görede
55 internet
44 aidat bina aidatı
20 tl elektrik
22 tl telefon
50 tl ısınma giderleri ortalama aylık
726 tl toplam gider bağkuru düşersek 441 lira yani iki tane mükellef bulunsa başabaş noktasını yakaladınız.
Tavsiyem şudur başlarını zengin edene kadar oturun 1 yıl para kazanmayın ama büronuzu açın çalışana herzaman heryerde iş var yeterki ekmeğinizi kovalayın.
Bu arada büro açmak içinde yaklaşık bi 10 bin lira gibi para gider mobilya bilgisayar ruhsat hepsi dahil.tabi kişiden kişiye değişir bu ne alacağınıza bağlı.