Arkadaşlar merhaba
Bu konuyu açmamın üzerinden geçen süre zarfında büro açılışımı yaptım. Hala şaşkınım
Bu zamana kadar açılış tecrübemin ilk kendi büromda olmasıda ayrı bir durum.
Ama üstesinden gelinemeyecek hiçbirşey yokmuş.
Evet büro tecrübesi önemli ama ne gözünüz korksun nede çok hafife alın bu durumları ???
Benden sonraki büro açılışı yapacak olan arkadaşlarıma faydası olacaksa ne ala bilgilerim
Önce yer tutuyor ve kira kontratı düzenliyorsunuz. Bu ilk işiniz olacak. Hemen bir serbest meslek defteri noterde onaylatın ayrıca imza beyannamesi yaptırmayıda unutmayın. Vergi dairesi için nüfuz cüzdan sureti ve 1 adet ikametgahda gerekli. Vergi dairesini gidip işe başlama formu dolduruyorsunuz. Bu arada kira kontratının damgasını da ödetiyorlar size. Bunları kayıttan geçirtip yoklama memurlarının ne zaman geleceğini öğrenin ki büroda olasınız. 2 gün içinde geldiler bana yoklamayı aldılar. Yoklama evrağı fotokopisi, kaşe talep formu 1 adet resim ssk çıkış bildirgesi ile bağlı bulunduğunuz odaya başvuruyorsunuz.kayıt alıyorlar. Kaşe ve büro tescil belgesi bir ay içinde gelecekmiş kaşeyi haber verecekler gidip alıcam diğerini de bir çalışanlarıyla gönderiyorlarmış yerinde tespit olsa gerek.aynı gün vergi dairesine gidip şifre talep formu ile şifremi aldım koştur koştur sgk ya gidip bağkur kayıdımı yaptım.
artık aranızda bürolu bir smmm olarak yazıyorum.
Umarım bürosunu yeni açan herkes için iyi olur. Hayırlı bol kazançlar olur
Sanırım işkur şifresi almam gerekiyor sgk da gerekiyormu bilmiyorum
Bi onlar kaldı gibi
Umarım atladığım bir şey olmamıştır.
Bu arada odanın eğitimlerinede gidiyorum. Hoş daha 1 ders alabildik hava muhalefetinden dolayı ama olsun.
Herkese kolay gelsin
Bu forum iyki var. ;D