Karar Verdim Büro Açıyorum .Yardımlarınızı Bekliyorum;)

arkadaşlar bağcılarda ikamet ediyorum bağımlı çalışıyorum ruhsat almış veya almamış büro tecrübesi olan biri ile beraber büro açabilirim. kira derdi yok ben bağımlı olduğum için akşam saatlerinde gün içerisinde fırsat buldukça hafta sonları büroya destek olurum. Bu durumda bir ortaklık düşünen varsa bana özelden yazsın lütfen... benim amacım büro olayına bir an önce girmek ve tecrübe edinmek...

birde bir sorum vardı :
arkadaşlar benimde bir sorum olacak ofis için eşimin babasının bir dükkanı var benden kira almak istemiyor. büro açılınca kira kontratı isteniyor ne yapmam lazım illada kira kontratı düzenlemem gerekir mi ? teşekkürler...​

merhaba
arkadaşlar yeni smmm oldum büro açmaya karar verdim
bir şirkette çalışıyorum.
şirket 2 katlı. birinci katı boş büro. orayı büro olarak gösterebilirmiyim? kira kontratı yaparak?
lütfen bilgi sahibi olanlar bilgi paylaşımında bulunabilir mi?
bir tane mükellefim var bu arada. sizce çılgınlıkmı bu?
eğer şirket bünyesinde açarsam kira,elektrik,su, ısıtma, aidat gibi giderim olmayacak. bağkurum da şirket tarafından karşılanacak. sadece vergi ödemelerim olacak.
lütfen büro açanlar ne kadar sürede mükellef sahibi olduklarını mücadelelerini paylaşabilir mi?

merhaba
arkadaşlar yeni smmm oldum büro açmaya karar verdim
bir şirkette çalışıyorum.
şirket 2 katlı. birinci katı boş büro. orayı büro olarak gösterebilirmiyim? kira kontratı yaparak?
lütfen bilgi sahibi olanlar bilgi paylaşımında bulunabilir mi?
bir tane mükellefim var bu arada. sizce çılgınlıkmı bu?
eğer şirket bünyesinde açarsam kira,elektrik,su, ısıtma, aidat gibi giderim olmayacak. bağkurum da şirket tarafından karşılanacak. sadece vergi ödemelerim olacak.
lütfen büro açanlar ne kadar sürede mükellef sahibi olduklarını mücadelelerini paylaşabilir mi?

Böyle anlamlı bir soru sorduğunuza göre meslek yasamızla ilgili derin bilgi sahibisiniz demektir. Yine de meslek yasamızı şöyle bir kez daha gözden geçirin.

biliyorum başka bir ticarethaneyle iç içe olamaz. ama bu şekilde çalışan bir çok meslek mensubu var. kanundan yazan herşeye uyulmuyor malesef. sağolun yeni meslek mensubuna gösterdiğiniz yol için. amacım biryerden başlamak sadece.

İşte o şekilde çalışan kural kanun tanımayan meslek mensupları ve onların denetimini yapmayan yapmak işine gelmeyen, mevcut zengin ve müreffeh durumu koruma adına meslek mensuplarını itibarını yerle yeksan eden saygıdeğer oda yöneticilerimiz sayesinde mesleğimiz bu konumda malesef. Bir doktor, bir avukat bir işyerinin herhangi bir bölmesinde, uyduruk bir yerde büro açmayı kendi mesleğine, mesleğin onuruna, kendisine onuruna yedirebiliyor mu ? Kendine layık görebilyor mu? Onun meslek örgütü buna müsade ediyor mu? Biz kendi mesleğimize saygı duymazsak başkaları hiç saygı duymaz. O zaman da şimdiki gibi ne olusa yaparım abi diyen ruhsatlı, lisans/yüksek lisans mezunu dil bilen donanımlı meslektaşa sekreterden daha az maaş teklif eden bir zümre ortaya çıkar. Tıpkı şimdiki gibi.

Sayın nevarneyok.
Konuyu açtığınızdan bu yana yakşalık 1.5 yıl geçmiş. Büro ile ilgili son durumunuz nedir?. Bilgileriniz paylaşırmısınız?
Saygılarımla,
Tekrardan merhabalar
sizden aldığım tepkiler sonucunda bu ay sonu itibariyle büro açmaya karar verdim.
ama nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum. yeni büro açan arkadaşların bana yardımcı olabileceğini umut ediyorum.

1-büro açmak için ne yapmam lazım?
2-işlemlere hemen başlasam ne kadar kısa sürede aktif hale geçer?
3-atlamamam gereken aklıma gelmeyecek birşey olabilirmi
4-bağkura geçmek zorundamıyım :( hiç gün kaybetmeden geçsemde :(

şimdiden teşekkür ediyorum yardım ve destekleriniz için.
heycanla bekliyorum.

yakın zamanda büro açanların tavsiyelerini bekliyorum.
büro açma işlemleri ne kadar sürüyor,kaşe ne kadar zamanda elimize geçiyor.kaşe ulaşmasa bile beyanname verebiliyormuyuz.
ben yarı yurtdışı yarı türkiyede yaşadığım için türkiyede sgkım yok o yüzden ocak birde yıllık aidatı yarı yarı ödeyip,ocak ikidede büro açılış işlemlerine başlayayım diyorum,bir işe yaramayan odaya karşı savunma bu olsa gerek.bu taktik tutarmı
dediğim gibi arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum,nelere dikkat edeyim,ne konuda acele edeyim.