Kargo Acentesi Araç Satış KDV

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stajer611
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

stajer611

Katkı Sunan Üye
Merhaba

Kargo Acentesi (Kargoları toplayıp dağıtıyor.) 87.03 konumunda bir araç alıp (kango türü) bu araç ile kargoların dağıtımını yapsa.
İleride bu aracı sattığında KDV %1 den belirtilmesi gerekir %18 den mi?

Teşekkürler.

KDV Uygulama tebliğinin III.C.2.1 B bendini incelerseniz "......... binek otomobillerinin çeşitli şekillerde işletilmesi olanların bu amaçla kullandıkları binek otomobillerinin alışlarında ödenen...... kdv indirim konusu yapılabilir" ifadesi yer almaktadır. Buna göre kargo acentesinin bu araçları alışlarında ödediği kdv yi indirim konusu yapabilir, satışında da % 18 kdv oranından satılmalıdır diye düşünüyorum..

Selamlar
Ticari faaliyette kullanılması maksadıyla araç ticari mahiyet kazanacağından bencede satış anında %18 kdv hesaplanmalıdır.

Cevaplar için tekrar teşekkü ederim.
Buradan şu sonucu çıkarabilirmiyiz. Yukarıda ki açıklamalarda yazıldığı gibi Bu firma kargo dağıtım ve toplama firması olduğu için, kargoların dağıtımında bu aracı kullanırsa Satışta KDV 18 olacak,
Eğer bu firma kargo dağıtım işinde değilde hususi olarak işletmede kullandığında satışta %1 KDV olarak fatura kesebilir mi?

Cevaplar için tekrar teşekkü ederim.
Buradan şu sonucu çıkarabilirmiyiz. Yukarıda ki açıklamalarda yazıldığı gibi Bu firma kargo dağıtım ve toplama firması olduğu için, kargoların dağıtımında bu aracı kullanırsa Satışta KDV 18 olacak,
Eğer bu firma kargo dağıtım işinde değilde hususi olarak işletmede kullandığında satışta %1 KDV olarak fatura kesebilir mi?
Kargo dağıtımı dışındaki binek otomobillerin alımlarında ödedikleri kdv indirim konusu yapılmaz, satışında da %1 kdv oranı uygulanır.