Karşılıksız Çek

Üyelik
2 Eyl 2008
Mesajlar
3
Arkadaşıma kredi çekmesi için kefil olmak istedim fakat Bir bankada Karşılıksız çeklerin olduğu gerekçesiyle kefilliğim kabul edilmedi. İlgili bankayı aradım oraya gelmemi söylediler.
Benim sorum ;
Bu çekleri ben yazmadım , imzalamadım. Benim imzam olmadan ismime çek yazılabilirmi ?
Çekleri benim yazmadığımı nasıl ispatlayabilirim ?
 
Ynt: Karşılıksız Çek

Bankaya bir gidin bakalım.neymiş sorun. İsim benzerliği falan da olabilir. Hiç çek karnesi almadınız ise nasıl karşılıksız çek vereceksiniz ki?
Ortada bir sahteceilik varsa bunun çözümü, savcılık ve yasal yollardır.
 
Ynt: Karşılıksız Çek

Biryerde okumuştum. Vatandaşa bir banka kendiliğinden kredi kartı çıkarıyor ve gönderiyor. Vatandaş hiç ilgilenmiyor ve kullanmıyor ama banka kart aidatı ödenmedi diye kara listeye alıyor. Başka bir bankadaki kredi işi bu yüzden olmuyor. Sizinkide buna benzer bir şey olabilir.
 
Ynt: Karşılıksız Çek

İsim benzerliği yok tc kimlik numaramdan baktırdım.
Ben hiç çek karnesi falan almadım. Benim adıma bir başkası nasıl alabilirki ? Böyle bir şey yapılabilirmi .
 
Ynt: Karşılıksız Çek

Kimliğinizi kaybettiniz mi? Gazetelerde başkasının kimliği ile dolandırıcılık yapanların haberlerini okumadınız herhalde. En iyisi bankadan tam bilgi edinin ve gerekirse c.savcılığına başvurun. Bir gün hiç olmadık bir zamanda karşılıksız çekten dolayı polis kapınıza dayanıp ... En iyisi şimdiden tedbirinizi alın.
 
Ynt: Karşılıksız Çek

Bugün evime icra kağıdı geldi. Adıma 10.500 YTL çek yazılmış. Faizlerle birlikte 12.500 YTL 10 gün içinde ödemem gerekiyormuş. İsmim soyisimim bir şirket üzerinden yazılmış. Yani isim soyismimin olduğu şirket kaşesi basılmış. Her ne kdr imza bana ait olmasada imza da atılmış. Alacaklı Factoring firması gözüküyo. Şu bayram tatili bitsin gidicem bankaya.
Benim sormak istediğim ;

Banka çek yaprağını verirken İsim soyisim şirket bilgileri yazıyormu ?
Bu çek yaprakları benden başka birine banka tarafından nasıl verilebiliyor. Ya da böyle bişey yapılabilirmi ?
 
Ynt: Karşılıksız Çek

Siz hiç nüfus cüzdanınızı kaybettiniz mi? En kısa zamanda size eb yakın cumhuriyet savcılığına başvurun. Sizin kimliğinizde oynama yapılarak sahte kimlikle dolandırıcılık yapılmışa benziyor.
 
Üst