fonradar

Karşıt İnceleme Tutanağı Ne Zaman Ücretli Olacak?

tancam

Üyeliği Durduruldu
Üyeliği Durduruldu
Üyelik
23 Ara 2016
Mesajlar
332
Konum
istanbul
Bilindiği üzere karşıt inceleme tutanağında hiç bir ymm ücret ödemeye yanaşmıyor oysa büyük vakit emek zaman ve posta kırtasiye vb giderlere sebebiyet veriyor bu durum.Ymm ler pastanın %100 ünü acımasız bir şekilde yerlerken %1 ini neden paylaşmak istemezler ve hiç bir smmm de bu duruma neden ses çıkartmaz ne zaman hakkımızı arayacağız ne zaman kölelikten robotluktan kurtulacağız hep mi kaçak güreşeceğiz hep mi icraat yapmadan söyleneceğiz kokteyle katılmayı siyasi ideolojiyi bırakıp ortak sorunlarda ortak paydada ne zaman buluşacağız çok mu hoşunuza gidiyor ymm lere ofisboyluk yapmak değerli meslekdaşlarım?Bu duruma ne zaman bir son vereceğiz haydi buyurun odaya tesmere türmoba bol bol mail atalım fax çekelim ama nerdeeee oturduğuz yerden laf üretmek varken kim taşın altına elini sokar ki haydi birleşelim haydi fax çekelim haydi yürüyüş yapalım oda 29 ekimde boğazdan gemi kaldırıp yemek verecekmiş bol bol facebook da ınstegram da fotoğraf paylaşmaktan başka bir şey yapmayacak hiç kimse, somut adımlar atmak için harekete geçecek babayiğit var mı aranızda, haydi birlikten kuvvet doğuralım haydi el ele verelim bir elin nesi var iki elin seni var sözünü hayata geçirelim haydi siyasi partiyi ideolojiyi görüşü bir tarafa atıp objektif olarak bu meslek için sorunları sıralayıp maddeler halinde gerekirse red yesek bile kapılarda biri açılana kadar öneri sunalım var mısın hanımlar ve de beyler haydi artık bir sinerji oluşturalım hiç olmazsa şu karşıt incelemelerden alınan ücreti yasalaştıralım.(Okudunuz ama gene harekete geçmeyeceksiniz gene hayata seyirci olarak devam edeceksiniz söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil)
 
Tancam selam kardeşim.
Ben şahsi düşüncemi yazayım.Karşıt inceleme tutanaklarında (yılda 5-10 arası bende veriyorum) ekstra ücret talep etmeka çıkcası bana doğru ve etik gelmiyor.Daha doğrusu, her verdiğimiz inceleme sonrası mükellef hesabına ayriyeten bu ücreti yazmak doğru gelmiyor.Ancak nasıl olur? her yıl ücretleri revize ederken üzerimize vacip olan :) bir yıllık bütün külfetleri göz önüne alıp mükelleften ona göre ücret istemek gerekir diye düşünüyorum.Örneğin 500 ücret düşünüyor ve her ay da bu tip incelemeleri veriyorsan ücreti örneğin 600 olarak istersin.Bunu mükellefe izah etmek ve ikna etmek daha kolaydır.
Veya ücreti düşük tutup, olası her incelemede ekstra şu kadarlık ücrette talep edilecektir gibi bir söylemde de bulunulabilir.Ama bu zayıf olasılık.
Bunun dışında her yapılan işte ekstra ücret talep etmek,mükellefi soğutur,senden uzaklaştırır,konu "benden her şey için para istiyorsun" a kadar gider.
Ama mesela bana karşı tez olarak şunu diyebilirsin.Mükellef yeni geldi,bunlar önceden öngörülemezdi,az işi var diye ücreti ona göre belirledik, habire iş yükü artıyor,angaryası çoğalıyor. evet asıl sıkıntı burda çıkıyor doğru. Burda da yine şahsi düşüncem, yine mükellefle konuşup bu angaryaların çokluğuna göre yıl içinde veya yıl sonunda ortalama bir bedel isteyebilirsin.Buna engel birşey yok.

Bu arada ben bişey sorayım.Hadi bunlar için yıl içinde veya yıl sonunda ekstra bir ücret talep ettik ve tahsilatı da yaptık. Kaçımız buna makbuz kesiyor :)
 
Bırakalım son iadelerini de alsınlar üstadım.2019 dan sonra bu işler yavaş yavaş SMMM lere kalacak.
 
Benim şahsi düşüncem 1 tane bile karşıt inceleme olsa o işin kaymağını ve bizlerin zamanını emeğini alıp kırtasiyecilik işlerini bize yükleyen ymm ler direk bizim hesabımıza ödeme yapmalıdırlar fakat ne yazık ki ymm firmayı arıyor firma da bizi arayıp onlar benim değerli müşterim deyip işi yapmamızı ücret almamaız gerektiğini söylüyorlar dirsek kol teması var mükellef dünya kadar parayı ymm ye veriyor ama ymm nin bir parçasını bize vermesine göz yummuyor nereye elimizi atsak elimizde kalıyor herşey çürük herkes kendi menfaatine göre hareket ediyor
 
Merhaba, karşıt inceleme ile ilgili tedarik ci firmalarıma ait benden cari hesap ekstresi isteniyor.
Bununla ilgili, karşıt inceleme yapan YMM den müşterime ait bu bilgiyi vermekten imtina etmekteyim. Yada bu bilgiyi paylaşıp nasıl bir evrak istemeliyim.
Yarın müşterim bunu neden paylaştın derse... Sizce haklı değil mi.?
 
Arkadaşlar fazla zorlamaya gerek yok.Ymm,istediği bilgileri alamayınca (özellikle karşıt inceleme tutanakları) vergi dairesine bir yazı yazar.Bu defa bu bilgileri vergi dairesi ister.Ayrıca öyle ymm'ler gibi 3 sayfa tutanak gönderip şunu doldurun bize gönderin demez.Evrak incelemesi yapar. Eğer bunları göze alıyorsanız,isterseniz ymm'lere hiç bir bilgi vermeyin siz bilirsiniz.
 

Benzer konular

Üst