Kartela İşi ile İlgili Açıklama

canan

Katkı Sunan Üye
Üyelik
1 Haz 2005
Mesajlar
145
Baştan ben işimisi bir anlatayım.İşimiz kartela yapımı nedir bilmeyenler için bir mağazaya koltuk almaya gittiğinizde kumalşaların katoloğu olan dizili halde kumaş seçmek için bir çeşit koyarlar işte biz onları yapıyoz.
Soru: 1 : Ben onların başlıkları olan kısmı kartondan yaptığımızdan dolayı bunla ilgili kesilen faturalar %18 kdv olmaktadır sonuç olarak tekstil ürünü satmamaktayız.Bunda hem fikiriz.
2-İkinci sorum bize gelen başlık bizim imalimiz ama çoğu firmanın kendi kumalarını dizmemizden kaynaklanan bir işçilik işimiz olmaktada işte gelen kumaşların dizilmesi kenarların dikilmesi ve yapılan başlığa döşenmesi bu tama bir işçilik işi ama kumaşa sonuç olarak şekil vererek bir kartela meydana çıkıyor ben bunada 18 kdv kesiyordum. Bi,r firma ile tevkifat olması gerekli diye tatışmamız oldu sizin yorumlarınızı bekliyom.Yapılan başlıklar kendi imalimiz ama firmanın göndirdiği kumaşları döüyoz sonra bu başlıklara ....
 
Ynt: Kartela İşi ile İlgili Açıklama

Sonuçta;

"Kumaş onlardan, çerçevesi sizden" şeklinde bir albüm hazırlıyorsunuz.

Konu tartışmalı bir konu. Örnek olayları araştıracağım sizin için.

Stopaj yapmamak için çeşitli yollar:

1) yaptığınız hizmeti protokole veya bir ön teklif yazısına bağlayıp (borçlar hukuku icap-teklif mevzuu), işçilik almadığınızı sadece çerçeveye kar payı kyduğunuzu yazarsınız
2) karşı firma kumaşları size fatura etsin.

3) kumaşı irsaliye ile alıp sadece çerçeve bedeli fatura edin
 
Ynt: Kartela İşi ile İlgili Açıklama

Kartela ne demek iyi bilirim. Kumaş sizin değilki zaten. Kumaş firmanın size konsinyue gönderiliyor. Siz karton ve işçilikle ilgili kısmı fatura edeceksiniz. Bu işlemin oranı ne ise onu da kdv olrak uygulayacaksınız.
 

Benzer konular

Üst