Kaşesiz Evrak Geçerliliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ceres

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar,
bir çalışanın ilk ssk girişini yaptım. fakat sonradan farkettim ki kaşe ve imza olmadan işe girişini göndermişiz. ssk, evrağı kaşeli nüshasını bize vermiş. ileride bir problem olur mu acaba. giriş 01.04 tarihliydi.

Ynt: Keşesiz evrak geçerliliği

kişinin kurumda tescili kabul olmuş ve yapılmışsa eğer,sorun yok demektır.ssk nosunu aldıysanız internetten kontrol edin.

+
Sen elindeki nüshalara kaşe ve imzanı at.
İlerde sorarsalarda siz alttaki kaşesiz imzasız nüshasını almışsınız, ben ne yapayım dersiniz. ;) ;D :P

Hukukta imza kişinin bir yazının altına o yazıyı kendisinin yazıp onayladığını belirten işaret olup, bulunmaması özellikle yazılı şekil kurallarının geçerli olduğu hukuki işlemlerde işlem yapma iradesi olmadığı anlamına gelir. Bu iradenin olmaması ise yazılı metne hukuki değer tanınmasını engeller.

İlerde sıkıntı olmaması için kurumla görüşmenizde fayda var.

Tüzel kişilerde temsil yetkisi kararı alırken "şirket kaşesi veya ünvanı altında atacağı imzası ile" şeklinde ibare kullanın,bu durumda kaşe olmadan unvanı yazmak suretiyle imzalar geçerli olur..

Ynt: Kaşesiz Evrak Geçerliliği

parlak1980 ssk'dan evrak kayıt tarihi ve nosunu içeren bir nüsha elinizde değil mi?

Yazı ekinde elinizdeki belgenin bir örneğini Kuruma gönderin.

Benzeri şekilde kaşe ve imza olmayan evrak bildirgeleri ile SSKya giriş yapmıştım 3-4 sene evel. Ofise döndüğümde farkettim, "neyse, elimde onaylı giriş var"...Gel zaman git zaman SSK'dan yazı geldi, "ekte sunulan işe giriş bildirgesi kaşesiz ve imzasız verilmiş, imzalayıp kaşeleyip müdürlüğümüze tevdi ediniz" yazıyordu özetle, gereğini yaptık ve verdik. Sorun yaşamadık.

evet bendeki bir ssk girişindede aynı olay yaşandı.yıllar sonra yazı geldi,ama herhangi bir sorunla karşılaşmadık ;)