Kasım 2008 Genel Hukuk

Ynt: Kasım 2008 Genel Hukuk

ben kaan korkmaz ı anlıyorum.gezgin-smmm arkadaşımızda a.ö.f.lilere saygısızlıktan bahsetmiş fakat yanlış anlamış.kişisel kanaatime gelince örgün eğitimlilerle a.ö.f.lileri aynı sınava alıp aynı seviyede tutan düzenin örgün eğitimlileri ne kadar incitip ne kadar kırdığını.yani sırtında çantasıyla onca maliyetle onca prof.tan eğiitm almış insanlarla evinde parasını kazanıp diploma sahibi olan insanlar arasında bir fark olmalı diye düşünüyorum.aynı lise mezunu s.m.leri smmm yapmaları gibi birşey bu.adamlara soruları dağıttılar.yazık çok yazık.lise mezunu ile a.ö.f arasında fark vardır.örgün eğitimlilerle a.ö.f.liler arasında fark vardır.herkese saygılar.

bizim meslekte kanunlar yine iyidir
gecelik kanunlar çıkarılıp sabah bu kanunların yürürlükten kalktığı durumlarda oldu :)
halimize şükretmekte yarar var

değerli arkadaşlar peki bundan sonra hangi kaynaktan çalışacağız Arif Kocaman anlaşılan yetersiz ?

alman72 ' Alıntı:
değerli arkadaşlar peki bundan sonra hangi kaynaktan çalışacağız Arif Kocaman anlaşılan yetersiz ?

300 tane kaynaktan çalışacaksın arkadaşım. Her bir kanunun ya kitabını alıcan, ya internetten indiricen. Forumları, mevzuat sitelerini takip edicen, milletin yorumlarını okuycan, eve ekmek götürücen. 5000 sayfa okuduktan sonra 3 tane (yazı ile üç tane) soru ile sınanıcan.

AMA TÜM BUNLARI YAPARKEN yine de 2007'de sadece Arif Kocaman okuyup son birkaç yılın sorularını çözüp haksız fiilin unsurlarını, sebepsiz zenginleşmeyi, ltd şirketin kuruluşunu yazıp 80-90 alan ile YİNE DE AYNI KEFEYE KONACAKSIN.

Arkadaş muhabbetlerinde 1 sene önce SMMM olanlar senin dosya yaktığını öğrenince içlerinden gülecekler. YUH BU SINAVLARI BİLE Mİ GEÇEMEDİN DİYECEKLER.

arkadaşlar olan olmuş artık anlasılan bu sınavda hukuk dersini dökmek istemişler geçen sınavlarda da bir iki dersi kasmışlardı kasım 2oo7 maliyet ve analiz soruları bu kadar kolay değildi hukukda size patladı martta 3 bilinmeyenli denklem çıktı matematiksel dağıtımda hukukdan bu sınavdan kaç kişi geçecek ise aynı oranda o sınavda geçen oldu.Ben 6 dersi verdim maliyet kaldı onuda temmuzda verdim.Tasalanmayın bı sınavda geçersiniz.Arkadasım o zaman adama sormazlar mı madem bu kadar kolaydıda son hakkına kadar neyi bekledin diye ?4-5 kolay sınavda veremediğin dersi en zor sınavda vermek istedim dersen esas o zaman gülerler.Ayrıca sınavı kazanan meslek mensubu olarak neden gülelim neden alay edelim ki!Aynı yolardan geçmedik mi?
Artık bu sınavlarda süpriz yapılyo her o nedenledir ki son hakkınıza ders bırakmamanızı tavsiye ederim.Kabul ediyorum hukuk sınavı zordu en kötüsü diğer sınavda verirsin olmadı sonrakinde verirsiniz.

Ve biz o zamanlar ağzımızı bile açmadık matris yöntemilye çözülebilecek soru 60 puan olduğu için.
Kimse size gülmez bir hafta bakmayın hiçbişeye ne güzel bayram geliyor hepiniz alacaksınız belgelerinizi biz aldık da ne oldu ki stres arttı yok ruhsat parası yok ortak arıyorsun bi yandan büro bakıyorsun oooo bu işler böyle

espiriler bir yana gerçekten arif kocaman harici borçlar,ticaret,idari yargılama,sosyal güvenlik vs. ne yapacağız.Realiteye dönelim.Trajikomik olay yaşandı oldu bitti.Önümüze bakalım martta hallederiz inşallah.Arkadaş doğru söylüyor mesela kim derdi ki vergi sınavları %50 sayısal olacak.Eski sorulara baktım felaket zormuş.Şimdi vergi artık nispeten kolay.Bence de bakacaklar sözele fazla yüklenmişiz diye komisyon 1 adım geri atıp bu sefer maliyet ve analizi zorlaştırırlar.Diye tahmin ediyorum...

sami kardeş doğru diyorsun moral verdin.Diğer arkadaşın dosya yakma kelimesi hoşuma gitmedi zaten benim ilk girişimdi ve en kötü 5/7 bekliyorum.Meslek ve hukuk kötü geçti şimdi senin dediğin gibi bir hafta falan birşeye bakmayacağım.Sonra yavaş yavaş tekrardan toparlanıp sindire sindire çalışmaya başlayacağım.Meslek zaten tek kaynak fakat A.Kocaman'a yine muhakkak bakacağım ama takviye kaynak şart olduğunu düşünüyorum.Fakat hangi kitap işte bu zor bir soru.Çünkü her kanun (borçlar,ticaret,idari yargılama vs) kitap alırsam bu işin içinden çıkılmaz bir hal alır.

alman72 ' Alıntı:
sami kardeş doğru diyorsun moral verdin.Diğer arkadaşın dosya yakma kelimesi hoşuma gitmedi zaten benim ilk girişimdi ve en kötü 5/7 bekliyorum.Meslek ve hukuk kötü geçti şimdi senin dediğin gibi bir hafta falan birşeye bakmayacağım.Sonra yavaş yavaş tekrardan toparlanıp sindire sindire çalışmaya başlayacağım.Meslek zaten tek kaynak fakat A.Kocaman'a yine muhakkak bakacağım ama takviye kaynak şart olduğunu düşünüyorum.Fakat hangi kitap işte bu zor bir soru.Çünkü her kanun (borçlar,ticaret,idari yargılama vs) kitap alırsam bu işin içinden çıkılmaz bir hal alır.

öncelikle sınavın kapsamını bir netleştirmemiz lazım ki kaynakları da belirleyebilelim. "SM, SMMM ve YMM Sinav Komisyonlarinin Calisma Usulleri Sinav Esaslari Sinav Konulari" ile "YMM ve SMMM Sinav Yonetmeligi" 'ne baktığımızda bir kere bir netlik yok. Yani henüz ana sınav konularının neler olduğu üzerinde bile bir kesinlik yok yönetmeliklerde, alt konuları nasıl belirlensin.

Örneğin İş hukuku'ndan sorumlu olduğumuz bir yönetmelikte yazıyor ama gidip de İş Hukuku'nu çalışıyim diyip 4857 no'lu kanunu indirmen yetmiyor(MUŞ). 4447'yi de indiricen. Daha kim bilir kaç tane kanun var İŞ HUKUKU'nun kapsamına giren. Önce İş Hukuku'nun kapsamına giren tüm kanunları tespit edicen, her hangi bir kanunu ıskalamadığından emin olucan sonra da internetten indiricen tek tek bu kanunları. Örneğin geçen gün bir kitapçıya gittim, komple bir güncel İş Hukuku mevzutı, SGK alıyim dedim, içlerine baktım 4447 no'lu İşsizlik Sigortası Kanunu yok. Bir internet sitesinde İş Hukuku kanunları diye artınca tesadüfen 10 küsür kanun arasında 4447'yi de verdi. Yani böyle bir çalışma işte. Önce ders çalışmaya başlamadan antropolog gibi araştırma yapmak lazım. Çünkü kimse sen ŞU ŞU kanunlardan sorumlusun demiyor. NE GELİRSE İŞTE. SINIRLARI SEN TESPİT EDİCEN. Mesela 2577 no'Lu kanunu da indirmek farz oldu artık. Böyle işte, her sınavda yeni bir kanunun gerekliliği ile karşılaşıyoruz. DESELER KARDEŞİM ŞU 70 ADET KANUNDAN SORUMLUSUN, BİZ DE GİDER HER BİRİNİN GÜNCEL HALİNİ BULUP HATMEDERİZ AMA YOK HER ŞEY HAVADA, TOZ BULUTUNUN İÇİNDE.

öncelikle,sınava giren herkese başarılar dilerim,inşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız,1. soru çok zor veya hiç beklenmeyen denilen soru forumda var,bence forumun güzelliğide bu noktada, buyrun şu linke bir bakın ordaki verilen linki açın ve karşınıza çıkan ilk bilgilere bakınız,sorunun cevabı karşınızda,ve bu link 1 ay öncesinin linki,bence 2.soru ters bir soru.bence komisyon 1.soruyu kıyak olsun diye sormuş.şirkettede çalışılsa bürodada çalışılsa bu soru yapılması gereken bir soru.

http://forum.alomaliye.com/index.php?topic=20754.0

Yeni Türk Ticaret Kanunu görüşmeleri başladı, sırada borçlar kanunu, vergi usul kanunu ve gelir vergisi var, bu arada Türkiye Muhasebe Standartları da Ticaret Kanunu ile ağırlık kazanacak, Muhasebe Uygulamaları Genel Tebliğleri aksilik olazsa yürürlükten kalkacak.

Belki konuya bu açıdan da bakmak gerekli. Sonraki dönemlerde sınava gireceklerin işi daha zor olabilir.

Yaaa arkadaşlar dua edin,hiç olmazsa belirli dersleriniz kalacak bir şekilde sadece kalan derslere yoğunlaşıp onları vereceksiniz.Benim sınavlar 2009 temmuz da Ogün arkadaşımızında dediği gibi herşey değişecek gibi.Bizler ne yapalım ??? ??? ???

Ogün Güneş ' Alıntı:
Yeni Türk Ticaret Kanunu görüşmeleri başladı, sırada borçlar kanunu, vergi usul kanunu ve gelir vergisi var, bu arada Türkiye Muhasebe Standartları da Ticaret Kanunu ile ağırlık kazanacak, Muhasebe Uygulamaları Genel Tebliğleri aksilik olazsa yürürlükten kalkacak.

Belki konuya bu açıdan da bakmak gerekli. Sonraki dönemlerde sınava gireceklerin işi daha zor olabilir.

Bu gidişle bu hakkımızda alamayacağımız 2 yıl bekledikten sonra da o günleri de göreceğiz gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var? :)

biz nedesek boş, yapacağımız tek şey çalışmak sonuna kadar çalışmak

Ben son 6 yılın sorularını inceledim genelde Genel Hukukda belli dönemler , belli şekilde yol verilir... ;D

inşallah yol alırız bizde ;D ben haksız çıkarım çok katı oldukları konusunda...

kasım 2008 genel hukuktan
teşvik sorusu bekliyordum ve çıktı :o