Kasım 2008 Maliyet Muhasebesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ozbilek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Kasım 2008 Maliyet Muhasebesi

Birde ben 2. soruyu sizinkiyle aynı şekilde hesapladım fakat enson kısımdaki toplam ve birim maliyetler kısmında sadece pantolonunkileri sorduğu için onu yazdım 53.600 ve 26,80 olarak.

ben söyledim kademeli çıkıcak diye :) umarım herkes geçer

ibmadak ' Alıntı:
Arkadaşlar, Ben İbrahim Ankara Maltepe de Maliyet Muhasebesi için Aktif Eğitime gittim. teşekkürler Sultan Hanım. Cevapıda Karşılaştırdım. sonuçlar böyle olacak ben ikisinide doğru yaptım 4. girişimdi 100 alacağımı şimdiden bilmek çok güzel Allah Herkese Nasip etsin. cevabı sizlerlede paylaşmak istedim. inşallah sizinde sonuçlarınız tutuyodur.

Arkadaşım büyük konuşma bence. Ben de geçen sınavda 100'lük kağıt verdim diyerek çıktım. 67 aldım. Bu sınavda çok kolay sormuşlar. Bu yüzden notları kıt verebilirler.

ibmadak ' Alıntı:
Arkadaşlar, Ben İbrahim Ankara Maltepe de Maliyet Muhasebesi için Aktif Eğitime gittim. teşekkürler Sultan Hanım. Cevapıda Karşılaştırdım. sonuçlar böyle olacak ben ikisinide doğru yaptım 4. girişimdi 100 alacağımı şimdiden bilmek çok güzel Allah Herkese Nasip etsin. cevabı sizlerlede paylaşmak istedim. inşallah sizinde sonuçlarınız tutuyodur.

Cevaplarınızın ikiside kağıdınıza böyle geçirmişseniz net olarak doğru cevaplardır. 100 almanız için hiçbir engel yoktur. Tebrik ederim.

ibmadak teşekkürler

Arkadaşlar dün maliyet sınavına girdim ve çıktıktan sonra bu iş tamamdır dedim.Ama çıkınca etraftan farklı şeyler duyunca bir an karamsarlığa kapıldım.İlk sorunun a şıkkında Sabit Genel Üretim Giderleri birim tutarını 175 YTL bulmuştum.Soruda toplamı soruyormuş.175*4000 demediğim için 700.000 yazmamıştım.Ama 1.sorunun b ve c şıkları doğru.2.sorununda a şıkkı doğru.b şıkkında da Genel Üretim Giderlerinin dağıtımında yanlış yapmışım.Ama neticede bana 50 yetiyordu.Bir terslik olmazsa bu sınavı vermiş bulunuyorum.
Gece saat 2 ye kadar uyuyamadım.Sabah 6 da uyandım.Acaba 50 alabilirmiyim diye.İnsan acayip psikolojisini bozuyor.Ama sabah ibmadak arakadaşımızın cevabını görünce inanın üzerimden büyük bir yük kalktı.Çok teşekkür ediyorum ibmadak.İnşaalh diğer arkadaşlarda başarılı olmuştur.4.Hakkımdı 5.sınavı hiç düşünmek istemiyorumdum.İnşalah öyle bişey olmaz.

Maliyette illaki bu yolla çözülecek diye bir kaide yok.. Eğer sonuç rakamlarını doğru buldu isen ve sınav kağıdınıda düzenli ve temiz kunlanılıp cevapları nerede hangi işlemleri yaptığını belirterek göstermiş isen 100 almasan bile alacağın puanın %90'nını alırsın ;)

bende
1-a 700000 ytl
b 535ytl/adt
c 105000 ytl
2-a 52000 / 63000 olarak
b de ise pant.toplamı 53600 ytl 26,80 ytl/adt
olarak buldum doğru ise 100 bekliyorum
umarım buda aradan çıkmıştır
epey emek verdik karşılığını en kısa sürede alırız

Maliyet hocası biraz enteresan. Bende geçen sınavda en az 80-90 alırım diye bekliyordum. 65 geldi. O yüzden çok fazla yüksek puanlar beklemeyin. En iyi puan size geçmeniz için yetecek puandır.

Ynt: ibmadak teşekkürler

Celal Özcan ' Alıntı:
Arkadaşlar dün maliyet sınavına girdim ve çıktıktan sonra bu iş tamamdır dedim.Ama çıkınca etraftan farklı şeyler duyunca bir an karamsarlığa kapıldım.İlk sorunun a şıkkında Sabit Genel Üretim Giderleri birim tutarını 175 YTL bulmuştum.Soruda toplamı soruyormuş.175*4000 demediğim için 700.000 yazmamıştım.Ama 1.sorunun b ve c şıkları doğru.2.sorununda a şıkkı doğru.b şıkkında da Genel Üretim Giderlerinin dağıtımında yanlış yapmışım.Ama neticede bana 50 yetiyordu.Bir terslik olmazsa bu sınavı vermiş bulunuyorum.
Gece saat 2 ye kadar uyuyamadım.Sabah 6 da uyandım.Acaba 50 alabilirmiyim diye.İnsan acayip psikolojisini bozuyor.Ama sabah ibmadak arakadaşımızın cevabını görünce inanın üzerimden büyük bir yük kalktı.Çok teşekkür ediyorum ibmadak.İnşaalh diğer arkadaşlarda başarılı olmuştur.4.Hakkımdı 5.sınavı hiç düşünmek istemiyorumdum.İnşalah öyle bişey olmaz.
60 gelir gibi, hayırlısı...
Selamlar...

Ynt: ibmadak teşekkürler

izcan ' Alıntı:
Celal Özcan ' Alıntı:
60 gelir gibi, hayırlısı...
Selamlar...

Katılıyorum çok büyük ihtimalle geçersiniz... ;)

merhaba arkadaşlar ben ilk kez girdim sınavlara.. Çalışan arkadaşlar için sınava hazırlanmanın çok güç olduğu bir dönemdi bu dönem... sayısal derslerde kenime olan güvenimi bir kez daha ispatlamış oldum tabi kendime :) bu açıdan çok mutluyum sonuçlar daha belli değil ama %99 sayısal dersleri geçerim.bir sonraki döneme sözel dersleride verdimi bu iş bu kadar ... yapılan yorumlarıın bir kısmını takip ettim genelde yapılan eleştirlerin herkes açısından mantıklı bir dayanağı vardır muhakkak, ancak şu unutulmamalıdır ki sınava giren herkesi mutlu edecek herkeste ortak bir kanaat noktası uyandıracak soru tipi hazırlamak imkansıza yakın bir şeydir.Eleştiri yapılırken bu durumun gözardı edilmemesinde fayda var.

maliyet muhasebesi soruları gerçekten çok kolaydı,komisyon üyesinin değişecek olması gidecek olan komisyon üyesinin son kez hazırladığı sorularda bize bir kıyağı diye düşünüyorum.

Umarım herkes için hayırlısı olur ...

çok ilginç hiç takılmadan 45 dk. 1.soru ve 2.sorunun a şıkkını yaptım sonra
49.000/28.000=1,75'e geldim ama bu oranı nasıl kullanacağım bir türlü aklıma gelmedi soru şıkkı aksilik 25 puan aceba vu denklem kurmaya 5 puan verirler mi?

veli ' Alıntı:
maliyet muhasebesi soruları gerçekten çok kolaydı,komisyon üyesinin değişecek olması gidecek olan komisyon üyesinin son kez hazırladığı sorularda bize bir kıyağı diye düşünüyorum.

Umarım herkes için hayırlısı olur ...

Çok mu kolaydı ???

veli

komisyon yine mi değişiyor?

ya arkadaşlar maliyette neler yaptınız deneyimleriniz beklentileriniz lütfen sonuçları nasıl bekliyorsunuz daha çok var ama şimdiden krize girdim ??? ??? ??? :'( :'( ;D ;D

ne olurdu sanki 2 3 haftada açıklansa :'( :'( :'(

Komisyon değişeceğini kim söylüyor ? Ben zannetmiyorum bariz şekilde 2008 yazında değişmiş olabilir temmuz sınavı ile birlikte... Maliyet Muhasebesini bilen yapar , bilemeyen zorlanır soruların kolayı zoru yok bence , önemli olan o stres anında soruyu tam anlamanız yoksa bu ders tamamen anlamaktan geçiyor..