personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 Yeterlilik Sınavlarına Dair

ama artık be tesmerin pişkinliğine bir dur demek lazım arkadaşlar nasılsa ben belgemi aldım dersek banane dersek bu sıkıntılar bitmez. ülke olarak bananecilikten kurtulmak ve olayların üzerine gitmek gerekiyor. bu kadar emek edilerek elde edilen bir meslek sahibi olan bizler resmi konularda bile ne kadar aciz kalıyoruz. şahsen ben kendi adıma söylüyorum bu kadar aciz kaldığım için bir meslek mensubu olarak kendimi kınıyorum. elimden ne gelir ne yapılabilir bilemiyorum. bunun çaresizliği içindeyim saygılar

hiç birşey değişmez dememeliyiz. çünkü bişeyler değişmeli artık. aday smmm olarak biz bişey yapamıyosak, smmm olanlar bize destek vermeli. teşekkürler umut smmm (bizi yanlız bırakmadığın ve yaşadıklarını unutmadığın için)

teşekkürler arkadaşım inşallah seninde diğer sınavlardan umutlu bekleyişlerin olur ama bakarsın bu sınavdada bir kaçını halletmişsindir hiç belli olmaz

sınava kaç gün kaldığını hiç hatırlatma ne olur hiç hazır değilim

arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam 2008 mart sınavının tarihi değişmiş 28 29 mart olmuştu.bence bu sınav tarihi değişebilir.hatta 15 şubattaki ders seçme zamanıda değişecek.

Yaa bugün açıklanacak diyen arkadaşlar nerde acaba. Tekrar o tanıdıkları ile bağlantı kurabilirlermi acaba?

bu kadar sıkıntı stresi yaşa 60 gün değil 75 bekle hadi onada tamam bekledik belgemizi aldık. bittimi dersiniz bitmedi. belgeyi aldık büromuzu açtık sıkıntılar saymakla bitmez ama bir kaçını yazayım güzel ülkemde neler oluyor bakın bakınn...
1. yeni genç bir meslek mensubusun bir akrabanın veya arkadaşının defterini alacaksın. eski muhasebecisi yaşca ve maddi olarak sizden çok yüksekde biri eminim hayatında yevmiye kaydı bile yapmamış biri o diyor daha acemi senin defterini tutamaz.
2. 200 ytl fiyat verdiğin deftere sırf seni ezmek ve silmek adına 40 ytl fiyat veriyor
3. diyelimki uğraşamıyorsunuz ve diyorsunuzki ben hakkımı demokratik yollardan alacağım. oda toplantılarına katılıp konuşuyorsunuz: sayın üstadlar tarife altında defter tutuluyor şu şu şu isimler korsanlarla çalışıyor. şöyle sıkıntılarımız var diyosun ve eski abiler sana aaaa diyor siz bizim kardeşimiz sin. tamam çözecez ve sonrasında o abiler her yerde sözleri geçiyor diyorlar vergi dairelerine diyorlar şu yeni arkadaşlar ilgilenin. ve sonrası tüm defterlerin incelemede cezalar yazılıyor. ee sonrası mükellefin diyor bu genç daha acemi ve alıyor defterlerini silinip gidiyorsun. yani benim güzel ülkemde sıkıntılar bitmiyor şekil değiştiriyor.

arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam 2008 mart sınavının tarihi değişmiş 28 29 mart olmuştu.bence bu sınav tarihi değişebilir.hatta 15 şubattaki ders seçme zamanıda değişecek.

bu gerçekten oldu mu ? nedeni neydi?

o dönem kursa gidiyordum ve bende sınav tarihinin mart sonuna alındığını kurstan öğrenmiştim ama sebebini bilmiyorum.

tektaşpırlanta emin ol böyle bir kurumun başında olmak istemem.bekleme.yazık olur.düşünsenize bir türmob üyelerinin havalarından geçilmiyor.altı üstü tesmerin bir oda yöneticisi telefonumuza çıkmıyor.biraz önce bir arkadaşın bahsettiği gibi canları istediği zaman c.başkanına çıkıyorlar.ama titreye titreye.değime var mı yok.kurum kendini adam yerine koymuyor.veya çok fazla menfaat çatışması var bu kadar üyeyle baronun binde biri kadar ağırlığı yok.birde kimsenin canı sıkılmasın benim sinirlerim çok bozuldu.ne yazdığımı bilmiyorum.çok sinirliyim ve gerginim.siz benim umutsuzluğuma bakmayın.sabırlı beklemeler.

faber ' Alıntı:

sınavın ertelenebileceğini ilk defa duyuyorum. iyi olur ozaman çünkü cuma açıklanırsa eğer 36 gün kalacak bu süre de cok az 5 hafta da hazırlanmak zor olacak.

şartlara bakarsak şu anki durumda sınav tarinin değişebileceğini gösteriyor.

Arkadaşlar,

Sınav ertelenmeyecek Tesmere telefon açtığımda sordum herhangi bir erteleme olur mu acaba kesinlikle olmaz dediler.

arkadaşlar bırakın ertelemnmesin yeterki şu sınavı açıklasınlar

cuneytglp75 ' Alıntı:
Arkadaşlar,

Sınav ertelenmeyecek Tesmere telefon açtığımda sordum herhangi bir erteleme olur mu acaba kesinlikle olmaz dediler.
nasıl kesinlikle olmazmış. ozaman tesmer yöneticileri bu güne kadar komisyonla daha ciddi bir görüşme yapsaymış. bu nedir böyle. çocuk oyuncağına çevirmesinler bu sınav sonucunu. sanki susam sokağı. yaaa sabır ...

mart sınavı benim dördüncü sınavım olacak maliyet ve vergiden sınava girecem.
tamam sınava hazırlanma süresi önemli ama bence hangi sınava nasıl çalıştığın çok önemli ve şans.o yüzden süreye fazla takılmayın derim arkadaşlar.çalışma şekli önemli.

az evvel bi arkadaş kargonun geldiğini söyledi sanırım. o zaman aramalar başlamaz mı bugün.

faber ' Alıntı:
mart sınavı benim dördüncü sınavım olacak maliyet ve vergiden sınava girecem.
tamam sınava hazırlanma süresi önemli ama bence hangi sınava nasıl çalıştığın çok önemli ve şans.o yüzden süreye fazla takılmayın derim arkadaşlar.çalışma şekli önemli.
çalışma şekli ve dediğin gibi şans. temek hukuktan murat açıköğretime kursa gitmiştim. o kadar çok çalıştım ki bu derse ama sorular ters köşe geldi. ilk soru ders notlarımızda yoktu. ikinci soru önemsizdir diye çalışmadım ve iyi çalıştığım dersten kalıyorum.