personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

vergi mevzuatı ve uygulamaları Kazım YILMAZ Ce-Ka yayınları web üzerinden satışı mevcut çıkan sorularla uyumlu...almanızda yarar var diye düşünüyorum.

Arif Kocamanın temel hukuk kitabının yeni baskısı çıktımı? çıktıysa 5510 sayılı yasa eklendimi bilen duyan varmı? arkadaşlar

Denetime Nasıl Çalıştığımı soran Arkadaşlara CEVAP ; ( Temmuz - 90 )

Önereceğim kitap İSMMMO'da ''DENETİM STANDARTLARI KOMİTESİ'' nin Mavi renkli kapaklı 2008 de çıkardı son bir kitap var. Para ile satılmıyor gidin odaya Demet Hanım'dan yardım isteyebilirsiniz. Kitap kalın ama Mükemmel büyük ihtimal bu kitap Denetim sınavı için yeterli.

Bazı kursların Özetleri söyleniyor Devrim ve Ercan hoca benim arkadaşım derslerine iyi çalışırlar ;) yukarıdaki kitaba çalışabilirseniz çok daha makbule geçer :)

Denetim pekde ezber değil aslında hiç ezber değil :) Sadece denetim zihniyetini yakalamak onu tam olarak benimsemek önemli... Uygun soruya kısa ama öz cevap sadece istenen ;)

arkadaşlar kimsenin reklamını yapmak gibi bir amacım yok. tüm samimiyetimle yardımcı olmaya çalışıyorum. ayrıca staj kısaltmak amacıyla odanın kursuna da gittim. ancak umduğum kadar iyi değildi. sadece muhasebeye gelen mustafa çanakçı çok iyiydi. onun dışında diğer hocalar maalesef iyi değildi. siz buralara kadar geldiyseniz bunları zaten biliyor olmasınız havasındaydılar. özellikle barış sipahi(maliyet-analiz) ve erkan hoca (v.hukuku) notlar elimde var ancak bir arkadaşıma vereceğim yarın. bilgisayarda kayıtlı değil notlar.

Gül

Vergi hukuku'nda Prof.Dr.Ateş Oktar (ismmmo) geliyor (istanbul ü.vergi hukuku kürsü başkanı) bilmiyorum ermanla dermanla karşılaştırırsanız ayıp edersiniz.
Ben geçen gün alanında tek olan kitabı bakırköy dehadan aldım 2006 (2008 yokmuş)20 ytl'ye.(Aldığıma pişman oldum çöpe attım.) baskısı mevlüt öztürk adam vergi kanunlarını A4 formatına getirip kitaplaştırmış onu ben de yaparım al kanunu koy baskıya işi götür saçma.Gidin türkmen kitabevinden yukarıda bahsettiğim hocanın kitabını alın bakalım konularla mevzuatı ve yorumlarıyla işin mantığını nasıl anlatmış.Kalıplaşmış akademik olmayan hocalara takılmayın sınavı geçsenizde ezberledikleriniz zamanla uçacak mantığını anlayın.

arkadaşlar konu iyice saptı nerden nerelere geldi :) bende gül arkadaşa kesinlikle katılıyorum odanın kursu tamam güzel ama bilgi acısından, dersaneler bu işin ticaretini yaptıklarında direkt sınava yönelik hazırlıyorlar. Benim elimde şuan murat dersanesi hukuk hocasının cıkartmış olduğu notlar mevcut kursuna giden arkadaşa hocanın dediğine göre bu notlara çalışın arkadaşlar iki sorunuz kesin demiş ki aynı dediği gibide çıktı diyor az önce arkadaşın dediği ile ilgili olarakda dehanın denetim kitabı benimde elimde mevcut şuan ama hocalarının dağıttığı notlarla alakası yok emin olun bana görede dehanın satmış olduğu kitap hocalarının kişisel notları ile aynı olsa dersane iflas bayrağını çeker :)

Ne yapsamda bu denetim ve maliyet girmiyor. İlk sınavda çalışmadan girdiğim not çalıştığım nottan fazla geldi. İnsan ister istemez umutsuzluğa kapılıyor ama "ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK"

arkadaşlar herkes elimde notlar mevcut diyor ama kimse paylaşımda bulunmuyor. bence paylaşılırsa o notların faydalı olup olmadığının tartışılması daha anlamlı olur.. ::)

arkadaşlar ben ilk girişimde 7/7 yaptım.bunun için size naçizane ufak tefek tavsiyelerim olacak.
ben maliyet muhasebesi,analiz ve finansal muhasebeden sadece geçmiş yıl sorularına baktım.
sözel olan diğer derslerde de mümkün olduğunca ezber yapmaya çalıştım.kanun maddelerini kelimesi kelimesine ezberlemedim.genel olarak bildiğim herşeyi sulandırmadan ayrıntılı yazmaya çalıştım.tabi şansımda yaver gitti biraz.akşamları 2 saat zorlayarak ezber yaptım son 2ay boyunca.islam çankayanın kitabını aldım sadece bide internetten ömer dumanın notlarını indirp çalıştım.vergide ise yine internetten indirdiğim notlara çalıştım.islam çankayanın kitabında sadece sayısal derslere çalıştım diyebilirim sizlere.bunlar benim yönetmimdi ama bu kişiden kişiye değişir tabi.şimdi değişen kanunlar var onları toparlamak nasıl olur o konuda bişey diyemicem.işallah elinde bu yeni düzenelemeleri toparlayanlar burada notları paylaşirlar.sormak istediğiniz şeyler varsa özelden mesaj yollayabilirsizniz arkadaşlar.allah kolaylıklar verin hepinize bol şanslar.

alman72
odanın kurslarının hepsine oi.ateş gelmiyor maalesef benim dönemimde marmara iniv.erkan hoca gelmişti küçük kanun kitabını alıp okudu sadece. ben dehanın denetiminin iyi olduğunu oradan çalıştığımı söyledim. vergi hukuku demedim. muratın vergi hukuku ise kanun maddelerinden oluşuyor ancak bugüne kadar çıkmış ve çıkabilecek bölümleri almışlar. ancak her zaman bir hocadan örneklerle yorumla dinlemek daha kalıcı oluyor.en azından bana faydalı oldu. ders notları bahseden herkesin elinde var ancak bunları bilgisayar ortamına aktarmak mümkün değil. forumda bahsedilen kitapların hepsi mutlaka faydalıdır bence ancak sınav döneminde onları alıp uzun uzun okumak zaman nedeniyle çok zor olur sizler için bu nedenle dersane notları sınava yönelik daha kısa ve net. ama tabii ki sonrasında (tercih edenler için şu anda da olabilir) mutlaka bu kitapları okumak ve anlamak gerekmektedir.

arkadaşlar meslek hukukundan etik ilkeler ve haksız rekabetle ilgili notları nerden bulacaz ve bu konuyla ilgili notları olan arkadaşlar bu siteye elinizdeki notları atarsanız ve bizimle paylaşırsanız sevinirim herkese başarılar

etik ilkeler ve haksız rekabet yönetmelikleri ismmmo'nun sitesinde mevcut. ayrıyetten bir nota gerek yok, zaten çok uzun yönetmelik değiller.

arkadaşlar analiz notuna ihtiyacı olan varsa murat dersanesine gitmiştim

analiz notlarını worde aktardım

ihtiyacı olana mail atabilirim ...

başarılar ...

teşekkür ederim arkadaşım siteden ulaşdım bu dersi 3sınavdır geçemiyorum ne yapacağımı şaşırdım

nrcn analiz notlarını banada gönderebilirsen çok müteşekkir olurum. Şimdiden sağol

mehaba arkadaşlar,
paylaşımlarınız çok güzel.
sizden bir konuda yarım istiycem. çok kötü durumdayım canım çok sıkkın. 3 dersim var
maliyet, vergi ve finansal muh.
kasım 2007 de ilk sınavıma girdim. 1 tane verdim hiç kitap açmadım çünkü.
mart 2008 3 ders seçtim üçünü de verdim.
temmuz 2008 girdiğim yukarıda belirttiğim 3 dersten de feci şekilde kaldım.
süre bakımından son sınavım ne zaman emin olamıyorum.
ayrıca bu 3 dersten elinde çalışabileceğim notu olanlar varsa gönderebilirler mi?
çok teşekkürler... [email protected]

gül ' Alıntı:
arkadaşlar kimsenin reklamını yapmak gibi bir amacım yok. tüm samimiyetimle yardımcı olmaya çalışıyorum. ayrıca staj kısaltmak amacıyla odanın kursuna da gittim. ancak umduğum kadar iyi değildi. sadece muhasebeye gelen mustafa çanakçı çok iyiydi. onun dışında diğer hocalar maalesef iyi değildi. siz buralara kadar geldiyseniz bunları zaten biliyor olmasınız havasındaydılar. özellikle barış sipahi(maliyet-analiz) ve erkan hoca (v.hukuku) notlar elimde var ancak bir arkadaşıma vereceğim yarın. bilgisayarda kayıtlı değil notlar.
Arkadaşlar bağımsız denetçinin bahsini ettiği kitabı eğitime katılanlara veriyorlarmış.

sudemira ' Alıntı:
mehaba arkadaşlar,
paylaşımlarınız çok güzel.
sizden bir konuda yarım istiycem. çok kötü durumdayım canım çok sıkkın. 3 dersim var
maliyet, vergi ve finansal muh.
kasım 2007 de ilk sınavıma girdim. 1 tane verdim hiç kitap açmadım çünkü.
mart 2008 3 ders seçtim üçünü de verdim.
temmuz 2008 girdiğim yukarıda belirttiğim 3 dersten de feci şekilde kaldım.
süre bakımından son sınavım ne zaman emin olamıyorum.
ayrıca bu 3 dersten elinde çalışabileceğim notu olanlar varsa gönderebilirler mi?
çok teşekkürler... [email protected]

süre olarak son sınavınız Temmuz 2009 dönemi. Ancak Mart 2009'da bir dersten 5. kez sınava girerseniz ve kalırsanız o dersten Temmuz 2009'da sınava giremezsiniz (dolayısıyla dosyanız yanar).

Merhaba arkadaşlar;
kasım yeterlilik sınavına bende gireceğim.benimde 2 dersim kaldı meslek hukuku ve vergi tabi bu 3.ü girişim olacak.bilgi paylaşımı olursa sevinirim.
meslek hukuku ile ilgili yeni düzenlemeler ve etik ilkeler bende var isteyen arkadaşlara gönderebilirim.vergi konusundada yardımızı bekliyorum.

nrcn

analiz notlarını aceba alabilir miyim? Tşk