personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

4.hakkım ve tek dersim maliyet muhasebesi izsmmmonun açtığı sınava yönelik maliyet muhasebesi kursuna gidecem ve islam çankayanın yeterlilik kitabı ve yurdakul çaldağ maliyet muhasebesi kitabı ve internetten bir kısım döküman sizce daha ne yapmalıyım ilk iki sınav 40 ve 3.girişimde 38 aldım maliyetin bu kadar da zorlu olacağını hiç düsünmemiştim.... :'( :'( :'( :'( :'(

hamdilevent ' Alıntı:
4.hakkım ve tek dersim maliyet muhasebesi izsmmmonun açtığı sınava yönelik maliyet muhasebesi kursuna gidecem ve islam çankayanın yeterlilik kitabı ve yurdakul çaldağ maliyet muhasebesi kitabı ve internetten bir kısım döküman sizce daha ne yapmalıyım ilk iki sınav 40 ve 3.girişimde 38 aldım maliyetin bu kadar da zorlu olacağını hiç düsünmemiştim.... :'( :'( :'( :'( :'(

bu sefer halledersiniz inşallah

ben istanbul tesmerin kursuna katıldım, tüm çıkmış soruları çözdüm iyi bir not aldım

özellikle tesmerde mustafa hoca var, o harika anlatıyor, sayesinde diyebilirim

biraz da şans tabi, sonuçta 2 tane soru, bol soru çözün, yaparsınız kasımda ...

teşekkürler benim durumumda birçok arkadaş var özellikle şaşırtmacalı sorular ve tümüyle bu derse konsantre olmamak belki sebebi ama sürekli insanın ruh hali değişiyor bazen karamsar oluyorsunuz sanki hiçbirşey yapamayacakmış gibi bazende nedensiz iyimser oluyorsunuz sanki herşeyi başarabilecekmiş gibi...
:'( :'( :'(

hamdilevent ' Alıntı:

Bence de maliyetin sırrı çok soru çözmekten geçiyor. Çıkmış soruları defalarca çözün. Zaman kaybı olarak görmeyin bunu. İnanın çok çok faydası oluyor. Allah kolaylık versin.

hamdilevent ' Alıntı:
teşekkürler benim durumumda birçok arkadaş var özellikle şaşırtmacalı sorular ve tümüyle bu derse konsantre olmamak belki sebebi ama sürekli insanın ruh hali değişiyor bazen karamsar oluyorsunuz sanki hiçbirşey yapamayacakmış gibi bazende nedensiz iyimser oluyorsunuz sanki herşeyi başarabilecekmiş gibi...
:'( :'( :'(

evet biçok arkadaş var

neden karamsar olasınızki, karamsar olnucak bir durum yok, siz çalışın, inanın, sonuç olumlu olacaktır ;)

hamdilevent kardeşim benim sana tavsiyem kamil büyükmirzanın kitabından da çalışman. Ben tamamen Yurdakul hocanın kitabından çalıştım. Zaten kitap çoğunlukla soru cevap şeklinde. Fakat benim hesabıma göre en az 80'lik kağıt vermeme rağmen 65 aldım. Sanki komisyondaki maliyet hocası yurdakul hocanın çözüm şeklini pek beğenmiyor gibi. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Sanki bu maliyet hocasıda Kamil hocanın stilini benimsemiş gibi geliyor bana. Zaten İSMMMO kursunda bize gelen hocada bize Kamil hocanın kitabını tavsiye etmişti.

anlaşılan artık forumda pek bir kişi kalmadı. 2007'de yüzlerce kişi vardı buralarda, her başlığa saatte onlarca mesaj atılırdı, şimdi günde ancak toplam 4-5 mesaj yazılıyor o da "Yeni SMMM'lere gelen yazı" gibi başlığa.

hem bu sınavlara girenlerin günler geçtikçe artması, hem de internet kullananların sayısının artması ile bu forumun dolup taşması beklenirken kuş uçmaz kervan geçmez bir hal aldı buralar.

Birileri gidip de sınav günleri panolara assın, elden kağıt dağıtsın da forum.alomaliye.com/ kullanıcısı çoğalsın, fikir teatileri artsın.

arkadaşlar kasım sınav hazırlıkları nasıl gidiyor ben maliyet-hukuk-analiz ve denetimden gireceğim. daha ders çalışmaya yeni yeni başladım. bir işte çalışanlar için ders çalışmak zor oluyor. ama ne yapalım çalışıp kalanları da gececeğiz. başka aynı derslerden giren var mı?

arkadaşlar merhaba benim de vergi ve maliyet kaldı amaiki hakkım kaldı maliyetten bu dönem ne çıkar sizce. tahminde bulunan olabilirmi.teşekkürler.

Merhaba bende kasımda sınava giricem ve bu ilk olucak.Aslında hergün ufakta olsa bakmaya başaladım.Ama inanılmaz korku var belkide sınavın klasik olması beni korkutuyor.Forumun çok faydası oluyor daha önce sınava giren arkadaşların yazılarını okuyunca insan kendini yalnız hissetmiyor.Şimdiden foruma edrslerle ilgili döküman gönderen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Ynt: Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavı itiraz

bende maliyetle vergi mevzuatına itiraz ettimçünkü hiç beklemediğimpuanlar geldiama sonuç değişmedi. yine aynı puanları vermişler. acaba hiç bakmadan aynı puanı verip geçimiyorlar. ???

bende mübarek vergi dersimden kaldım tek dersim itiraz ettim aynı sonuç.ticaret hanemizi beslemeye devam

merhaba arkadaşlar. bence bu dönem maliyetten standart-fiili maliyetten soru çıkma ihtimali çok yüksek. normal-değişken-tam-asal maliyetlere de dikkat edin. ortak ürün-yan ürün maliyetlerine biraz olsun bakın derim. ama standart maliyetten çıkma ihtimali çok yüksek. herkese başarılar.

Arkadaşlar ben temel hukuktan arif kocaman ın kitabını aldım ve baskı yılı 2006.Yayınevi son baskısının bu olduğunu söyledi.Son baskısı elinde olan var mı,tereddüte düştüm bu konuda?

strawberry ' Alıntı:
Arkadaşlar ben temel hukuktan arif kocaman ın kitabını aldım ve baskı yılı 2006.Yayınevi son baskısının bu olduğunu söyledi.Son baskısı elinde olan var mı,tereddüte düştüm bu konuda?

son baskısı 2007.

geçen cuma günü ismmmo'ya gittim oarad arif kocaman'ın temel hukuk 8.baskısı 2008'i cam vitrinde gördüm haberiniz olsun odada yenisi var.

sağolsun nrcn arkadaşımız bana 2008 temmuz sorularını verdi orada dikkatimi çeken
vergi mevzuatı ve uygulaması dersinin artık %50 mevzuat %50 uygulama olmuş olmasıdır.
Sanırım kasımda da biraz matematik gelecek gibime geliyor Sizce neler gelebilir.
Mesela;

1) Örtülü sermaye
2) Kurumlar Vergisi hesaplaması
3) GVK'ya göre ortak gider dağıtımı
4) Ltd.Şti ortakların sorumlulukları hk

matematiksel sorular gelebilir.Sanırım burada islam çankayanın külliyatına başvurulmalıdır.

arif kocaman'ın 2005 baskısını da gördüm ve 2007 baskısında per bir değiklik yok. genelde satırların arasındaki boşlukları biraz açmış ve bu da 20 küsür sayfa kitabın kalınlaşmasına sebep olmuş. ayrıca 2008 temmuz sınavının 1. sorusunun cevabı arif hocanın kitabında yoktu ama yine tabiki genel hukuk dersinde halen genel kabul görmüş kaynak eser sayın kocaman'ın kitabıdır.

2008 basımında daha önceki basımlarına göre ekstra bir bölüm açılmış mı? ya da şöyle söyliyim sayfa sayısı kaçtır?

2008 çıkmış demek, teşekkür :)