personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Merhaba Arkadaşlar,

Benim tek dersim kaldı Denetim sizden ricam nasıl çalışayım. Şuanda Deha'nın kursuna gidiyorum Notları artık ezberlemiş durumdayım bu yeterli mi acaba ? Lütfen yardım....:)

cünytglp75 kardeş sadece bi dersin kurs ücreti nekadar bilgi verebilirmisiniz.
Ben denetimeden ilkinde geçtim ve 60 aldım aslında ezbere fazla gerek yok mantığını
anlamak yeterli yani bence ezber çabuk unutulur bi kaç kez oku bence yeterli aslında sözel illaki ezberlemek gerekir ama benim ezberim hiç iyi değildir 2 gün sonra unuturum
neyse zaten bi ders kalmş hayırlısı bakalım.

tek ders 65 ytl bakalım hayırlısı son 3 gün izinliyim zaten paso denetim çalışacağım artık vermem gerekmekte

BARBOROS ' Alıntı:
temmuz maliyet muhasebesinden geçen arkadaşlar 2.sorunun cevabını nasıl çözdünüz? birde tesmerin çözümü ortalama maliyet sistemine göre çözülmemiş dikkat eden varmı?

merhaba

ben temmuz maliyet 2.soruyu tam yaptım, 1. soru yetişmedi 70 aldım

2.soru safhaydı ortalamaya göre

normal bildiğimiz gibi çözdüm, dersanelerin ve tesmerin çözümüne bakamadım henüz :)

Ynt: ulaşım.

lovence ' Alıntı:
selam arkadaşlar.
avrupa yakasından sınava katılacak arkadaşlar; cumartesi ve pazar sabahı köprüde trafik oluyormu. eminönünden vapurla kadıköye geçmek dahamı mantıklı. tecrübesi olan arkadaşlar; yardım ltf.

eminönünden vapurla geçin

trafik oluyor

vapur saatlerine bakın netten ...

cuneytglp75 ' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

Benim tek dersim kaldı Denetim sizden ricam nasıl çalışayım. Şuanda Deha'nın kursuna gidiyorum Notları artık ezberlemiş durumdayım bu yeterli mi acaba ? Lütfen yardım....:)

ben denetime ömer dumanın kitabından çalıştım

ama dehaya gidiyorum demişsiniz

devrim hoca anlatıyorsa bence hiç düşünmeyin, çok iyi anlatıyor ve eminim notları da çok iyidir, staja başlamada gitmiştim dersine ...

cuneytglp75 ' Alıntı:
tek ders 65 ytl bakalım hayırlısı son 3 gün izinliyim zaten paso denetim çalışacağım artık vermem gerekmekte

65 YTL'mi? kaç saat oluyo bu kurs??

_burak_ ' Alıntı:
cuneytglp75 ' Alıntı:

65 YTL'mi? kaç saat oluyo bu kurs??

Pardon Arkadaşlar ben sınav ücretini soruyor zannettim. Kusura bakmayın yanlış bilgi için. Tek ders 300 ytl Deha'da

65 ytl 1 kasım dan itibaren geçerli olan yeni sınav ücreti tek ders için.biz ekimde yatırdığımız için 60 ytl ödedik.bi yanlışlık yok yani

Arkadaşlar benim takıldığım iki soru var vergiden. yardımcı olursanız çok sevinirim. 2 vergi hocası zıt şeyler söyledi kafam karıştı.

1- GV.md.41 İndirilemeyecek giderler.
"Her türlü alkol ve alkollü içkiler ile tütün ve tütün mamüllerine ait ilan ve reklam giderlerinin %50'si. (indirilemez) (BKK ile (0)sıfır)" birisi diyor ki; hiç indirilmez. birisi diyor ki burdaki sıfır %0'ı indirilmez yani tamamı indirilir. Hatta özellikle sordum "hocam o zaman bu maddeyi indirilecek giderlere yazsak olur diye olur tabii dedi.

2- GV md.89 Diğer indirimlerde "yapılan Ar-Ge harcamalarının %100 beyannamede indirilecek." burda sorun yok. Birisi diyor ki Ar-Ge harcamalarını yıl içinde gider yazarsın bi de gelip burda tekrar indirim konusu yaparsın yani 2 kez gider yazarsın. Diğeri de bi yerde gider yazdıysan burda bi daha indiremezsin diyor.

kafam karıştı. Sınavda örnek GV hesaplaması falan sorarlarsa yanlış yapmayalım. Bilenler cevap verirse sevinirim. Kolay gelsin...

Bu sınavla ilgili olarak adresimize sınava giriş kağıdı falan gelmeyecek mi ? Sınava 1 hafta kaldı ne kağıt geldi ne de tesmerin sitesinde bir liste var... Nasıl olacak bu durum ?

kaan korkmaz kardeş
öyle bir giriş belgesi falan gelmeyecek. Siz netten tesmerin sitesinden takip edin. Zaten sınava gireceğiniz yer belli. Dersler ve saatleri belli. Sınava Çok az bi süre kala sınav listeleri belli oluyor. Artık bi kaç günden belli olur. Zaten sınava gireceğiniz sınıf okulda listelr halinde asılı oluyor liteye bakarsınız. Sınavlarınızda başarılar dilerim.

Merhaba arkadaşlar huhuktan SGK ile ilgili nerden soru gelebilir öngörüsü olan arkadaşlar veya kursa giden arkadaşlar yazarlarsa sevinirm.

selam arkadaşlar...

meslek hukukunda kanun metnini odanın sayfasından indiriyoruz..

yönetmelikler hakkında nasıl bilgi edinicez bir fikri olan var mı?

ankara odasını aradım geçen 1 aya kadar çıkarmış yeni hali(yönetmeliklerin yeni hali)

merhaba arkadaşlar ben tesmerin sitesine giremiyorum sadece ben mi giremiyorum acaba...

tesmerin sitesinde problem var açılmıyor..

tesmerin sitesine ben de giremiyorum bikaç gündür ...

kasım

5510 sayılı kanunun amacı ve kapsamı
sigortalı sayılanlar ve sayılmayanlar
kıdem tazminatı
ihbar önelleri

Sınava girecek arkadaşlar, hepinizin Allah yardımcısı olsun..

İnşallah hakkettiğinizi elde edersiniz.