personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

lonely ' Alıntı:
yusufziya ' Alıntı:
ben işten ayrılıp kalan süre full çalışmayı düşünüyorum ikinci girişim iki ders veririm diye umuyorum kalan süre yeterli olurmu hepsini halletmeye

KALAN SÜRE DERSİNE GÖRE DEĞİŞİR. VERGİ MESELA KONUSU BOL BİR DERS. MALİYET VE DENETİM DE UZUN ZAMAN GEREKTİRİYOR. KALDIĞIMIZ DERSLERDE BUNLARN BİRİSİ OLSA BİR DE DİĞERLERİNDEN 1 DERS. ZAMAN YETER DİYE DÜŞÜNÜYROM. AMA 3-4 DERS KALIRSA ZAMAN ZOR YETER

arkadaşlar neden yetmesin,

bişey yokki derslerde, konular belli ...

Arkadaşlar bende bugün bizim odayı aradım daha hiç bir bilgi gelmedi dediler. ne zaman açıklanacağı belli değil dediler. ama inşallah yarın akşama açıklanır .

değerli arkadaşlar,

sizinle mail akışını paylaşmak istiyorum. biraz uzun ama okumak istersiniz diye düşündüm.

27/01/2009 da [email protected] ye şu maili attım.

Sayın Başkanım,

Odanızın ......... numaralı stajeriyim. Stajımı tamamlayıp ilk kez 22-23 Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavlarına katıldım. Merakla ve belkide umutsuz olarak sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemekteyim.

Tarafınızdan da bilindiği üzere 16 Ocak 2005 Tarih ve 25702 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbet Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği'nin 17. maddesinde sınav açıklama süresinin sınav bitiş tarihinden iki ay içinde olması gerektiği vurgulanmaktadır. Fakat girmiş olduğumuz sınavların üzerinden bu kadar zaman ve fazlası geçmiştir. Yönetmelik iki aydan sonra değil iki ay içerisinde sınavların açıklanması gerektiğini göstermektedir.

Sayın Başkanım, ben Serbet Muhasebeci Mali Müşavir olarak geleceğime yön vermeye çalışan bir stajer olarak kendi kurumumun kendi yönetmeliğine uyamamasını ve bu konuda hiç kimsenin hassasiyet göstermemesini üzüntü ile izlemekteyim.

Başkan olarak sizin süre uzatımlarına ne kadar hassas yaklaştığınızı, zamanında yetişmeyecek beyannamelerin süre uzatımı için elinizden gelen herşeyi yaptığınızı bilen biri olarak bu konuya ilgi göstermeyişinizi anlamış değilim. Sınav sonuçları yetiştirilemeyebilir. Bunda hiç bir stajerinizin anlayışsız olacağını zannetmiyorum. Lakin sonuçların bildirileceği tarih belli edilir. TESMER'in sitesinde bu gün bu saatte yayınlanacak gibi bir ibare konulmadığı gibi devamlı "komisyondan gelmedi" "bizde bekliyoruz" şeklinde açıklamalar gelmekte ve TESMER'in kendi çalışanlarının dahi durumdan bihaber olduğu gözlenmektedir. Bizler için önemli olan beş on gün sınavın geç açıklanmasından ziyade kendi tebliğine uymayan ve bunun nedenlerini açıklamayan, sonuçları ne zaman ve ne şekilde açıklanacağını duyuramayan bir kurumun varolmasıdır.

Bizler maddi ve manevi görevlerimizi en içten bir şekilde yerine getirirken karşılığında kendi tebliğimizde yayınlanan bir hakdan mahrum kalmanın sıkıntısını yaşamaktayız. Sınava geç kaldığımızda, ödemelerimizi geç yaptığımızda nasılki cezalandırılıyorsak, zamanında açıklanmayan sınav sonuçlarından da o şekilde ceza görmekteyiz.

Durumu bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla,

29/01/2009 da gelen mail de şudur;

Değerlendirme süreci devametmektedir.Saygılarımla.

Emrah YILMAZ
TESMER öğrenci işleri

TESMER
Dikmen Cad. No:562 Dikmen/Ankara 06460
444 60 60 / 1102 (312) 475 53 00 (pbx)
Fax: (312) 475 53 14 [email protected]

ÖZETLE; SİZ İSTEDİĞİNİZ KADAR AFETERSİNİZ BİYERLERİNİZİ YIRTIN SONUÇ DEĞİŞMİYOR. İKİ KELİME... O KADAR

arkadaşlar sonuçlara itiraz edin

sonuç değişmiyor diyenlere bakmayın

çünki değişiyor

ucu açık bir değerlendirme süreci:)

sayın nurcan hanım

sonuç değişmiyor diyen benim onuda sonuç değişdiğini söyliye biri varsa lfımı geri alıcam diyerek söyledim

söylemiş olduğum lafı geri alıyorum. sonuç değişiyor. değerlendirmeyi yapan kişiler bu işi bilmiyor ki nptu yanlış veriyor. sizde bir güzel para yatırıp doğru notu alıyorsunuz.

crazy2477 ' Alıntı:
sayın nurcan hanım

sonuç değişmiyor diyen benim onuda sonuç değişdiğini söyliye biri varsa lfımı geri alıcam diyerek söyledim

söylemiş olduğum lafı geri alıyorum. sonuç değişiyor. değerlendirmeyi yapan kişiler bu işi bilmiyor ki nptu yanlış veriyor. sizde bir güzel para yatırıp doğru notu alıyorsunuz.

beni yanlış anlamayın, ben bilgilendirmek amaçlı söylüyorum, üstelik 15 lira yatırıyorsunuz, denemeye değer, bunu belirtmek istedim. amacım sizi yalanlamak değil ...

lütfen sizde beni yanlış anlamayın. 15 lira karşılığı 5 - 10 puansa hepimiz gözden çıkarırız. ama yanlış olan budur. ilk değerlendirmeyi yapanlar ile parayı yatırıp itiraz edilince değerlendirmeyi yapan arasında fark var ise sorular o kadar tutarsızdır. Yani A kişisi ile B kişisi arasında soru yorumlama farkı fardır. Buda bana göre rahatsız edici bir durumdur.

crazy2477 ' Alıntı:
lütfen sizde beni yanlış anlamayın. 15 lira karşılığı 5 - 10 puansa hepimiz gözden çıkarırız. ama yanlış olan budur. ilk değerlendirmeyi yapanlar ile parayı yatırıp itiraz edilince değerlendirmeyi yapan arasında fark var ise sorular o kadar tutarsızdır. Yani A kişisi ile B kişisi arasında soru yorumlama farkı fardır. Buda bana göre rahatsız edici bir durumdur.

orası ayrı tabi

Yaa arkadaşlar bu sonuçlar peki ne zaman açıklanacak Çıldıracağım artık. Tek dersi olup da böyle beklemek insanı acayip strese sokuyor....

Arkadaşlar itiraz edin sonuçlar değişiyor diye yazanlar var ben geçen dönem hukuk ve denetim dersinde geçmeyi bekliyordum ama ikisinde de kaldım iki ders için itiraz ettim sonuçlarım değişmedi bildiğim kadarıyla kağıtları yeniden okumuyorlar sadece puan toplama hatası var mı yok mu ona bakıyorlarmış

siz itirazdan sonra tekrar kağıtların değerlendirildiğine inanıyomusunuz? hayret.
2 ayda açıklanmayan bir sonuç var 10 günde bütün sınav komisyonu toplanıp yada ilgili komisyon üyesini bulup tekrar okutturulduğuna inanıyosanız, vay halimize...

BARBOROS ' Alıntı:
siz itirazdan sonra tekrar kağıtların değerlendirildiğine inanıyomusunuz? hayret.
2 ayda açıklanmayan bir sonuç var 10 günde bütün sınav komisyonu toplanıp yada ilgili komisyon üyesini bulup tekrar okutturulduğuna inanıyosanız, vay halimize...

arkadaşım ititraz etti 40ı 50 yaptılar

29/01/2009 da gelen mail de şudur;

Değerlendirme süreci devametmektedir.Saygılarımla.

Emrah YILMAZ
TESMER öğrenci işleri

TESMER
Dikmen Cad. No:562 Dikmen/Ankara 06460
444 60 60 / 1102 (312) 475 53 00 (pbx)
Fax: (312) 475 53 14 [email protected]

ÖZETLE; SİZ İSTEDİĞİNİZ KADAR AFETERSİNİZ BİYERLERİNİZİ YIRTIN SONUÇ DEĞİŞMİYOR. İKİ KELİME... O KADAR
[/quote]

arkadaşlar ben arkadaşımızın bu kadar emek verdiği sitem dolu ve sonuna kadar haklı yazıya verilen cevabı okudum ve dehşete kapıldım
Bu resmen hakarettir yani artık başka bir şey değil bunun için söyleyecek bir şey bulamıyorum
Bu cevaptan sonra ne desek boş artık

Aynı yazıyı cevabı ile birlikte Maliye bakanına göndermek lazım

tesmer de veya odalarda bizimle ilgilenen grubun eğitim düzeyi hakkında bilgisi olan varmı.çoğu lise mezunu ve direk adamlar stajerim falan diye davranıyorlar.belge alınca davranış değişiyor.herşey baştan yanlış.

ya inanmıyorum ancak bu kadar olur....insanla dalga geçer gibi bir yanıt...yani bu cevap sadece ve sadece hani yazmış olmak için karalanan bir kaç kelimeden başka bir şey değil....bu kadar karanlık bir sonuç olamaz yaaa..sanırsınız öss sonuçları açıklanacak ...madem bu kadar uzun ve yorucu ,o zaman test yapın kardeşim...inasanlarla bu kadar da oynamayın...resmen çin işkencesi ....

bu otomatik mesaja benziyor... mailinizi aldık inceliyoz gibi bişey

GARİPKUL ' Alıntı:
bu otomatik mesaja benziyor... mailinizi aldık inceliyoz gibi bişey

evet kesinlikle otomatik cevaptır. of ya yrn benim netim olmıcak napcam ben :'(