personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 Yeterlilik Sınavlarına Dair

kesinlik cüneyte katılıyorum. geçen sınavdan daha zordu denetim. tek dersten girdiğim halde kesin geçerim diyemiyorum. o kadar da çalıştım. bi de üstüne aktife kursa gitmiştim ;D

denetim sınavı her zaman ki gibi yine yorumdu.ve komisyon yine kafasına göre takılacak kendi yorumlarını yorumlayanları geçirecekler.Sen de sınavdan sonra hemen çıkıp soruların cevaplarını bulmak için yırtınacak ve tekrar hocanın yorumlarına kalacaksın yani insiyatifine..
Offf Of.
50 alsam zil takıp oynayacağım artık.
ve en az bir hafta güleceğim hiçbirşeye sıkmayacağım kendimi

benim iki tane maliyet ve denetim.maliyetten 99 alırsam itiraz ederim o nu hiç takmıyorum.
ama şu denetim yok mu.adamın belini büküyor

Çoğunluk herhalde denetimden ve vergiden bekliyor sonuçları.

Arkadaşlar hatırlayanlar ne olur yazsın Denetimden 2.soru nasıl cevapladınız. Ben dehanın kursunan gitmeme rağmen bu 2.sorunun cevabını sitede görünce şok oldum. Bu ne yaa dedim.

benim de 7 ders var 3-4 tane versem bende güleceğim ama zor.........

bende yeni sınav için sonuçları bekleyip ona göre plan yapacağım hukuk ile vergiye hiç girmedim ama eğer kaldığım varsa onları önce aradan çıkarmak istiyorum kafama bide verigiyi sokmak istemiyorum bian önce istiyorum sonuçları ağlasam vermiyorlar biliyom ama işte sıkıldım iş yapasım yok aylık rapor var tatil istiyom yakında temellisini alacam gibi bu gidişle bi de krizin etkileri off offf

walla ben 2.soruda denetçi mevzuata aykırılık olup olmadığından sorumludur dedim.Eğer bunu tespit ederse bununla ilgili müşteri işletmeyi uyarır hataların düzeltilmesini talep eder dedim.Eğer bu talebini müşteri işletme kabul etmez ve düzeltmezse denetçi durumu olumsuz rapor vererek sonuçlandırır dedim.

LEMSAN ' Alıntı:
ehk ' Alıntı:
bende 2 ders var. hem denetim hem vergi. yani en berbatlar :( bari birinden geçebilsem razıyım

kaçıncı girişin , vergi nasıldı benim tek vergi ve 4.girişim.
2.sorum var ama bazı yerleri kendi cümlelerimle kurdum.1 cümlem eksik
sence kelime kelime ararlar mı??
vergi pek iyi değildi şu an ne yaptığımı bile hatırlamıyorum ama iyi değildi, 3.girişimdi bu. denetim daha iyiydi inşallah geçerim çünkü denetim benimde 4. girişim. en son hakka kalmasını istemiyorum

2. soru yorum tamamen. mevzuata aykırılıkta neler yapmalıdır denetçi gibi bir soruydu sanırım. yazdım baya yönetime bu yönde rapor sunmalıdır. yönetimin bu konuda alması gereken önlemleri yazdım. filan fıstık ::) eğer yönetim denetçin raporununu dikkate almazsa denetçinin bunu ilgili kurumlara kuruluşlara bildirme gibi bir sorumluluğu vardır. tabi tüm bunları yazarken denetim terminolojisine göre yazdım. burdaki gibi çalakalem yazmadım ;D

ehk ' Alıntı:
LEMSAN ' Alıntı:
ehk ' Alıntı:
bende 2 ders var. hem denetim hem vergi. yani en berbatlar :( bari birinden geçebilsem razıyım

vergi pek iyi değildi şu an ne yaptığımı bile hatırlamıyorum ama iyi değildi, 3.girişimdi bu. denetim daha iyiydi inşallah geçerim çünkü denetim benimde 4. girişim. en son hakka kalmasını istemiyorum

vergiden geçen arkadaşlar bir sorum olacak vergide kelime kelime arıyorlar mı acaba???

mare_nostrum ' Alıntı:
2. soru yorum tamamen. mevzuata aykırılıkta neler yapmalıdır denetçi gibi bir soruydu sanırım. yazdım baya yönetime bu yönde rapor sunmalıdır. yönetimin bu konuda alması gereken önlemleri yazdım. filan fıstık ::) eğer yönetim denetçin raporununu dikkate almazsa denetçinin bunu ilgili kurumlara kuruluşlara bildirme gibi bir sorumluluğu vardır. tabi tüm bunları yazarken denetim terminolojisine göre yazdım. burdaki gibi çalakalem yazmadım ;D

Peki abiler dehanın verdiği cevap hakkında ne düşünüyorsunuz bu şekilde cevaplayan oldumu acaba? Hepimiz hemen hemen aynı şeyleri yazmışız

Evren resmen beni anlatıyosun. benimde maliyetle denetim. beklediğimiz notlar da yazdıklarımızda aynı gibi :) inş hayırlısı olur herkes için

evet bide evren81 kardeşin dediği gibi olumsuz rapor yazar demiştim. şimdi hatırladım.

LEMSAN ' Alıntı:
ehk ' Alıntı:
LEMSAN ' Alıntı:
ehk ' Alıntı:

vergiden geçen arkadaşlar bir sorum olacak vergide kelime kelime arıyorlar mı acaba???
ben kelime kelime arayacaklarını hiç sanmıyorum. öyle olsa inanıyorumki kimse geçemez. istenilen asıl noktayı yakalamak yeterli diye düşünüyorum.

lemsan vergiden benim girdiğim sınavda öyle kelimesi kelimesine yazmamıştım ama 51 vermişlerdi. belli olmuyor inan kalırıım diye bekliyordum sınırdaydım vergiden 51 almışım

dehaya göre yanıtlar verilirse ben kesin kalırım denetimden. 3. soru benzer bi diğerleri tamamen farklıydı.

hollyka ' Alıntı:
Evren resmen beni anlatıyosun. benimde maliyetle denetim. beklediğimiz notlar da yazdıklarımızda aynı gibi :) inş hayırlısı olur herkes için

ya kardeş insan artık insanlından utanıyor be.evde olsun akrabalarda olsun herkes benim sınavı beklyor.herkes bana oldukça iyi davranıyor bu aralar.:) anladığım kadarıyla herkes sınav sonucuna göre davranacak.inşallah kalmamışımdır ve inş.herkes geçer ya