personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 Yeterlilik Sınavlarına Dair

Kesin bir yargıda bulunamıyoruzki dehaya göre mahmuta göre ona göre buna göre...

Tamamen kağıdı okuyan hocanın ne istediğine bağlıyız... Onun aklındakileri tutturmamız gerekiyor... Teknik olarak bir sorunun bir doğru cevabı vardır ama bizde öyle değil malesef...

evren81 ' Alıntı:
hollyka ' Alıntı:
Evren resmen beni anlatıyosun. benimde maliyetle denetim. beklediğimiz notlar da yazdıklarımızda aynı gibi :) inş hayırlısı olur herkes için

ya kardeş insan artık insanlından utanıyor be.evde olsun akrabalarda olsun herkes benim sınavı beklyor.herkes bana oldukça iyi davranıyor bu aralar.:) anladığım kadarıyla herkes sınav sonucuna göre davranacak.inşallah kalmamışımdır ve inş.herkes geçer ya

aminnnnnnnn....

diyorsunuz ki denetimden işimiz biraz okuyanın insiyatifine kaldı. ne diyim Allah hepimizin yardımıcısı olsun.

cuneytglp75 ' Alıntı:
mare_nostrum ' Alıntı:
2. soru yorum tamamen. mevzuata aykırılıkta neler yapmalıdır denetçi gibi bir soruydu sanırım. yazdım baya yönetime bu yönde rapor sunmalıdır. yönetimin bu konuda alması gereken önlemleri yazdım. filan fıstık ::) eğer yönetim denetçin raporununu dikkate almazsa denetçinin bunu ilgili kurumlara kuruluşlara bildirme gibi bir sorumluluğu vardır. tabi tüm bunları yazarken denetim terminolojisine göre yazdım. burdaki gibi çalakalem yazmadım ;D

Peki abiler dehanın verdiği cevap hakkında ne düşünüyorsunuz bu şekilde cevaplayan oldumu acaba? Hepimiz hemen hemen aynı şeyleri yazmışız

Bence dehanın verdiği yanıtı aynen yazsan tam puan alamazsın. Kitap gibi yazmış. Adamlar bunu beklemiyor. Olayın özüne en kısa cümlelerle ulaşanlara veriyor puanları.....

mare_nostrum ' Alıntı:
lemsan vergiden benim girdiğim sınavda öyle kelimesi kelimesine yazmamıştım ama 51 vermişlerdi. belli olmuyor inan kalırıım diye bekliyordum sınırdaydım vergiden 51 almışım

bende emin olamıyorum 2 soru yaptım bir sorunun mantığını kanun maddesi şeklinde verdim hesaplama yok.
yani 50 yetecek ama bilemiyorum işte....sende 2 soru mu yapıp geçtin yoksa hepsinden parça parça mı yaptın?

offf biryerden destek almam lazım arkadaşlar son hakkım olacak eğer kalırsam

Sınavdan çıkınca bunalıma girmiştim. Herkes bir kaç sayfa kullandı ben tek sayfa vermiştim. Sonra yanıtları gözden bir geçirdim ki sadece sayfanın ön yüzü bile yeterli olabiliyormuş..

lemsan ben vergiden 2 soru yaptım. bir tanede 5 maddelik bir soru vardı ordan sadece bir tane yaptım o kadar. umarım geçersin.

vergiden geçen arkadaşlar bir sorum olacak vergide kelime kelime arıyorlar mı acaba???
[/quote]

arkadaşlar ben vergi den nasıl geçtim halen anlamış değilim.kollektif şirkete kurumlar çıkardım tek katı alınması gereken cezaları 3 katı aldım off of göreceksiniz. denetim den de geçerim demiştim her zamanki gibi.
vergiden 59 aldık denetimden 40................

evren81 ' Alıntı:
vergiden geçen arkadaşlar bir sorum olacak vergide kelime kelime arıyorlar mı acaba???

arkadaşlar ben vergi den nasıl geçtim halen anlamış değilim.kollektif şirkete kurumlar çıkardım tek katı alınması gereken cezaları 3 katı aldım off of göreceksiniz. denetim den de geçerim demiştim her zamanki gibi.
[/quote]

diğer soruları yapmışsındır ondan 59 almışsındır hepsi mi kötüydü de şaşırıp 59 aldın yani kalmayı mı bekliyordun arkadaşım.umarım denetimden geçersin.

ben kasım sınavına 4 dersten girdim. 2. girişimdi;
1- vergi
2- hukuk
3- finansal tablolar analizi
4- maliyet

birtek maliyet iyi geçti. Analizde de oranları yaptım, yorumladım ve fakat geçen sınav da oranları yapıp yorumlamıştım zaten, o yüzden bir şey diyemiyorum. vergi ve hukuk hayali geçti. birşeyler karaladık. sınavlardan sonra sadece maliyetten geçmişimdir diyordum. şimdi analizden de geçmişimdir diyorum. hukuk ve vergiden kesin kalmışımdır diyorum ama bi de geçtiysem diyorum. o yüzden hiç konsantre olup da çalışamıyorum. böylece mart sınavı da hüsran olacak gibi..

LEMSAN ' Alıntı:
evren81 ' Alıntı:

diğer soruları yapmışsındır ondan 59 almışsındır hepsi mi kötüydü de şaşırıp 59 aldın yani kalmayı mı bekliyordun arkadaşım.umarım denetimden geçersin.
[/quote]

hi bir soruyu tam yapmamıştım.ama bence vergi de kelime kelime cevap aramıyorlar.buna emin olun

mare_nostrum ' Alıntı:
lemsan ben vergiden 2 soru yaptım. bir tanede 5 maddelik bir soru vardı ordan sadece bir tane yaptım o kadar. umarım geçersin.

o yaptığın 2 sorun tammıydı yani kelimesi kelimesine eksiksiz falan ? bunu merak ediyorum
benimde 2 sorum var işte birde 3.sorumda biraz yaklaşım ama çözümsüz.51 alırsam sana bir hediye göndereyim:)
umarım seninde sınavların iyi gelir...

evren81 ' Alıntı:
LEMSAN ' Alıntı:
evren81 ' Alıntı:

hi bir soruyu tam yapmamıştım.ama bence vergi de kelime kelime cevap aramıyorlar.buna emin olun
[/quote]

umarım dediğin gibi olur çok sağol bilgilerin için , inşallah iyi bir hocaya denk geliriz

bende denetimden 2.girişmde verdim benim zaten 3.girişimden beri tek ders.denetimden 50 -55 alırım dedim 70 aldım o yüzden kendini üzme

bende vergiden kooperatiflerde istisnayı islam çankayanın kitabındaki gibi yazdım 2.soruyuda tam yaptım acaba geçermiyim

inşallah lemsan.walla umudum yok artık desem yeridir.çünkü bu komisyon adamda umut edecek bir sinir bırakmıyor.
denetimden 1.soruda riskle ilgili bir çok şeyi ayrıca denetim aşamalarını yazdım.2.soruda mevzuata aykırılığı biraz önce forumda yazdığım gibi yazdım.3.soru zaten iyi bir soruydu.4.soruda da açılış bakiyeleriyle yeterli ve güvenilir lkanıt toplama standartı ile ilgili aklıma gelen yorumlarımı yazdım.inşaal 50 not alırız

azize_22 ' Alıntı:
bende vergiden kooperatiflerde istisnayı islam çankayanın kitabındaki gibi yazdım 2.soruyuda tam yaptım acaba geçermiyim

senle aynıyız yani , islam çankaya kitabındaki cevap nasıl ki?

evren81 ' Alıntı:
inşallah lemsan.walla umudum yok artık desem yeridir.çünkü bu komisyon adamda umut edecek bir sinir bırakmıyor.
denetimden 1.soruda riskle ilgili bir çok şeyi ayrıca denetim aşamalarını yazdım.2.soruda mevzuata aykırılığı biraz önce forumda yazdığım gibi yazdım.3.soru zaten iyi bir soruydu.4.soruda da açılış bakiyeleriyle yeterli ve güvenilir lkanıt toplama standartı ile ilgili aklıma gelen yorumlarımı yazdım.inşaal 50 not alırız

geçersin bence...dua edelim ve hayırlısı olsun artık ne diyelim ama ben çok gerildim çookk.son hakka kalırmıyım kalmazmıyım endişesi birde kalırsam hangi kaynak artık kaynaklar yetersiz adamlar acayip soru soruyorlar

azize_22 ' Alıntı:
islam çankayada maddeler halinde yazmıştı tam hatırlamıorum ama aynen onunki gibi yazdım hatta çalışmamıştım ben o konuyu sınav kagıtları dagıtılırken okudum hemen yazdım galiba bir madde eksikti

1.soru---
tüketim taşımacılık koop.hariç ,diye yazıp
4 madde vardı onları yazdım
birde yapı kooperatiflerinin durumunu yazdım.

2.soru tamam yazdım

3.sorum teslim sayılan halleri yazdım matrahları %8 ile çarptım yanlış ama belki 2-3 puan ?

4.sorum yanlış