personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 Yeterlilik Sınavlarına Dair

temmuz sınavına itiraz ettim, değişmedi.%100 emindim. kesinlikle değişmez okuduklarınada inanmıyorum. tek bildiğim şaibeli bir sınav.

böyle bi sınavı yazılı şekilde yapmaktan daha net bi şaibe olabilir mi?

eeeeee nerdesiniz arkadaşlar.iş güç derken herkes evinde oturup dinleniyor.inşallah yarın büyük gün olur.

tabiki herkes gibi bende bu sınavların şaibeli olduğuna inanıyorum.benimki istanbul odası
odanın başkanı bilindiği gibi yahya arıkan.2008 mart sınavında onun ymm sınavı vardı ve son hakkı olduğunu söyledi.eğer bu sınavlarda torpil olsaydı ben son hakkımı kullanıyor olmazdım demişti.birde odanın sekreterleinden biri tam olrak hatırlayamadım ama onunda oğlu staja başlatma sınavını bir türlü kazanamış.babasıda kızıp askere yollamış.anlayacağınız bize bu tarz örnekler vererek bu işte torpilin olamdığını savunuyorlar.

hollyka ' Alıntı:

test mi yapsalardı? hangi uzmanlık sınavı test arkadaşım? hangi doktor adayına kalbin damarlarından hangisi aşağıdaki şıklardan biridir diye soruluyor?

sınav sonuçlarının bir türlü açıklanamayışının nedeninin klasik olmasından kaynaklandığını düşünmüyorum...bu tam olarak bir strateji ....yoksa istendikten sonra 60 -65 günde de pekala açıklanmış bu sınavlar ...zaten sınav kom
isyonu değerlendirmiyor ki cevapları..hocaların asistanları var ...uffffffffff neyse işte açıklanmadı ....

Züğürt Tesellisi...
Bu forumu dikkatlice takip eden arkadaşlar...
Burada bence körler sağırlar birbirini ağırlar muhabbeti yapıyorsunuz.
Sizin geçtiğiniz yollardan henüz geçmiş birisi olarak "Sınavda torpil varmış. Şöyleymiş... Böyleymiş gibi dedikodulara kulak kabartmanıza gerçekten üzülüyorum.
Ben ilk staja başlama sınavımda bu sınavdan 50-55 arası bir son alırım dedim 54,... geldi. İkinci sınavda "Bu sınavı ya çok küçük bir farkla geçerim ya da çok küçük bir farkla kalırım" dedim 60,914 ile geçtim.
Bitirme sınavlarında en fazla 10 puan sapmayla sınavlarımı tahmin edebiliyordum.
Nihayetinde temmuz sınavında smmm oldum.
Demek istediğim şu: Sınavda ne yaptığınızı biliyorsanız çok fazla üzülmenize gerek yok. Bizim problemimiz mevzuat çok geniş. Sınava girenler ne yaptıklarını tam olarak bilmiyorlar. Sonra da bir sürü dedikodu gırla gidiyor. Sonra da buraya gelip birbirimizi avutuyoruz. Kazanamadığımız (KAZANAMADIĞIMIZ) sınav için bir sürü bahaneler bulmaya ve kendimizi haklı çıkarmaya çalışıyoruz.
Eğer sınavı kazanamıyorsanız sorumlusu sadece sizsiniz. Ben ve benim gibi niceleri bu sınavlara girdiler. Bizim de hiç bir tanıdığımız, torpilcimiz yoktu. Ama Kazandık. Çalıştık ve kazandık. ÇAlışın. Siz de kazanacaksınız.
Biliyorum şimdi içinizden kızanlar olacak ama inanın bu sınavları kazanınca siz de böyle düşüneceksiniz.
Çektiğiniz sıkıntıları ve şu andaki heyecanınızı bilen birisi olarak Allah Kolaylık Versin ve Emeklerinizi boşa çıkarmasın diyorum.
Saygılarımla...
SMMM Şahin

aslıBÜYÜK ' Alıntı:
karakule nrcn nerdesiniz :) size ihtiyacım var :'(

Aslıcım yoktum bugün. Hep dışarlardaydım.

Anneannen inş.en kısa zamanda iyileşip sağlığına kavuşur .

blackmoney ' Alıntı:
hollyka ' Alıntı:

test mi yapsalardı? hangi uzmanlık sınavı test arkadaşım? hangi doktor adayına kalbin damarlarından hangisi aşağıdaki şıklardan biridir diye soruluyor?

sen hayatında hiç tus sınavı gördün mü arkadaşım? bi araştır istersen... hangi uzmanlık sınavı yazılı olurmuş? hakim, kaymakam, müfettiş, uzman alırken yapılan sınavlara bi bak bakalım... test sınavda hem daha geniş bilgi ölçülür hemde değerlendirmesi objektiftir. yazılı sınav kağıdı okurken dün başkasının kağıdına bol not veren biri bugün berikini okurken eşiyle tartıştığı için kıt not veremez mi? kandırmayalım kendimizi...

katılıyorum sana, bende mart 2008 sınavında ilk girişimde tüm dersleri verdim Allah'a hamdolsun. ama çalıştımda. gece gündüz. sonucumu 6 ders için bidim. bir tanesi içinse umduğumun altında geldi, ama düşününce hatamıda buldum.

Derim ki Torpili düşüneceğinize, bırakın futboll baketbol takımlarını, acayip dizileri, interneti, tv yi sadece ders çalışın. (iş dışında) inancınız ve bilginiz tam sa Allah yardım ediyor. siz torpili kendi kendinize yapın kısaca.

Saygılar,
Blackmoney - SMMM

hollyka ' Alıntı:
blackmoney ' Alıntı:
hollyka ' Alıntı:

sen hayatında hiç tus sınavı gördün mü arkadaşım? bi araştır istersen... hangi uzmanlık sınavı yazılı olurmuş? hakim, kaymakam, müfettiş, uzman alırken yapılan sınavlara bi bak bakalım... test sınavda hem daha geniş bilgi ölçülür hemde değerlendirmesi objektiftir. yazılı sınav kağıdı okurken dün başkasının kağıdına bol not veren biri bugün berikini okurken eşiyle tartıştığı için kıt not veremez mi? kandırmayalım kendimizi...

"Başarsızlıklar için arkasına sığınılacak hep bir bahane vardır." M.A.T.

Saygılar :)

Sınav sonuçlarını bekleme konusundaki duyguları bende anlıyorum. Ama bazı arkadaşların saçmalamalarına doğrusu bende dayanamadım. Bende yıllarca bu sınavlarda uğraştım, önce sm, ardından smmm oldum. Sınavdan çıktığımda notumun ne olacağını üç aşağı, beş yukarı zaten biliyordum ve her defasında beklentim açıklandı.
Bu sınavlara beraber girdiğim ve birlikte hazırlandığım birçok arkadaşım oldu. Şimdi onlar da smmm oldular. Biz sınavdan çıktığımızda notun ne olacağını o dakika biliyorduk. Sonuçların açıklanması bildiğimiz notun teyidi niteliğinde oluyordu.

Şimdi bakıyorum bazı arkadaşlar kağıtlara ne yazdığını bilmiyor, ne not alacağını bilmiyor.. Yok böyle birşey.. Uydurmayın arkadaşlar.. Hepiniz o sınavlardan ne alacağınızı pekala biliyorsunuz. Beklediğiniz; sınavda verdiğiniz yarım yamalak cevaplara acaba adam acırda not verir mi? Duygunuz bu.. Yazdığınız cevaplara siz güvenemiyorsunuz. O yüzden dönüpte yok torpil var, yok haksızlık var demeyin. Sanki sizin geçtiğiniz bu yollardan başkaları hiç geçmedi. Önceki geçenler sanki hep torpille geçti. *********

Bakın alacağınız; duvara asılacak manzara resmi değil, bir mesleğin yeterlilik tescil belgesi. Buna sahip olanlar bununla ekmek parası kazanıyorlar. Bu ekmek parasını torpile bağlamayın, şansa, talihe vs. bağlamayın. Bunlara çok emek verdik. İnsan emeğine laf atmayın, çalışın sizin de olur. Tesmer, Türmob dediğiniz kurumlar bu ülkede işlerini gayet ciddi yapan kurumlar. Bu ülkede yozlaşmamış türüne rastlanmayan nacizane kurumlar. Aslında bunu sizde biliyorsunuz, fakat söyleyemiyorsunuz. Madem bu mesleği, bu kurumları gayri ciddi buluyorsun, ciddi gördüğün işleri yapın. Sizleri buna zorlayan yok.

Arkadaşlar, şu anda çizginin öbür tarafındasınız, sınavı geçeceksiniz bu tarafa geleceksiniz. Sınav sonucunun 5-10 gün geç açıklanmasını fırsat bilip, sınavları, kurumları vs. alaşağı etmeyin. Dikkat edin ayaklar altına almak istediğiniz şeye tutunmaya çalışıp, su yüzüne çıkmaya çalışıyorsunuz. ************

blackmoney ' Alıntı:
hollyka ' Alıntı:
blackmoney ' Alıntı:
hollyka ' Alıntı:

"Başarsızlıklar için arkasına sığınılacak hep bir bahane vardır." M.A.T.

Saygılar :)

başarı göreceli bi kavram. hayattan elini ayağını çekerek sadece bi sınava hazırlanıp 7 tanecik dersi vermek çok büyük bi başarı gibi gelmedi bana. hem futbolunu oynayıp, hem dizini izleyip, arkadaşlarına, sevdiklerine hakettikleri kadar zaman ayırarak da hallolur bu sınavlar. o kadar kasmaya gerek yok merak etme ;) iyi geceler herkese

yfsmmm ' Alıntı:
Sınav sonuçlarını bekleme konusundaki duyguları bende anlıyorum. Ama bazı arkadaşların saçmalamalarına doğrusu bende dayanamadım. Bende yıllarca bu sınavlarda uğraştım, önce sm, ardından smmm oldum. Sınavdan çıktığımda notumun ne olacağını üç aşağı, beş yukarı zaten biliyordum ve her defasında beklentim açıklandı.
Bu sınavlara beraber girdiğim ve birlikte hazırlandığım birçok arkadaşım oldu. Şimdi onlar da smmm oldular. Biz sınavdan çıktığımızda notun ne olacağını o dakika biliyorduk. Sonuçların açıklanması bildiğimiz notun teyidi niteliğinde oluyordu.

Şimdi bakıyorum bazı arkadaşlar kağıtlara ne yazdığını bilmiyor, ne not alacağını bilmiyor.. Yok böyle birşey.. Uydurmayın arkadaşlar.. Hepiniz o sınavlardan ne alacağınızı pekala biliyorsunuz. Beklediğiniz; sınavda verdiğiniz yarım yamalak cevaplara acaba adam acırda not verir mi? Duygunuz bu.. Yazdığınız cevaplara siz güvenemiyorsunuz. O yüzden dönüpte yok torpil var, yok haksızlık var demeyin. Sanki sizin geçtiğiniz bu yollardan başkaları hiç geçmedi. Önceki geçenler sanki hep torpille geçti. Böyle saçma sapan laflar yapmayın lütfen.

Bakın alacağınız; duvara asılacak manzara resmi değil, bir mesleğin yeterlilik tescil belgesi. Buna sahip olanlar bununla ekmek parası kazanıyorlar. Bu ekmek parasını torpile bağlamayın, şansa, talihe vs. bağlamayın. Bunlara çok emek verdik. İnsan emeğine laf atmayın, çalışın sizin de olur. Tesmer, Türmob dediğiniz kurumlar bu ülkede işlerini gayet ciddi yapan kurumlar. Bu ülkede yozlaşmamış türüne rastlanmayan nacizane kurumlar. Aslında bunu sizde biliyorsunuz, fakat söyleyemiyorsunuz. Madem bu mesleği, bu kurumları gayri ciddi buluyorsun, ciddi gördüğün işleri yapın. Sizleri buna zorlayan yok.

Arkadaşlar, şu anda çizginin öbür tarafındasınız, sınavı geçeceksiniz bu tarafa geleceksiniz. Sınav sonucunun 5-10 gün geç açıklanmasını fırsat bilip, sınavları, kurumları vs. alaşağı etmeyin. Dikkat edin ayaklar altına almak istediğiniz şeye tutunmaya çalışıp, su yüzüne çıkmaya çalışıyorsunuz. Umarım kalın kafalarınıza girmiştir.

çizginin o tarafı yalakalık gerektiren, şakşakçılık isteyen bi taraf mı? senin övündüğün bu kurumun sınav yönetmeliğinde yazmıyo mu en fazla 60 günde sınav sonucu açıklanır diye. ben başvurumu 1 gün geciktirsem alırlar mı beni sınava? aynı yönetmeliğe sığınmazlar mı? kimsenin emeğine saygısızlık yapılmadı bu sayfalarda. ama göz göre göre haksızlığı da meşrulaştırmayın. sizin gibi işi bittikten sonra düzene ayakuyduranlar sayesinde bir adımöteye gidemiyoruzdur belkide...

*******,Hakkını arayanlar değil bizzat senin gibi düşünenler.Hakkını arayanlar ne zamandan beri kalın kafalı oldu.İyi o zaman sınavları 15 şubatta açıklasınlar, 16 şubatta başvuru yapalım,birde Ankara'da toplanıp Teşekkür edelim kurumlara.Bence sen eski nickinle yazsaydında sende neler yazmışsın herkes okusaydı zamanında.Amacın ne anlamadım ama kimse meslektaşına kalın kafa diye hitap etmez.Koyun gibi herşeye boyun eğersen,kurumlar az bile yapıyorlar adaletsizce davranarak.Bence meslektaşlarından özür dilemelisin......

yfsmmm ' Alıntı:

Şimdi bakıyorum bazı arkadaşlar kağıtlara ne yazdığını bilmiyor, ne not alacağını bilmiyor.. Yok böyle birşey.. Uydurmayın arkadaşlar.. Hepiniz o sınavlardan ne alacağınızı pekala biliyorsunuz. Beklediğiniz; sınavda verdiğiniz yarım yamalak cevaplara acaba adam acırda not verir mi? Duygunuz bu.. Yazdığınız cevaplara siz güvenemiyorsunuz. O yüzden dönüpte yok torpil var, yok haksızlık var demeyin. Sanki sizin geçtiğiniz bu yollardan başkaları hiç geçmedi. Önceki geçenler sanki hep torpille geçti. Böyle saçma sapan laflar yapmayın lütfen.

Arkadaşlar, şu anda çizginin öbür tarafındasınız, sınavı geçeceksiniz bu tarafa geleceksiniz. Sınav sonucunun 5-10 gün geç açıklanmasını fırsat bilip, sınavları, kurumları vs. alaşağı etmeyin. Dikkat edin ayaklar altına almak istediğiniz şeye tutunmaya çalışıp, su yüzüne çıkmaya çalışıyorsunuz. Umarım kalın kafalarınıza girmiştir.

Şimdi degerlendirme iyi hoş tesbitler çok güzel farklı bir bakış açısı onada tamam çok çalışmış didinip sm ardına smmm olmuşun oda güzel.

"Umarım kalın kafalarınıza girmiştir"

Bu ne edmek onu anlamadım ?
vede yakıştıramadım.

Ayrıca burası yani bu platform aday smmm stajerlerinin mekanı hatırlatırım.

Sen fi tarihinde kastıra kastıra almış ola bilirsin çoook çalışmış dininmiş bu belgeyi zar zorda almış olabilirsin. Bu durum burdaki insanların hiç umrunda degil. Sana buraya cevap verme kakkıda vermez. Bu sınava 2 girişim ve bu belgeyi bu sınavda aldıgımı biliyorum. Ne not geleceginide biliyorum. Burdaki bir çok kişide durumunu biliyor.
Mesele şu insanlar burda iletişim kurup kendi içlerinden geçenleri yazarak ifade ediyorlar. Bunlardan bir kısmı yanlış haksız olabilir. Bu sitresli belirsizliğin oluşturdugu ortamda bu tür davranışlar oldukça normal. Burdaki eleştirilerin Muhattabıda Tesmer
çıkar bir yetkili arkadaşlar kasılmayın sınav şu şu sebeplerden dolayı şu tarihte açıklanacaktır der. Mesele kapanır.
Kim se tesmerin gönüllü avukatlıgını yapmasın hede zar zor didine didine smmm olan arkadaşlar hiç yapmasın. Sen otur mükelleflerinin sorunu ile ilgilen. >:(

"Umarım kalın kafalarınıza girmiştir" (Bu da iadesi)

yeterlilik ' Alıntı:
Bence kalın kafalı olan,Hakkını arayanlar değil bizzat senin gibi düşünenler.Hakkını arayanlar ne zamandan beri kalın kafalı oldu.İyi o zaman sınavları 15 şubatta açıklasınlar, 16 şubatta başvuru yapalım,birde Ankara'da toplanıp Teşekkür edelim kurumlara.Bence sen eski nickinle yazsaydında sende neler yazmışsın herkes okusaydı zamanında.Amacın ne anlamadım ama kimse meslektaşına kalın kafa diye hitap etmez.Koyun gibi herşeye boyun eğersen,kurumlar az bile yapıyorlar adaletsizce davranarak.Bence meslektaşlarından özür dilemelisin......

Tebrik ederim cevap için +1

Bir ortamda eleştiri ve irdeleme varsa orada ilerleme vardır. Yarası olan gocunsun. Tesmer ve Türmob için söylemiyorum; Eğer bir kurum bazı eleştirilerden gocunuyorsa yarası vardır. Gocunmuyorsa da günlerdir burada sıkıntıdan kurdeşen döken insanlara KALIN KAFALI deme cüretini gören biri gocunuyorsa o zaman o kişinin meslekte olması gereken mesleki dayanışmayı değil, ben oldum gerisine koy gitsin mantığı güden, yeni meslektaşların daha sağlıklı ortamlarda mesleğe girmesi için çalışan değil, şu anki iş potansiyelini bir pasta olarak görüp bu pastayı yeni meslektaşlarla paylaşmak istemeyen bir meslek mensubundan başkası değildir.

Zorunuza gitmesin kardeşim;

Biz bu mesleğe gireceğiz ve o pastadan Cenabı Hakkın nasip ettiği oranda hissemizi alacağız. Bizden sonra da yeni genç arkadaşlar bu mesleğe girmeye devam edecektir. Kendine güvenen ve rızkın Allahtan geldiğine inanan her meslek mensubu için aday sayısının hiçbir ehemmiyeti yoktur.

KALIN KAFALILAR meselesine gelince;

Sana o belge mesleğini icra etmek üzere verildi. Buradaki üyeliğin ise fikirlerini görüşlerini paylaşman içindir. Ne o belge nede burdaki üyelik hakkı sana hakaret etme yetkisi vermez. Sözünü sana geri iade ediyorum. Kötü söz sahibinindir diyorum.

Ayrıca insanların bu kadar gergin olduğu bir zamanda bu destan gibi yazının yazılmasını bilinçli ve sinir bozmaya yönelik olduğunu düşünüyorum.

DERHAL sözünü geri almalı ve buradaki bütün arkadaşlardan özür dilemelisin...

Şahsen ben özür gelene kadar hakkımı helal etmiyorum....

Bugünkü kapanışı da yapayım. Benim için geleneksel oldu.

Önce güzel bir söz sonra da klasik kapanış cümlemi söyleyeyim.

" Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez"

Sabah ola hayrolaaaa...