Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 Yeterlilik Sınavlarına Dair

nguroy ' Alıntı:
Şimdi bir makale okudum başka bir yerde. Masum Türker başkan olduğu için maliye misilleme yapıyor, diyor. Mali müşavirlerden şimdiye kadar istenmeyen sözleşmeler istendi, dv bakılıyor, ayrıca bu sınavı da sonuçlandırmadılar . vb. Bunun arkası da gelecek diyor.

Makale adresini bizimle paylaşabilir misin?

Mali müşavirler neyin bedelini ödüyor?

Keskin sirke küpüne zarar verirmiş.
TÜRMOB'a Masum Türker başkan oldu. Üstelik de bir partinin genel başkan yardımcılığını bırakarak.
Yani normalde partisi seçim kazanırsa başbakan yardımcısı olacak. Ama partisi ile TÜRMOB'un gücünü karşılaştırıp TÜRMOB'u seçiyor. Söyleminde de, mesleği ve örgütü Maliye'nin vesayetinden kurtarmak var.
Mesleğin ana iş alanı Maliye'nin yarattığı işler. Maliye'nin alanı dışındaki işler çok az.
Hatlar biraz gerilince işler de biraz değişiyor. Maliye karşılığını sessiz verir. Yine öyle oluyor. Önce tarifenin yayımlanması gecikti.
Sonra, Maliye serbest çalışan bütün Birlik mensuplarına yazı yazıp 2 yıllık sözleşmelerinin damga vergilerinin ödeme makbuzlarını istiyor.
Hatlar geriliyor.
Serbest çalışan bütün Birlik mensupları vergi dairesi ile muhatap oluyor. Ve öyle anlaşılıyor ki, damga vergisi ödenmeyen sözleşme de az değil, Maliye buradan gelir de toplayacak.
Duyduğumuza göre, örgüt yöneticileri meslek mensuplarına Maliye ile görüştükleri için 2 yıl istendiğini, yoksa aslında 5 yılın isteneceğini, 5 yılı 2 yıla kendilerinin indirdiklerini söylüyorlarmış. Meslek mensupları ise tipik Türkiye insanı nasıl düşünürse öyle düşünüyor.
Akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş, ama niçin çektiğini bilmezmiş.

Harç ödeyenler ödemeyenler

Pazar günü gazetelerde, bir avukatın bankalar, uluslararası kredi kuruluşları ve uluslararası kurumlara harç muafiyeti getiren düzenlemelerin iptali amacıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvurulması için Ticaret Mahkemesi'ne dilekçe verdiği haberi vardı.
Davacı 'trilyonlar kazanan kurumlar muaf olurken, 70 milyon vatandaşın harçlarının artırılması Anayasa'ya aykırı' demiş.
Durum şöyle:
* Söz konusu harcı o kurumlar ödemez. O kurumlardan kredi kullananlar öder. Dolayısıyla muafiyet trilyon kazanan kurumlara değil, tersine kredi kullanan herkese getirildi. Tüketici kredisi kullanan da, milyonlarca lira kredi kullanan da ipotek için harç ödemiyor.
* Muafiyet kredilerin maliyetini düşürmek için getirildi ve uzun zamandır uygulanıyor.
* Ekonomik kriz ortamında kredi kullanacak olanların zaten teşvik edilmesi gerekiyor.
* Bilmemek değil öğrenmemek ayıp, öğrenmeden öğretmeye kalkmak, yargıyı meşgul etmek çok ayıp!
* 'Reklamın kötüsü olmaz' demek ise herkesin hakkı.

Takvim / Kazım Yılmaz.

Merhaba arkadaşlar. Yarın için umut edelim mi? Genelde perşembe ve cuma açıklanmış ama Tesmer ezber bozmayı seviyor.

Godot'u bekler gibi bekliyoruz. Yoksa bu sınav hiç açıklanmayacak mı? Ben şüpheye düştüm artık.

Şu sınavlarımızın artık bir standarta kavuşması gerekiyor. Bence sınavlarla ilgili güvenillirlik kaybolmuştur. Daha güvenilir bir kuruluşa devredilmesi gerekiyor. Ve artık klasik sınavı kaldıramayacak kadar çok insan giriyor bu sınavlara. Test usulüne geçilmelidir acilen. bu kadarın insanın giripte klasik yapılan bir sınav daha yoktur sanırım.

Arkadaşlar yarın sabah saat 09:00 - 10:00 saatleri arasında Best FM'de Konuşan Türkiye programında, haber müdürü sayın Murat ERDİN bizlerin bu sorununu gündeme getirecek.

Yarın sabah yayınlayacaklarını biraz önce Best Fm'den arayarak ilettiler. Dinlemek isteyenlere duyurulur...

Uzun süreden bu yana bu konuyu takip ediyorum. Yapılan eleştirilere tamamen katılıyorum. Netice itibariyle kanun yapan yaptığına kendisi uymuyorsa başkalarına bunu dikte etmesi de oldukça enteresan ve de kabul edilemezdir.
Meslektaşlarımın bu konudaki tepkisi son derece yerinde ve bu meslek açısından gurur vericidir. Bir arkadaşımın belirttiği gibi ileride bu konunun stajerler lehlerine olmasından ötürü bu tepki sona erecekse gerçekten yazık olacaktır. Zira ortada son derece vahim bir konu vardır ve üzerine gidilmesi gerekmektedir.
Bir anlaşılması güç konu daha...
Cevap vermesi gerekenler susarken, neden bazı arkadaşlarımız tesmerin bu sorumsuzluğunu korumaya çalışmaktadır. Kanunsuzluğun stajerlerin lehine olması geçerli bir mazeret midir?
Enteresan...

Saygılarımla,

hasanvolkan ' Alıntı:
Arkadaşlar yarın sabah saat 09:00 - 10:00 saatleri arasında Best FM'de Konuşan Türkiye programında, haber müdürü sayın Murat ERDİN bizlerin bu sorununu gündeme getirecek.

Yarın sabah yayınlayacaklarını biraz önce Best Fm'den arayarak ilettiler. Dinlemek isteyenlere duyurulur...

tebrikler arkadaşım. yarın dinlemedeyiz. hatta telefon verilirse katılacağım bizzat.

Mesleklerden örnek verelim. doktorlar,öğretmenler,hakimler vb. bunların tümünün de sınavlarını ösym yapıyor. bizde neden yapılamıyor. durun söyleyim ekonomik rant olmasın bu sakın ;D

arkadaşlar sınav test olmuş klasik olmuş çok önemli değil. önemli olan şuan sınavın vaktinde açıklanmaması. test olsa erken açıklanacak diye bir taahhütmü var?

BARBOROS ' Alıntı:
hasanvolkan ' Alıntı:

tebrikler arkadaşım. yarın dinlemedeyiz. hatta telefon verilirse katılacağım bizzat.
yanlız dikkat edin program öncesinde sınav açıklanmasın

BARBOROS ' Alıntı:
hasanvolkan ' Alıntı:

Sayın Barbaros Best fm telefonu şu; 0212 251 76 77 bence katılım yapılmasını istemeselerde arayınız.

BARBOROS ' Alıntı:
arkadaşlar sınav test olmuş klasik olmuş çok önemli değil. önemli olan şuan sınavın vaktinde açıklanmaması. test olsa erken açıklanacak diye bir taahhütmü var?
tabiki var. insan değil makine okuyacak.

BARBOROS ' Alıntı:

arkadaşım sınav test olsa inan 2 hafta içinde açıklanır. hem böylelikle okuyanın da insafına kalmamış olur. daha objektif olur.

yaa bunca sıkıntılı günden sonra ya bide olumsuz gelirse diye çok korkmaya başladım. 2 dersim var sadece 1ine bile razıyım artık, ama ya ikiside kötü gelirse :( çöktüm artık resmen yaaaaaaaaaaaaa

SUZAN ' Alıntı:
selam naçizane sizi uzaktan takip ediyorum. SMMM yim sanmayınki uzağım dün ismmmo yönetimdeydim buradaki sıkıntıları daha önce yaşamış biri olarak da bunu anlattım ve buna bir çare bulunması gerektiğini anlattım bugün toplantıları vardı toplantıda konuşulacaktı.Ayrıca ek bilgi bu gecikmenin lehinize olduğunu mağdur edilmek için yapılmadığını düşünüyorlar bide olaya o yönden bakın belki hiçbir şey göründüğü gibi değildir belki beklediğinize değecektir. Mart tada çok beklendi ama çok müjdeli haber alan oldu. Hani topluca itiraz edelim diyosunuz ya belki hayırlı haberler alırsınız gerek kalmaz. Kalbinizi ferah tutun geç olsun güç olmasın.Kendinize mukayyet olun herkesin gönlünce olması dileği ile...

" Gecikme lehinize olacaktır" detayını dün bildirdiğimde de kıyamet kopmuştu bunu da hatırlatırım... ;)

heralde parasız kaldılar belge alabilecek sayısı yeterli gelmedi, kaynak çoğalsın diye daha çok kişiyi smmm yapacaklar. ben lehimize kelimesinden bu anlamı çıkarıyorum. ya siz ?

ben uzun zamandır uzak kaldım arkadaşlar..Gecikmenin sebebi ne hiç anlamadım..vergi ve denetim sınavlarımı tekrar okunuyormuş..doğru mu bu? kesin bir bilgi verirmsiniz rica etsem :-\