Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 Yeterlilik Sınavlarına Dair

sevgili arkadaşım kesin bilgiyi bize kim veriyoki biz sana söyleyelim

80.günde açıklandıktan sonra kime leh kime aleyhte olacağını bilemeyiz herkesi birden de geçiremeyeceklerine göre ne gibi lehte bir gelişme olacak yaşayıp göreceğiz ben kendimce girdiklerimden geçeceğimi tahmin ediyorum ama bakalım geçmezsem ne olacak itiraz hakkım bile düzgün olmayacak temmuza bırakacam o dersleri
herşeyi yaşayıp göreceğiz şuan kendi suçlarını hafifletmek iyi görünmek için böyle deniyor diye hala düşünüyorum

Bir yeni istihbarat daha geldi. Kağıtları tekrar incelenenler tek dersi kalanlar ve son hakkı olanlarmış yeni girenleri kapsamıyormuş.

Bilginize

Merhaba arkadaşlar;

Bende sizler gibi bekleme tarafında olan biri olarak artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Gerek piyasa koşullarındak belirsizlik gerek ise bizim TESMER' in buna ayak uydurması biz ve bizim gibi birçok şeyden haber bekleyenler için tam bir kabus olmaya başladı.

Sınavların bu kadar uzamasının sebebi nedir bilmiyorum ama artık bu sistemin değişmesi fikrine inancımın arttığı farkındayım. Sistemin sınavların yapılış biçiminin değişmesi ile de değişeceğini düşünmüyorum. Bana göre enstitü açılımı en güzel adım olarak olacaktır diye düşünüyorum. Sistem kendi içerisinde eğitimini şirketlere veya meslek mensuplarına bırakmak yerine bilim adamlarına bırakmalıdır. Değerlemeler, eğitimler ve yaklaşımlar onlar tarafından öğretilmeli ve yeni meslek mensubu o şekilde piyasaya sunulmalıdır.

Bu sistem içerisinde ister sınavları staj süresi veya öğrenim süresi diye senelere bölsünler isterlerse aday sayısını azaltsınlar. Ama mutlaka bu işi artık bireylerin kendi çabalarının yanında destekleyici bir sistem ile yapsınlar.

Yoksa sınav test olsa ne olacak arkadaşlar. 5 tane şıkka aynı cevabı koyarlar kelimelerin içindeki harfi değiştirirler sonra da kanunlar lafzi ve ruhi ile yorumlanır alın size ruhi derler bizde alırız tabi :) Konuşmalarımız sonra da böyle soru mu sorulur şeklinde değişir.

Çarşamba günü Sn.Erdin' in programını iple çekiyorum. Fakat bir korkum var. Tesmer programı arayıp "Ağa benim paşa benim. Çok biliyorlarsa gitsinler mahkemeye versinler" derse şaşırmam cidden.

Hepimize hayırlı beklemeler.

karakule1702 ' Alıntı:
Bir yeni istihbarat daha geldi. Kağıtları tekrar incelenenler tek dersi kalanlar ve son hakkı olanlarmış yeni girenleri kapsamıyormuş.

Bilginize
offff yaaa boşunamı heveslendik şimdi yaniiii.

Arkadaşlar yeni bir istihbaratta benden.

Vergi sınavında unun kdv'sini %8 olarak hesaplayanlar çoğunluktaymış bu yüzden unda kdv%8 e çıkmış ve sınava girenlerin %8 i doğru sayılacakmış. Yersen Tabi.

arkadaşlar sakin olun bakın buradan çok fazla sayıda sevinç çığlığı duyulucak ve hep diyeceksiniz ki demekki bundan mış olsun sonu iyi bitti ya deyip bir anda rahatlayacaksınız.Siz şuan en güzel dönemleri yaşıyorsunuz şuan bol not dönemi şimdi bana inanmıyorsunuz belki ama göreceksiniz bakın martta vergiden tarihte alınamayan notlar verildi. bizim zamanımızda 90-95 dediğiniz kağıda 40-50 veriyorlardı. Hatta çok komik kopya çeken biri vardı kitaptan bire bir yazdım abi 30 vermişler yaa diyordu.Artık düşünün ki son değişiklikle 29.000 sm de sınava girecek o yüzden sizleri çoğunlukla mağdur etmeyeceklerdir.Bunlar benim şahsi fikrim yanlış anlaşılmasın.

kakbas ' Alıntı:
Arkadaşlar yeni bir istihbaratta benden.

Vergi sınavında unun kdv'sini %8 olarak hesaplayanlar çoğunluktaymış bu yüzden unda kdv%8 e çıkmış ve sınava girenlerin %8 i doğru sayılacakmış. Yersen Tabi.

Bu nası bişi şimdi...

karakule1702 ' Alıntı:

Bilginize

senin istihbarat bu kadar sağlamsa ne zaman açıklanacağını söle de kurtulalım :)

Azcık daha sabır ark.lar azcık daha... İçimden bir his bu sıkıntılara değecek diyor sonuçlar.

İnşallah hepimiz için hayırlısı olur.

Son hakkı olanlarla tek dersi olanlara yardım etsinler tabi buna kimse karşı olmaz ama bu işi baştan yapmaları gerkmiyor muydu? Bizi bekletmelerinin ne manası var.

aslıBÜYÜK ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:

Bilginize

senin istihbarat bu kadar sağlamsa ne zaman açıklanacağını söle de kurtulalım :)

Benim istihbarat sağlam da bilgiler ne kadar sağlam bilmem. Hatta bizi görüyo. Az önce de fırça attı bana. Oğlum ağzında bakla ıslanmıyo dediiii....(Erginim kulakların çınlasınn)

Olay şu Aslıcım. Perşembe odalarda Cuma nette deniyor. Perşembe ve cuma günlerinden birinde açıklanacak...(İnşallah)

mart in bunca bekleyen ne olacak ben vergi ye girmedim sonraya koydum benim hakkım ne olacak beni niye bekletiyorlar bu hakkı ???

karakule1702 ' Alıntı:
Azcık daha sabır ark.lar azcık daha... İçimden bir his bu sıkıntılara değecek diyor sonuçlar.

İnşallah hepimiz için hayırlısı olur.

hiç umudum yok ya hadi hayırlısı

aslıBÜYÜK ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:

Bilginize

o kadar katkım olsun ;D

Arkadaşlar biraz önce acaba bende yayına bağlanabilirmiyim diye Best Fm'i tekrar aradım. Benim attığım mailden hareketle program yapımcısı sorunlarımızı Sayın Masum TÜRKER'e iletecekmiş.

Yani en yetkili kişi; yarın sorunlarımızı büyük bir kitleye hitap eden ulusal bir radyo istasyonunda konuşmuş olacak ve bizde böylelikle sesimizi bir nebze de olsa duyurmuş olacağız.

Böylece sürüp giden dedikodular dilerim son bulur...

arkadaşlar siz inanıyomusunuz lehimize olacak, şahsen ben inanmıyorum. 3 kezdir sınava giriyorum. her girdiğimde bitti diyorum. ne yazdığımı çok iyi biliyorum. niye ben lehimize bişey olduğunu görmedim. ha diyebilirisiniz son hakkı olanlara iyilik yapılıyor amenna bişey demem. ama kesinlikle emin olunki lehimize bişey yok. sınava 1 ay kalmış daha açıklanmamış halal lehimize bişeyler olacak diye bekliyoruz. 5 dersten sınava girmiş birini hepsinden geçireceklermi? hayır hadi birinden geçirsinler diğer 4 derse nasıl çalışacak kalan sürede Allah aşkına neresi lehimize olacak bu sınavın. birde diyolarki bazı arkadaşlar önceleri notu kıt veriyolardı şimdi bol veriyolarmışi yapmayın Allah aşkına lütfen.

karakule1702 ' Alıntı:

Bilginize

tek dersi kalanları nasıl biliyorlar anlamıyorum. hani ismimizin olduğu kağıt yapıştırılıyordu ve sadece notlar verildiğinde açılıyordu. en azından ben böyle biliyorum.