Kat İrtifakı Tapusu-Gayrimenkul Alımı

Üyelik
13 Ara 2011
Mesajlar
48
Konum
Ankara
Değerli meslektaşlarım bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Şirketimiz mesken olarak kullanılmak üzere şahıstan gayrimenkul satın aldı, fatura yok. Tapu da nitelik olarak ARSA - Kat irtifakı yazıyor. Muhasebe kayıtlarına nasıl alınacak?
Gider pusulası düzenlemem gerekiyor mu? Yoksa tapu ile gayrimenkul olarak kayıtlara alabilir miyim?
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
 
ARSA - Kat irtifakı

Tapu da nitelik olarak ARSA - Kat irtifakı ise kat mülkiyeti tesis edilmemiş durumda olup g.menkul olarak kayıtlara alınız.tabi ödemesi bankadan geçmiştir umarım..
 
Tapu da nitelik olarak ARSA - Kat irtifakı ise kat mülkiyeti tesis edilmemiş durumda olup g.menkul olarak kayıtlara alınız.tabi ödemesi bankadan geçmiştir umarım..

Merhaba ;

323 Seri Nolu VUK Tebliği 4.Madde ;


4. Tevsik Zorunluluğu Olmayan Ödeme ve Tahsilatlar


Tevsik zorunluluğu kapsamına giren kişiler ile nihai tüketicilerin genel ve katma bütçeli idareler ile döner sermaye işletmelerine yapacakları ödeme veya tahsilat işlemlerine ilave olarak aşağıdaki kurum ve kuruluşlarda yapılan işlemler de ilave edilmiştir.


1-Sermaye piyasası aracı kurumlarında,

2-Yetkili döviz müesseselerinde,
3-Noterlerde,
4-Tapu idarelerinde

yapılan işlemlere konu ödeme ve tahsilatların belirtilen kurumlar aracı kılınarak yapılması zorunlu bulunmamaktadır.

 
Gider pusulası düzenleme zorunluluğu yoktur, tapu kaydı ile kayıtlara alabilirsiniz. Kat irtifakının olması bağımsız bölümlerin kat maliklerine dağıtılmadığı henüz iskan nın yani yapı kullanma izin belgesinin olmadığı anlaşılmaktadır. Bu aldığınız mülkün kayıtlara alınması ile ilgili değil, bu mülkü yasal kurallara uygun kullanıp kullanamayacağınız ile ilgilidir. Ev olarak kullanabilirsiniz elektrik su vs her şeyi bağlayabilirler, iş yeri olarakta kullanabilirsiniz fakat sadece büro ofis vs şeklinde, imalathane, atölye gib kullanmak isterseniz kat mülkiyeti ( halk tabiri ile iskan ) olmadığı için belediye de sıkıntı çıkacaktır.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst