Kazakistan İhracat

Üyelik
29 Haz 2016
Mesajlar
6
Konum
istanbul
merhabalar,
Kazakistan'a ihracat yapacağız, ilgili mevzuat ile ilgili bilgim yok öncelikle,herzaman yapmış oldugum ihracat işlemlerını yapacağım.
Sorum şu;ilgili mal için proforma fatura gönderdik,normalde proforma faturalarımız antetli kağıtta gönderiyoruz,üzerinde seri numarası bulunmuyor. Bununla ılgılı seri numarası ıstedıler, karşılıklı numaralar ekledik.Önemli oldugundan bahsettiler. Sonrasında fatura keseceğim zaman, fatura üzerine çeki liste özeti yazdırdıgımda proforma numarasınıda eklemem gereklimidir bu detaylar içine sizce? yada faturanın detay kısmında açıklama kısmına yazmam yeterlimi? ilk defa böyle bır şey ile karşılaştım.sonrasında bununla ilgili problem yaşamak istemıyorum. çok basit bir mevzu belki, ama detaylar kafa karıstırıyor çokca. Bilgisi olan arkadaşlardan yorum beklıyorum lütfen,teşekkürler..[/B]
 
İhracatlarda resmi faturanın yanında, alıcıya gönderilmek üzere aynı bilgileri (ilave bilgilerde olabilir) içeren A4 şablonunda fatura hazırlanır. Bu faturaya onaylı faturanın numarasını yazmanız takip açısından doğru olur. Proforma fatura numarasının yazılması zorunlu değildir. Alıcı kendi bünyesinde siparişi takip etmek istiyorsa, proforma fatura bilgilerini yazabilirsiniz.
 
Üst