Kdv Beyanında Perakende Satış Fişi Adedi Beyanı

kdryksk83

Katkı Sunan Üye
Üyelik
28 Nis 2014
Mesajlar
153
Konum
izmir
Merhabalar arkadaşlar

Kdv beyannamesinde perakende kesilen fişlerin adedini nasıl sayıp beyan edeceğiz. Z raporlarının üzerinde geçerli fiş sayısı var. Onları toplasak doğru bir işlem yapmış olur muyuz. Yoksa z raporu sayısını mı yazacağız. Fikir almak istedim. Siz nasıl yapıyorsunuz?
 
Perakende satış fişi ile ökc raporları ayrı ayrı belgelerdir. VUK perakende satış belgeleri mad. bakabilirsiniz, orada 3 adet belge sayılmaktadır.
 
Sanırım Okc raporlarını değil de kesilen fiş adedini yazmam gerektiğini söylediniz.
 
merhaba,

satışları sadece z raporu olan mükellef için ben sıfır (0) girdim belge sayısına e-beyanname kabul etmiyor. Perakende satış fişi satırına z raporu sayısı girdim kabul etti.
 
belge sayılarını yanlış girseniz ne olacak bir yaptırımı var mı? bir dayanak var mı?

idare; belge sayısını nereden, nasıl kontrol edecek?? ve neden kontrol edecek
 
perakende satış fişi ile yazar kasa fişi ayrı şeyler aslında peki ya sadece yazar kasa fişi hasılatı olanlar hangi satıra ve hangi adetleri yazmaları gerekiyor
 
Sayın Üyemiz, KDV Beyannamelerinde yapılan düzenlemeler TÜRMOB tarafından Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşme sonucunda 01 Ocak 2017 tarihine uzatılma sözü alınmıştır.

böyle mesaj gelmiş odadan ama türmobun sitesinde 01 ocak 2017 ile ilgili kesin bir şeye rastlamadım.
 
Kaç tane fiş kesildiğinin bunlara nasıl bir istatistiki bilgi vereceğini çok merak ediyorum.Bugün 30 tane keser yarın 2 tane keser.İdare buradan nereye varacak.
Bende günlük z raporlarında yazan geçerli fiş sayılarının toplamını dikkate alıyorum ama bence z raporlarını bu kapsamdan çıkartacaklardır.Birde düşünsenize,zaten yeni nesil kasalarda günlük raporların basılı çıktı alınmalarına gerek olmadığı konusunda tebliğ varken bu fiş adetlerini görmek için ya basım işi devam edilecek,ya da kasa hafızasından herhalde bunlar kontrol edilecek.Böyle bir angaryaya gerek olmadığını düşünenlerdenim.O nedenle sanırım z raporları konusunda ek bir açıklama getireceklerdir.

Ayrıca sayın Hacer hanım.Bence hatayı 0 (sıfır) yazdığınız için almış olabilirsiniz.Belge sayısı yoksa,boş bırakmak icap edecektir.Bu yüzden uyarı vermiş olabilir.
Saygılar
 
Tüm belge türleri boş veya sıfır bırakılınca e-beyan kabul etmemektedir. Herkes bilir kuyu taş meselesini, bakalım kim çıkaracak!
 
Aradım gib çağrı merkezini z raporlarının üzerinde yazan geçerli fiş sayısını perakende satış belgeleri bölümüne yazılacağını söylediler. Uzatılma konusu bazı arkadaşlarıma mesaj olarak gitmiş ama bana bir şey gelmedi. Bence de çok gereksiz bir uygulama angaryaya devam . Herkese saygılar.
 
O zaman "perakende satış fişi" yerine "perakende satış belgeleri" yazsalarmış!:banghead:
 
:) kafa yorma işini her zaman muhasebecilere yıktıkları için olabilir. Nasıl olsa çözümlüyoruz ya
 
21.07.2016 - 2016/ HAZİRAN DÖNEMİ KDV1 BEYANNAMESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK HAKKINDA DUYURU;

Haziran/2016 KDV1 Beyannamesinin sonuç hesapları alanına eklenen "Belge Bilgileri-Belge Türü/Sayısı" tablosu yeni bir değerlendirmeye kadar beyannameden kaldırılmıştır. Kamuoyuna Duyurulur.

Buna göre yeni kdv beyannamesi versiyonunu mu bekleyeceğiz. Verilen beyannameler o şekilde mi kalacak.?
 
21.07.2016 - 2016/ HAZİRAN DÖNEMİ KDV1 BEYANNAMESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK HAKKINDA DUYURU;

Haziran/2016 KDV1 Beyannamesinin sonuç hesapları alanına eklenen "Belge Bilgileri-Belge Türü/Sayısı" tablosu yeni bir değerlendirmeye kadar beyannameden kaldırılmıştır. Kamuoyuna Duyurulur.

Buna göre yeni kdv beyannamesi versiyonunu mu bekleyeceğiz. Verilen beyannameler o şekilde mi kalacak.?

aynen boş geçmeyi kabul etmiyor. ne yapmamız lazım? herhangi birine 1 yazıp geçelim mi?
 
E-beyan tekrar indirip kurun. Tarih ve kdv versiyonu değişmemiş olmasına rağmen o kısım olmadığı beyan var.
 
Verilen beyannameler o şekilde kalacağından eminim. Ülke olarak zor günler geçirdik geçiriyoruz, şuan Maliye' nin beyannamenin arkasında fatura sayısını düşünecek hallinin olmadığına eminim MİT didik didik tüm kurumlarda hain avına çıktı. En üst yöneticiden en alt memura kadar herkes birbirine şüphe ile bakıyor. Bakalım beyanname verme sürelerini ne kadar uzatacaklar? Ayrıca rutin devam eden işlerde aksama olacak mı? Bir sürü memur uzaklaştırıldı.
 
Son düzenleme:
Üst