Kdv Beyannameleri Uzatılmalıdır

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emari

Katkı Sunan Üye
ba bs-geçici-ssk derken ayı ortaladık. bence ekim ayı kdv beyannameleri ayın 26 sına kadar uzatılmalıdır. Vallahi perişan vaziyetteyiz. saygılar

Ynt: kdv beyannameleri uzatılmalıdır.

Alıştık artık sayın emrai bürolarda gecelemeye merak etmeyin bunu da zamanında yetiştirecegiz

Ynt: Kdv Beyannameleri Uzatılmalıdır

haklısınız,en rahat artık akşamları çalışılıyor.ama çoluk çocuğun yüzüne hasret kaldık. artık bir mükellefe 10 mükellefe eşit oldu. saygılar

ssk yı hangi mantık ayın 23'üne kabul edebilir anlayabilmiş değilim.Muhasebeci yemesin içmesin evine gitmesin dinlenmesin.Sürekli bi kuruma bişeyleri yetiştirsin.Bide mükellefle uğraşsın,tahsilat derdine düşsün.yakında istatistik formları yağmaya başlar,birde onlarla uğraşsın.Memurlar çalışmasın,çatır çatır maaş pazarlığı yapsın,greve gitsin.Biz oturalım,afedersiniz -köpek- gibi çalışalım.Habire bişeyler uzayacak mı diye dua edelim.Yok arkadaş ben anlamıyorum bu işleri yaa.Sinirlendim yine iyimi?

sayın twolf, son zamanlardaki durumumuzu ne güzel özetlemişsiniz.

evet dediğiniz gibi memur beyim saat 17 oldumu kağıdı kalemi bırakır, cumartesi gezer pazar dinlenir. saat 8.30 da işe gelir, yıllık izinler,raporlar vs. derken yılı bitirir. çoluğuna çoçuğuna vakitin alasını ayırır, temiz bir ortamda gelecek kaygısı olmadan, ay başı deninde maaş hesapta ,tahsilat sıkıntısı olmadan gül gibi hayat geçirir.
bütün bunlara birşey demem, helali hoş olsun
ammmaaa,
en düşüğünün maaşı ek ödenekler ile birlikte 1.500 ü geçtiği durumda, esnaf kan ağlıyorken çıkıp bağıra bağıra eylem yapmak ayıptır,yazıktır günahtır. bu insanlar kardeşilerini bu kadar görmezden gelip,bencil davranabilir mi ?

Bürokrasi azalsın diye isyan etmekten vaz mı geçsek ne. Baksanıza nur topu gibi yeni beyannameleri taslak olarak önümüze sürdüler bile. (kdv-2 tevkifat taslağı)

Sn jaques;

Sizi zorla mı mali müşavir yaptılar?

sayın nguroy,

niye böyle bir yorum yaptınız anlamadım ?

tam tersi severek ama tam anlamıyla yapıyorum. Ama kanun hızlılığına yetişemediğimiz için bu kadar sinirlendim.

Yoo hayır . Tersine herkes örgütlensin hakkını savunsun diyorum.
Ancak başkasına kıyas yapmasın. Kendine baksın.
Madem devlet memuru olmak bu kadar cazip birşeydi o zaman niye devlet memuru olmadınız diyorum. :o

nguroy ' Alıntı:
Yoo hayır . Tersine herkes örgütlensin hakkını savunsun diyorum.
Ancak başkasına kıyas yapmasın. Kendine baksın.
Madem devlet memuru olmak bu kadar cazip birşeydi o zaman niye devlet memuru olmadınız diyorum. :o

syn nguroy, mesleğimizi severek yapıyoruz fakat arkadaşların demek istediği sistem tam oturmadan bazı şeylerin ben yaptım alın siz uygulayın mantıgı ve diğeride gün geliyor evde çolugumuzun çocugumuzun eşimizin yüzünü göremiyoruz

arkadaşların serzenişide bu zaten. kimse bu işi sevmiyorum demiyor. en basitinden bir örnek dün işkura 5 adet işten çıkış bildiriyorum kaç dakikamı aldı biliyormusunuz tam tamına 25 dk. zamanla yarıştıgımız bir dönemde 25 dakika çok büyük bir zaman dilimi.hemen telefon açtım işkur il müdürlüğüne kendi sistemlerinin hala oturmadıgını ve bunların bir an önce düzeltilmesini belirtim telefondaki memur bayanın cevabı ne biliyormusunuz, beyefendi sitemizde bize ulaşın linki var lütfen onu kullanın, halbuki not alıp üst makamlarına bildirmesi gerekirken bu olayı işin kolayına kaçmaları açıkçası beni oldukça düşündürdü....

Haklısınız bunlara tamamen katılıyorum. Devlet kendi hamallığını bize yaptırıyor.
Benim itirazım devket memuruna gösteri yapıyor ne hakkı var zaten 1500 ytl alıyor diyen düşünce tarzınadır.

değerli görüşleriniz için teşekkürler nizam bey,
ayrıca bu sitede değerli yazılarınız, yorumlarınız bu sitede birçok meslektaşa, uygulamacıya, bu işe yeni başlayanlara yol gösteriyor. bunuda belirtmek isterim.
saygılarımla

Sayın arkadaşlar,benimde serzenişim tabiki memurluk vasfına değil.Arkadaşların yaptığı tabiki kutsal bir meslek hiç bir lafım yok.Fakat takdir edersiniz ki bizlerin iş yükü memurların iş yükü ile ters orantılı olarak artmasına rağmen devletin bu konuda meslek mensuplarına bir kolaylık getirdiğide söylenemez.Son zamanlarda çıkan her yeni uygulama bizlere ek iş yükü getirmekte , iyiye gideceğine giderek artmaktadır.Tamam herşeyi internetten yapmak çok güzel,artık oturduğumuz yerden neredeyse iş bitirir hale geldik ama aynı bilgileri 4-5 kuruma birden vermek ve bunları bir tarihle sınırlamak,işte burda işler kopuyor.Tabiki zaman içinde herşey düzelip rayına girecek,geçiş dönemi yaşıyoruz,birşeylerin bir an evvel düzelmesini beklemekte saçma.İşte şikayetimizi sizlerde olmasanız kimle paylaşağız.Sonuçta en iyi biz birbirimizi anlarız.
Saygılarımla.

sn nguroy,

benim o memurluk mesleğinin cazip olduğunu, seçmek isteyip, s.m.m.m mesleğini sevmediğim çıkmaz benim mesajımdan. lütfen mesajımı bir daha okumanızı isterim. "helali hoş olsun, birşey demiyorum" dedim. ve sonra " amma " ile başlayıp devam eden cümlemde hala eylem yapıp hak istemelerini eleştiriyorum sadece , benim sadece bu yıl 11 mükkellefim kepenk kapattı bir tek yıılık beyannamelerini vereceğim. Demek istediğim eğer aynı evde yaşıyorsak kardeş kardeşini düşünmelidir.

siz üstatlara katılmamak elde değil aynı dertten müzdarıbim.türmob,odalar uyusun ezilen smmm .olsun .versin iş yükünü devlet smmm lere esnaf kan ağlasın tahsilat sıfır olsun biz gece 24.00 lere kadar çalışalım kimse ücret vermesin .bir işe giriş yapacaz 10 yere bilgi ver bu kadarda eziyet olmaz üstatlar bişeyler yapmamız lazım ..bunu yazdım diyede işi sevmiyor iması çıkmasın sevmesem zaten bu iş yapılacak iş değil dakkasında bırakırdım ..hadi rast gele

Arkadaşlar bence Bürokrasi çok fazla, örnek verecek olursak;

1)Mükellefin bir işçisi çıktı bunun içineden ben 10 tane evrak dolduruyorum?

a- Çalışma Bakanlığına Ek-2
b- SSK ya İşçi Çıkış Bildirgesi (bunuda yeni çıkardılar),
c- İş Kurumuna bildirge,
d- işçi işkurdan parasını alsın diye Çıkış Bildirimi (hem işçiye hem de kuruma)
e- İşçi girişlerindede ssk giriş
f- Çalışma bakanlığı Ek-1
g- İş kur

Bune yaaa, Bune Yaaaaa (Kanal D' de çıkan "Çok Güzel Hareketler Bunlar" da Yılmaz Erdoğanın yiğeni Ersinin dediği gibi ;D.
Ben internetten adamın çıkış kodunu bildireyim sen artık ne yaparsan yap, Artık Parasını mı verirsin Cezasınımı verisin sen düşün. Bakalım ismmmo bu evrakların kaldırılması için uğraşıyodu.