Kdv beyannamesi düzeltmesi

Üyelik
17 Şub 2011
Mesajlar
73
Konum
KÜTAHYA
Merhaba,
Ben dün bir şahıs şirketine ait kdv ve muhtasar beyannamelerini verdim bugün farkettimki serbest meslek makbuzunu işlemeyi unutmuşum yani 191 noksan geliyor ama muhtasarda stopajını göstermiştim bunun için yeniden doğru şekilde paketleyip düzeltme beyannamesi verdim fakat ödeme çıkmadı kss dzt olarak işaretledim oldu tahakkukta ise sadece
5035 19,90 ödeme çıktı .şimdi ben dün fazla olarak verdiğim beyannamenin tahakku ku ile birlikte yeni tahakkuu 19,90 ödeyeceğim hesaplarım nasıl kapanacak farkı kkeg mi atacağım aslında yeni tahakkukun ödeme düşmüş hali ile vermesi gerekmezmiydi birde bunun için inceleme ye alırlarmı. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
 
Ynt: Kdv beyannamesi düzeltmesi

Hesaplarınızın kapanması 191 ve 190 çalıştırarak olacak. KKEG lik bir durum yok.
 
Ynt: Kdv beyannamesi düzeltmesi

Selamlar
Anladığım kadarıyla ilk verilen beyanda ödeme çıktı.Aksi taktirde hesapların tutmaması konusundan bahsetmezdiniz sanıyorum.Çünkü her iki halde de alacaklı olan bir beyanda sadece damga vergileri çıkacaktır.
Vergi idaresi önce ödeme tahakkuk edecek sonraki beyanda alacaklı olunan tutarı ilk etapta düzeltmeyecektir.(düzeltmeyebilir demek daha doğru olur) Dolayısıyla her iki beyanında olayı açıklayan bir dilekçe ile daireye sunulması (düzeltme yapılmamışsa) ve düzeltmeyi yaptırmanız gerekebilir.Aksi halde ilk kdv'deki ödeme tutarı hesaplarda kalabilir.Sonrasında uğraşırsınız.
Bu arada büyük ihtimalle de incelenebilirsiniz.
Saygılar
 
Ynt: Kdv beyannamesi düzeltmesi

Tahsin Bey'in dediği gibi eğer ilk tahakkukta ödeme çıkıyorsa ve siz ondan sonra makbuzu da ekleyip ödemeyi azalttıysanız incelemeye alınırsınız.Eğer ki devredeniniz varsa sorun yok.
 
Ynt: Kdv beyannamesi düzeltmesi

EĞER BİR DÜŞÜŞ OLDUYSA KDV BEYANINDA İNCELEME YAPMA İHTİMALLERİ YAPMAMA İHTİMALLERİNDEN ÇOK FAZLA BEN YAPTIM OLDU. YANİ BUNA BENZER BİR OLAY BAŞIMIZA GELMİŞTİ İNCELEMEYE ALDILAR. AMA SADECE GÖZ UCUYLA KONTROL ETTİLER. YİNEDE BEŞ GÜNÜMÜZE MAL OLMUŞTU :)





Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!
 
Ynt: Kdv beyannamesi düzeltmesi

düzeltme beyanınızda ödenecek tutar önceki beyanınıza göre azaldığı için son tahakkukta ödeme çıkmaz.
mükellef ödemeyi ilk tahakkuka göre yapmasın ilk tahakkukta çıkan ödenecek kdv den indirdiğiniz makbuzun kdv sini düşüp o tutarı ve iki damga vergisini ödesin .

eğer iki tahakkukuda yazdığı gibi öderseniz fazla ödeme yapmış olursunuz.
 

Benzer konular

Üst